8 Temmuz 2010 Perşembe

Önder Sav’ın Koltuk Hırsı Chp’yi Bitiriyor

.










Önder Sav’ın Koltuk Hırsı Chp’yi Bitiriyor..







Mayıs ayında yapılması planlanan kurultay öncesi ilçe kongrelerini gerçekleştiren CHP’de kamuoyunun dikkatinden kaçan “İzmir krizi” yaşanıyor.
İzmir’deki kongrelerin büyük bölümünde gerginlik yaşanırken, kulislerde, bu gerginliğe neden olarak, CHP Genel Sekreteri Önder Sav’ın “delege çoğunluğunu ele geçirmek” istediği iddiası gösteriliyor.
İstifadan döndü
İzmir’de delege savaşı gerginliğinin dışında Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile ilgili sıkıntı da yaşanıyor.
Genel Merkez’in Kocaoğlu’nun yönetiminden memnun olmadığı iddiaları nedeniyle Kocaoğlu’nun birkaç kez istifadan döndüğü konuşuluyor. Kocaoğlu’nun, Sav’ın ilçe kongrelerine doğrudan müdahalesinden de rahatsız olduğu iddia ediliyor.
Sav’ın “İzmir müdahalesi” ile ilgili konuşulan en önemli iddia ise, tüzük değişikliği. 21 Aralık 2008′deki kurultayda kabul edilen tüzük değişikliği, o günden bu yana uygulanmıyor. Yeni tüzük, parti yönetimini baştan aşağı değiştiriyor ve başkanlık sistemine benzetilen yapılanmaya geçiliyor.
Baykal karar verecek
Buna göre, genel sekreterlik temsili makam haline getirilecek. MYK’da 13 başkan yardımcısı yer alacak. Başkan yardımcılarının belirlenmesine Baykal karar verecek. Sav’ın İzmir operasyonunun arkasında bu tüzük değişikliğinin yattığı, genel sekreterlik görevini bırakmak istemediği ileri sürülüyor.
Ancak Baykal’ın kurultay sonrası tüzüğün uygulanacağını açıklaması nedeniyle Sav’ın bu kez delege gücünü almak için ilçe kongrelerine müdahale ettiği iddia ediliyor. Sav’ın genel sekreterlik makamından ayrılsa bile örgütten sorumlu birinci genel başkan yardımcısı olmak istediği de belirtiliyor.
Bugün
PARTİ İÇİ DEMOKRASİNİN OLMADIĞI PARTİ CHP.








..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder