24 Eylül 2014 Çarşamba

ÇADIR TİYATROSU

ÇADIR TİYATROSU

4 Nisan 2013   


Akil insanlar komisyonu tam bir çadır tiyatrosu!

HEPAR Başkanı Osman Pamukoğlu, Sözcü gazetesinden Saygı Öztürk’e bir röportaj verdi. ‘Akil Adamlar’ heyetini değerlendiren Pamukoğlu heyet için ‘çadır tiyatrosu’ yorumunu yaptı.

İşte o röportaj

Osman Pamukoğlu, terörün en azgın döneminde Hakkari Dağ ve Komando Tugayı’nda tuğgeneral rütbesiyle görev yaptı. Emekliye ayrıldıktan sonra terörle mücadeleyi anlatan kitaplar yazdı. Hak ve Eşitlik Partisi’ni (HEPAR) kurdu. Halen bu partinin genel başkanı… Sınır ötesi harekatlarda bulunmuş, terör örgütü PKK’nın taktiklerini bilen Pamukoğlu ile “PKK’nın sınır ötesine çekilme kararı” ve Başbakan tarafından seçilen “akil insanlar”ı konuştuk.

Pamukoğlu, tüm bu olup bitenler için “çadır tiyatrosu” diyor, “akil insanlar”ın önemli bir bölümünün “Kürtçü” olduğunu, diğerlerinin de “zorunlu olarak” komisyonlarda görev aldığını öne sürüyor.

Pamukoğlu, devletin terör örgütüne “silahları bırakıp teslim olun” çağrısı yapmak yerine “silahları gömüp Kuzey Irak’a geçin” çağrısını “Onlara yapılacak en büyük iyilik olur. Çünkü silah taşıma zahmetinden kurtulurlar” sözleriyle değerlendirdi.

Çekirdek kadro çekilmez

TERÖRİSTLERİN silahlı mı, silahsız mı çekileceği konusu tartışılıyor. İnanın çadır tiyatrosu için bu senaryo yazılmış. ‘Silahlarını bırakıp gitsinler’ demek PKK’ya yapılan en iyi iş. Bırakıp giden adamlar zaten yeniden gelecek. Hiç değilse silah taşıma zahmetinden kurtulur. İnsan katletmiş, kan dökmüş, devlete başkaldırmış caniler silahlı olsa ne olur, olmasa ne olur? Ateş edecekmiş, etmeyecekmiş. Böyle şey olur mu?

PKK, Türkiye’den çekilmez. Gidecek olsa bile belli unsurlarını, çekirdek kadrosunu bırakır. Gitmek marifet değil. Giden, bir gecede de dönebilir. Kış koşulları başladığında PKK, Kuzey Irak’a gider. Şimdiye kadar Irak’a giderken PKK’yı bulmuşlar mı ki şimdi bulacaklar. Bunların hepsi kandırmaca. Milleti ahmak yerine koymasınlar. Şunu bilsinler ki şu anda millet en uyanık durumdadır.

Eskiden horoz gibiydiler

AKİL insanlar işi tam bir çadır tiyatrosu. Böyle olması da iyi oldu. Bu isimlerin çoğu eskiden bu konuları kıvırtarak konuşuyorlardı. Şimdi açıkça konuşuyorlar. Malın ortaya çıkması daha iyi. Müşteri malı tercih ederken uygun seçim yapar.

ÇOĞUNLUĞU Kürtçülük yapan insanların bir araya getirilmesiyle ‘akil insanlar’ komisyonları oluşturuldu. Bu komisyonda yer alan isimlerden bazılarının da çaresizlikten, mecburiyetten bulunduklarını söyleyebilirim. Onların da zaten sayıları az… Terör örgütü işbirlikçisi, Kürtçülük yapan ve onun yandaşları olarak tanınan isimler olduğunu görüyoruz. Bunlar da iyi oldu.

MİLLET şimdi bazı şeyleri daha iyi görecek. Eskiden horoz gibi görünüyorlardı, şimdi horoz resminin altında ‘horozdur’ yazdılar.

BUNLAR (akil insanlar) gidip nerede, kime konuşacak? Toplantı salonuna kimler gelecek? AKP il başkanı, ilçe başkanı, belediye başkanları, bunların topladığı kadınlı-erkekli gruplar getirilecek. Normal bir yurtsever bunların toplantısına gider mi? Bana göre gitmez. Karadeniz’de, Ege’de, Akdeniz’de bunların konuşma platformuna Atatürk milliyetçisi, yurtsever olan vatandaşların gideceğini asla sanmıyorum.

Boş şeylerle uğraşıyorlar

KOMİSYON üyelerinin önemli bir bölümü AKP’li olarak bilinen kişiler. Onların konuşma yapacağı kişiler de çoğunlukla AKP’ye oy verenlerdir. Onların partiden uzaklaşmaması için ikna toplantıları olacak. Bunlar sadece buna yarar; başka bir halta yaramaz. Kendilerine ‘akil’ denilenler, işbirlikçi durumundadır. Kimse bu milleti ahmak yerine koymasın. Boş şeylerle uğraşıp da kendilerini oyalamasınlar.

Devletin gücünden şüphe olmamalı

ANNELERİN göz yaşlarından söz edenler ne yaşamış, ne görmüşler? Unutulmasın, Güneydoğu’dan son 30 yılda bana göre 8-10 milyona yakın asker geçti. Bir ara 365 bin asker vardı. Böyle bir asker Timur’da, Cengiz Han’da, Osmanlı’da, Selçuklu’da olmadı. Güneydoğu’da askerliğini yapan bunca genç, bugün Türkiye’nin her tarafındadır.

KAN, bunların dediği gibi durmaz. Bunlar, insan ruhunu da, doğasını da anlamıyor. Terörün bitmesi için planım hazır. Bu parti programımızda da yazılı… Yapılacak olan şudur: Devlet, teröristlere silahlarını bırakıp teslim olmasını ister. Olmazlarsa, bunlara karşı seçilmiş ve gönüllülerden 20 bin kişilik birlikler oluşturulur. Terör kısa sürede etkisiz hale getirilir. Başka çare yok. Devletin gücünden ve kudretinden kimsenin şüphesi olmamalı…

BANA ‘akil insanlar’ arasında bulunmak için herhangi bir öneri gelmedi. Bana bu konuda öneride bulunacak adam daha anasının karnından doğmamıştır. O adamın anasının dişi kaplan olması lazım.

İnsanlar PKK’yı anlamıyor

AKİL insanlar diye açıklananların çalışmalarından bir şey çıkmaz. İnsanlar PKK’yı anlayamıyor. Barış-savaş sözcükleri kullanıyor. 30 yıldır terörist deniliyordu. Şimdi ne oldu böyle? Savaş varsa halkın bilmesi lazımdır. Giden para da, çocuklar da bu halkındır. Unutmayalım, savaş varsa savaş bittikten sonra insanlar yargılanır. Bunun adı da Divan-ı Harptir.

Ortada siyasi irade yok

ŞİMDİ gidilen yol, yol değildir. Bunlar (akil insanlar) ne İmralı’daki komitacı başını ne terör örgütü PKK’nın Kandil’deki yönetim kadrosunu tanır. 30 yıldır terör bitirilemiyorsa, bunun nedeni beceriksizliktir.

TERÖRİSTLERDEN bin 500’ü Türkiye’dedir. İçerdekilerin yerleri belli. Hangi vadide, boğazda, mağarada oldukları biliniyor. Irak’ın kuzeyinde bulunanların yerleri de belli. Siyasi irade olmadığı için teröristler alınamıyor. Ben yerlerini biliyorum da, istihbarat yapan kurumlar bilmez mi? PKK’ya karşı dağlarda kış koşullarında uygun mücadele edecek örgütlenme yapılanamadı.

ŞİMDİ bir kitap yazıyorum. İsmi ‘Cehennemdere Kanyonu – Akşam olmadan günü övme’ adını taşıyor. 20 kişilik, kış koşullarında terör örgütünü dağlarda arayan, pusu kuran, baskın yapan aykırı insanlardan meydana gelmiş bir müfreze. Gayri nizami harbin nasıl yapılacağını gösteren müfrezeyi anlatırken, teröristle mücadelenin nasıl yapılması gerekeceğini yazmış olacağım.

SÖZCÜ: http://sozcu.com.tr/2013/gundem/akil-insanlar-komisyonu-tam-bir-cadir-tiyatrosu.html

GAZETEVATAN: http://haber.gazetevatan.com/tam-bir-cadir-tiyatrosu/527299/1/gundem

GAZETE 5: http://www.gazete5.com/haber/akil-insanlar-listesine-osman-pamukoglundan-tepki-313803.htm

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder