24 Eylül 2014 Çarşamba

MAKARA BOŞALDI!.









MAKARA BOŞALDI!.

MAKARA BOŞALDI!.



 3 Ocak 2014  









Suriye’ye silah ve mühimmat sevk edilen kaçıncı TIR vakası? Üstelik bunlar yakalanabilenler. Bir gün önce Reyhanlı-Kırıkhan yolunda tespit edilen silah ve cephane dolu TIR meselesi ise, tam bir komedi. Polis yakalıyor, jandarma yakalıyor, savcı harekete geçiyor, Hatay Valisinden bir yazı: “ Yakaladığınız kişiler başbakanlığa bağlı bir kuruma mensuplar, onları bırakmazsanız suç işlemiş sayılacaksınız!.” İşte, aşiretlerde işler böyle yürütülür, devlet ise yasa ve disiplin gücüdür. Saldım çayıra memleketi burası, ister kuş yesin isterse kurt..

Suriye çoktandır işi yoluna koydu, artık sadece Rusya ve İran desteklemiyor, Amerika ve Avrupa’yla da arayı düzeltti, Birleşmiş Milletlere de Teröristlere yardım ve yataklık yapıyor diye Türkiye hakkında şikayette bulundu..

Suriye’nin, Türkiye destekliyor dediği El Kaide, El Nusra gibi örgütler, Birleşmiş Milletlerin terör listesinde yer alan örgütler.. ABD ve Avrupa neden Esat’ı hoşgörüyle karşılamak zorunda kaldılar? Niye? Suriye bu örgütlerin eline geçmesin diye!.Yakında Birleşmiş Milletler Türkiye’yi terörist devlet ilan ederse kimse şaşırmasın..

Türkiye’nin dış siyasetini ilkokul çocuklarına bırak, eğer bunlardan daha iyi yönetmezlerse, bütün kültürümü silip atıyorum!.

Hükümetin başındaki zat! 16 Haziran 2013 tarihli genelgesiyle devlete ait taşınmaz malların kiralanması, kullanımı, devri ve satışı ile ilgili tüm işlemleri kendisine bağlıyor. Dağın işletmesi de, ovanın satışı da, kıyının devri de devlete, hazineye ait ise, bunlara ilişkin işlemlerde kendisi tek ve doğrudan yetkili. Yani, yerin üstünü üstüne almış!.

Rüşvet ve yolsuzluk soruşturmalarındaki telaş, panik ve korkuyu daha iyi anladınız mı şimdi?.

Gotama Buda (M.Ö. 563-483) ne diyor?: “Çalmayın, yalan söylemeyin, insan öldürmeyin.” Tevrat ne diyor?: “Çalmayın, yalan söylemeyin, insan öldürmeyin.” Dört İncil ne diyor?: “ Çalmayın, yalan söylemeyin, insan öldürmeyin.” Kuran ne diyor?: “ Çalmayın, yalan söylemeyin, insan öldürmeyin.”

Diyebilirsiniz ki, bunlar da ilk ikisi zaten var, fakat üçüncüsü var mı diye aklınıza gelebilir. Azmettiren ölüm işlemini yapandan çok daha büyük

suçlu ve günahkardır..Gezi de hayatını kaybeden ve silah, cephane göndererek Suriye’de öldürülen çoluk çocuğun müsebbipleri kim?.

“Bir soğan soyuluyor. Yaşarıyor gözler.

Bir devlet soyuluyor. Aldırmıyor öküzler.”

Şair Eşref (1847-1914)

Makara boşaldı!..

Osman Pamukoğlu
Hak ve Eşitlik Partisi
Genel Başkanı

http://hepar.org.tr/makara-bosaldi.aspx








..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder