21 Mayıs 2011 Cumartesi

Ysk, tv propagandasının esaslarını belirledi

YSK, TV PROPAGANDASININ ESASLARINI BELİRLEDİ

12 Haziran`da yapılacak milletvekili seçimlerinde siyasi partilerin radyo ve televizyonda yapacakları propaganda konuşmalarına 5 Haziran Pazar günü başlanacak. ANKARA (ANKA) – 12 Haziran`da yapılacak milletvekili seçimlerinde siyasi partilerin rady

12 Haziran`da yapılacak milletvekili seçimlerinde siyasi partilerin radyo ve televizyonda yapacakları propaganda konuşmalarına 5 Haziran Pazar günü başlanacak.
ANKARA(ANKA) – 12 Haziran`da yapılacak milletvekili seçimlerinde siyasi partilerin radyo ve televizyonda yapacakları propaganda konuşmalarına 5 Haziran Pazar günü başlanacak. Konuşmaların ikinci bölümü ise 11 Haziran 2011 Cumartesi günü saat: 18.00`da kadar belirlenecek gün ve saatlerde yapılacak. Yüksek Seçim Kurulu, (YSK) 12 Haziran`da yapılacak milletvekili seçimlerinde radyo ve televizyonlarda siyasi partilerin yapacağı propaganda konuşmalarının usul ve esaslarını belirledi. YSK`nın kararları Resmi Gazete`de yayımlandı. Seçime katılan siyasi partilere ilk gün 10, son gün 10 dakikayı geçmemek üzere, programlarını ve yapacakları işleri anlatan iki konuşma yapabilecekler.
-PROPAGANDA DA GÖRÜNTÜ OLABİLECEK-
Siyasi partiler, sürelerinin yarısını aşmamak üzere propagandalarını görüntülü olarak da verebilecek. Görüntülü propagandalar TRT dışında hazırlatılacak. Görüntülü propagandalarda siyasi partiler yaptıkları ve yapacakları icraatı anlatacaklar. Bu propagandalarda suç teşkil edecek görüntülere yer verilemeyecek. Görüntülerde suç teşkil eden bir konu bulunduğu takdirde YSK bunların yayımına izin vermeyecek. Siyasi partiler, propaganda haklarını TRT`nin birden fazla kanalına dağıtabilecekler. Siyasi partiler radyo ve televizyonla ilk konuşmalarında seçim beyannamelerini anlatacaklar. Radyo ve televizyonda yapılacak propaganda yayınlarının, tam bir tarafsızlık ve eşitlik içinde yapılması, YSK ile TRT tarafından sağlanacak.
-TÜRK BAYRAĞI VE PARTİ BAYRAĞI ASILACAK-

Propaganda konuşmalarında Türk Bayrağı ile YSK`nın tespit edeceği yere asılacak parti bayrağı ve konuşmayı yapan kişi dışında hiçbir görüntüye yer verilmeyecek. Konuşmacılar, ceket giyme ve kravat takmak zorundalar. Bayanlar ise tayyör giyecekler.
Özel radyo ve televizyonlarda siyasi partilerin propaganda konuşmaları TRT`de uygulanan usul ve esaslara göre yapılacak. YSK, Demokrat Parti, Emek Partisi, Millet Partisi, Liberal Demokrat Parti, Saadet Partisi, Hak ve Eşitlik Partisi, Halkın Sesi Partisi, Doğru Yol Partisi, Türkiye Komünist Partisi, Milliyetçi ve Muhafazakar Parti, Büyük Birlik Partisi ve Demokratik Sol Partinin 10`ar dakikalık iki,
Milliyetçi Hareket Partisi`nin 10`ar dakikalık üç, Cumhuriyet Halk Partisi`nin 10`ar dakikalık dört, Adalet ve Kalkınma Partisi`nin 10`ar dakikalık üç ve ilaveten 20 dakikalık olmak üzere dört konuşma hakkı bulunduğunu açıkladı.

-KONUŞMA SIRASI KURAYLA BELİRLENECEK-

Tüm siyasi partiler, 10`ar dakikalık iki konuşma hakkından birini 5 Haziran 2011 Pazar günü, diğerini de 11 Haziran 2011 Cumartesi günü kullanacak. MHP`nin 10 dakikalık bir, CHP`nin 10`ar dakikalık iki ve AKP`nin de 10 ve 20 dakikalık olmak üzere iki konuşma hakkı bulunuyor.
Konuşmanın hangi parti adına ve kimin tarafından yapıldığına dair görevli kurul üyesiyle radyo ve televizyon idaresinde görevli en az iki personel tarafından tutanak düzenlenecek. Radyo ve televizyonda propaganda için başvuran partilerin yayın zaman ve sıraları, bunların birer temsilcisi ile TRT temsilcilerinin önünde YSK tarafından ad çekme suretiyle saptanacak. Seçim Takvimi`ne göre, seçime katılan siyasi partilerden radyo ve televizyonda propaganda yapmak isteyenler en geç 29 Mayıs Pazar günü saat 17.00`ye kadar YSK`ya bildirecekler. Yayın sıralamasının belirlenmesi için de ad çekme işlemi
31 Mayıs Salı günü saat 15.00`de yapılacak.

(ANKA) (YE/ÖMR)




Ysk, tv propagandasının esaslarını belirledi - İdalimForum.Com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder