19 Ocak 2010 Salı

İN.., Olmadan CİN Olmak.,?

İN.., Olmadan CİN Olmak.,?



















2009/12/24 Ahmet Buğra TOKMAKOĞLU
Selam,Ekte yazının word hali var. Neden istediğinizi sormamın sakıncası var mı?--

Ahmet Buğra TOKMAKOĞLU

Ege Üniversitesi İletişim FakültesiGazetecilik Bölümü35100-İZMİR..

***************************
Yazınızı vede katılmadıgım noktaları beraber tekrar gözden geçirelim..Önce sizin yazınızı okuyalım.
http://blog.milliyet.com.tr/Asmakla_kesmekle_olur_mu_Pamukoglu_/Blog/?BlogNo=220635


<< Ülkeye uzun yıllar üstün gayretler göstererek hizmet vermiş biri, Osman Pamukoğlu.Terörle mücadele üzerine yaptıkları, yapmak istedikleri, başarıları bu ülke için oldukça önemli. İlginç ve tartışmaya açık bir kararname ile emekliye sevk edildikten sonra bu ülke üzerinde oynanan oyunlar iyice kendini göstermişti. Birçok senaryo yazıldı, çizildi bu ülkede terör bitmez denildi. Osman Pamukoğlu ben başa geleyim 1 yılda kökünü kuruturum diyordu. Tam yok edecekken bizi geriye çekiyorlardı diyordu. Terörü yakından bildiğini ve bitirebileceğini iddia ediyordu.Yurt genelinde yaptığı ön araştırmaların ve çalışmaların ardından Hak ve Eşitlik Partisi’ni kurdu. Kısaltması da HEPAR oldu partinin. Sinop Gerze’de o ünlü kitaplarını yazdığı evine misafir olmuşluğum var Pamukoğlu’nun oldukça saygı da duyarım kendisine.Partisini kurup meydanlara indikçe askerlerin siyaset yapmaması gerektiğini bir kez daha anladım. Siyaset gömleği Pamukoğlu’na büyük gelmiş anlaşılan. Bazen 50 kişi bazen de binlerce kişi önünde haykırdığı söylemleri şaşkınlık yarattı her defasında. MHP’den daha faşist, CHP’den daha fazla halktan kopuk söylemlerdi bunlar. Asarız, keseriz bu işi çözeriz demekle ne yapılabilirdi?Her söylemenin ardında kökünü kurutmak, temizlemek, yok etmek vardı. Şaşırdıkça şaşırdım. Katıldığı televizyon programlarını yakından takip ettim. Konuşmaları tutuktu. Sorulan sorulara anında cevap veremiyordu. Verdiği cevaplar ise tekdüze olarak birbirinin kopyasıydı hemen hemen.Ülke bütünlüğü, vatan, millet söylemleri değersizleşmeye başladı bu ülkede her geçen gün. O kadar sakız edildi ki birçok şey gibi. Artık kim söylese dikkat bile çekmiyor. Yürekten söylendiğine inanan yok, basit birer sözcükten öteye geçemiyor söylenenler.Ardından koşturan bir kitle var Pamukoğlu’nun; kazara bu parti barajı geçerse evlere şenlik bir tablo ortaya çıkacak. Çünkü korkutan söylemlerin ardından kontrolsüz bir güç çıkar gibi geliyor bana.Ülkeyi sevmek asarız, keseriz, kökünü kuruturuzlarla olmuyor. Bu ülkeyi derinden kucaklamakla oluyor.O yüzden karşıyım uç söylemlere. O yüzden Pamukoğlu keşke hiç siyasete soyunmasaydı. Bizim de aklımızda hep o başarılı asker, Pamukoğlu Paşa olurdu.Şimdilerde söylenen “Paşa” sıfatı gerilerde kaldı. Şimdi sivil Osman Pamukoğlu var, meydanlarda asarız, keseriz, sınıra yollarız diyen. Ahmet Buğra TOKMAKOĞLU
Abtokmakxxxx@gmail.com>>
******************************

Sayın Ahmet Buğra Kardeşim..,MİLLİYET Gazetesi Blogunuzda ki , Yazınızı istememin sebebi bazı konularda size katılmadım içindir..Örnekle..

( MHP’den daha faşist, CHP’den daha fazla halktan kopuk söylemlerdi bunlar. Asarız, keseriz bu işi çözeriz demekle ne yapılabilirdi?) yazmışsınız..

Bu Metne AKP den de örnek vererek yazmalıydınız..
Sayın genel Başkan bakın aynen şu ifadeleri kullanmıştır..

'' MHP den Daha MİLLİYETÇİ..CHP den daha ATATÜRKÇÜ..AKP den ise Daha Cok DİNE ve DİNİ İNANÇLARA Saygılı bir partiyiz..''demiştir..
'' Hiçbir TV vede Basın Açıklamasındada ASARIZ Keseriz İfadesini kullanmamıştır..Nereden cıkardınız bu ifadeleri elinizde kanıt delil görsel veya sesli bant varmıdır bende merak ettim:''

Bu Ülke Menderesi ASMIŞTIR..APO yu Asamamıştır..? Sizce hangisi Dogru..?
''Asarım keserim diyenler dahi zamanında yapamamıştır..''
İdamlar Kararları Mecliste beklemektedir..Bu Konudada genel başkanın İfadesi şudur..

'' Ülkeye İhanet edenler yargılanacaktır..İDAM geri gelecektir'' demiştir..
''Dünyada Hangi Ülke İhanet eden Terörist başına ADA Tahsis etmiştir..'' Demiştir..
Bu İnsana özgü İnançlar ı Bu Partiler maalesef yıllarca istismar etmedilermi?

Ben 58 yaşındayım inan nelerle kandırıldık TÜRK halkı olarak nelerle..! Yazsak Kitaplara sıgmaz..

( Ülke bütünlüğü, vatan, millet söylemleri değersizleşmeye başladı bu ülkede her geçen gün. O kadar sakız edildi ki birçok şey gibi. Artık kim söylese dikkat bile çekmiyor. )

Bu İfadenizede katılmıyorum..Nedenmi?Yine sayın genel başkan Bu İfade ettiğiniz hususun tam tersini Adeta parti Sloganı haline getirmiştir bir kezde ben hatırlatayım..

''BAŞI DİK DEVLET..ONURLU MİLLET ''

Söylemlerini sık sık kullanmakta Afiş ve pankartlarda heryerde beyan etmektedir..Çelişkinizi kanıtlamam açısından umarım yeterlidir..

( Ardından koşturan bir kitle var Pamukoğlu’nun; kazara bu parti barajı geçerse evlere şenlik bir tablo ortaya çıkacak. Çünkü korkutan söylemlerin ardından kontrolsüz bir güç çıkar gibi geliyor bana.) demişssiniz..

Bu İfadenizide hayretle karşıladım..Bakın kendi fikrimi beyan edeyim buradada..,
Bu gün Ülkemizde Türkiye Kominist partisi seçime ktılıyorsa..PKK ya terörist diyemem diyenler Meclise girip Gurup kurabiliyorsa..ve Halaa ŞEHİT Haberleri geldiğinde Duyarsız olunabiliniyorsa..Bunlar sizce Kontrolsüz güç olmuyorda daha henüz seçime dahi katılmamış bir Parti hakkında bu ÖN Yargılı davranışınızı affetmem mümkün degil..

Siz..,! Bence.. Korkutan söylemleri Kandilde Güneydoguda Mahmurda Söylenenleri İŞİTMEDİNİZMİ..?
Bunlar Sizi Korkutmadı da..,! Ülkenin bekası için söylenenler mi sizi Rahatsız ediyor..! Hayret Etmemek elde değil..

Sanki birilerinin talimatıyla yazı yazar gibisiniz..? Yazarlar veya gazeteciler bagımsız vede tarafsız olmalılar..Hoş Ülkede bu dediklerimden saysak beş parmagın 5 i kadarda cıkmazda..? Sizide şimdiden daha eğitiminizi bitirmeden diğerleri gibi gördüğümü çekinmeden söyleyebilirim.,Ben Vatandaş olarak sense bu Gazeteciliğin egitimini alan kişi olarak aramızdaki farkı görmenizi isterim..?

Gaztecilik haberçilik bu degildir.

Hem savcı hem hakim hem yargıç Olamazssınız.. Yazılarınızda bu 3 öge de var..Sebebi nedir Acaba?

( O yüzden karşıyım uç söylemlere. O yüzden Pamukoğlu keşke hiç siyasete soyunmasaydı. Bizim de aklımızda hep o başarılı asker, Pamukoğlu Paşa olurdu.) demişssiniz..

Emriniz Olur.., Başımız üstüne..hemen söyleyelim siyaseti bıraksın.. ! hayret çok bilmişlik degilmi bu tavsiyeniz..?

Anadoluda buna İn olmadan Cin olmuş adam çarpıyor derler..

Bunca başarısını kabul ediyorsun ama diğer yandanda Siyasete keşke girmesin diyorsun..

ÇELİŞKİ degilmi bu ifadelerin..

Nasıl inandırıcı olacaksın yazdıklarına kendin ters düşmedinmi?
Sen Başarılı Olacagına, Siyasette de Başarılarına devam edecegine İçinizden inandıgınız için ve ya birilerinin Korkusundan dolayı onlar adına yazdıgınızdan ileri gelmesin bu Manaasız eleştiriniz..? Gündeme gelmek İçinde yazmış olabilirsiniz diğer gazeteciler gibi ne dersiniz..?Bir taraftan KAVGA Etmeyin Şiddet uygulamayın şeklinde yazın..Diğer yandanda Kavga ortamı yaratacak Gündem yaratacak İfade ve yazılarla Gündemin Önüne reyting yapma adına Yazılarınızla geçin..Gazetecilikte bu Hakkı size Kim veriyor..Ülkeyi Basın yeterince germiyormu..? Gazeteciler olarak Tutmuşlar Köşe başlarını..Siz yeni neslede Kötü örnek oluyorklar işte siz bile şimdiden başlamışssınız Çelişkili yazılara..

( Şimdilerde söylenen “Paşa” sıfatı gerilerde kaldı. Şimdi sivil Osman Pamukoğlu var, meydanlarda asarız, keseriz, sınıra yollarız diyen.) demişssin..

Diyerekte yazınızı bitirmişssiniz..Yazınızın bitiş bölümündeki ifadeleriniz dogrultusunda benim size yazdıklarımın Dogrulugu aşagıdadır....O Askerken Paşamızdı..Sivilken saygı duydugumuz Vatandaşımızdı.. Siyasettede LİDERİMİZ dir..Siz Merak etmeyin.. ASANLARI tenkit Etmeyin.. Biz'i İse.., Asmadan kesmeden tenkit etmeyede devam edin.., Elinizde kanıt yok bilği yok belge yok..KALEMİNİZLE Asanda sizsiniz Kesende Sizsiniz Siz kendiniz atıp tutuyorsunuz farkında degilsiniz..?

Saygılarımla..

Taner Çelik..
SSK Emeklisiİstanbul..

NOT: Bu Yazım İnternet ortamında kullanılmaya açıktır alıntı yapılarak aynen degiştirilmeden yayınlanabilir
Tıpkı Sayın Ahmet Bugra TOKMAKOĞLU' nun

http://blog.milliyet.com.tr/Asmakla_...?BlogNo=220635

Yazıları yayınlandıgı gibi..

http://www.idealimforum.com/basindan-alintilar-ve-haberler/9404-olmadan-cin-olmak.html#post18666


..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder