21 Ekim 2014 Salı

ANLAYIN ARTIK..

ANLAYIN ARTIK..


havada_ne_sesi1
3 Haziran 2013  

Havada Ne Sesi Olduğunu Anlayın Artık!

Cazim Gürbüz

İhtilaller, devrimler, halk hareketleri, ayaklanmalar, başkaldırılar… Nasıl olur, nasıl başlar, nasıl gelişir ve nasıl sonuçlanır?…

Bütün bunları bilemeyen, anlayamayan, okuyamayan bir hükümetle ve o hükümetin megaloman ve narsist başıyla karşı karşıyayız…

Neden böyle diyoruz, açalım bütün bunları… Açarımız, devrimleri ve ihtilalleri yaşamış ve araştırmış olanların sözleri olsun.

Bakalım neler demekteler:
“Bütün devrimler dâhiler tarafından tasarlanır, aşırı görüşlü topluluklar tarafından gerçekleştirilir, nimetlerinden ise yağmacılar yararlanır.” Bismark

“İhtilal yapılmaz, gelir.“ Voltaire

“Şartlar tamam olursa, ihtilal meşru olur.” İsmet İnönü

“Eğer insan hakları yürütülemez, vatandaş hakları zorlanırsa, ihtilal behemahal olur. Bu yolda devam ederseniz, sizi ben bile kurtaramam.” İsmet İnönü (DP’lilere demiş)

İyi mi?
Şimdi bütün bu sözlerle birkaç gündür ülkemizde yaşananları koyun ortaya, işin vahametinin boyutlarını anlayın.

Siz anlarsınız, anladınız da, asıl anlaması gerekenler anlamaktan bihaberler. Onlar, dünyanın bütün diktatörlerinin düştüğü ruhsal bunalımı yaşamaktalar. İran Şahı da bunların tavrındaydı, o da erişilmez, indirilmez, dokunulmaz görüyordu kendisini.

Nikolay Çavuşevsko ve eşi de bu havadaydılar, bu avazla gitmişlerdi. Bizim tarihimizde de var, rahmetli Menderes, 28-29 Nisan 1960’taki öğrenci hareketlerini ve öğrencilerin üstüne atlı polisleri süren kendi polis şefi Bumin Yamanoğlu’nun yaptıklarını okuyamamıştı.

İlk Kültür Bakanımız, yazar ve bilim adamı Talat Sait Halman“Hep çocuklarla çiçekler devirir zorbaları” demekte. Şu gezi parkı başkaldırısı, bunun böyle olduğunu, işin oraya doğru gittiğini göstermiyor mu?

Gösteriyor da, iktidarın başı kaplan sırtında… İnmek istiyor inemiyor, hükmetmek dizginlemek istiyor yapamıyor. Kabadayılığa leke sürmemek için kükrüyor kaplanın sırtında. Yüzde elliyi bunların karşısına koymaktan söz ediyor akılsızca. Oysa yapılması gereken soğukkanlılıkla bu ateşe bir su serpmek, serperken kimseyi incitmemek, toplumu germemek, her şeyin halk için olduğunu, halkın karşısında eğilmenin ayıp bir şey olmadığının bilincinde ve onurunda olmak.

Biz her şey rağmen AKP’nin meclis grubu içinde sağduyu sahibi, geniş görüşlü, devlet deneyimine sahip, millet olgusuna ve gerçeğine yürekten inanan kimseler olduğuna inanıyoruz. Şimdi görev onlara düşüyor, bu işe el koymalılar. Gidişatın yönünü ve bu işlerin sonunu öğretmeliler Tayyip Erdoğan denilen bu klinik vak’aya!

Kartal gözüyle, en yüksekten baktık, en ince ayrıntıyla bunları gördük. Gördüklerimizi de saklamadan size aktarıyoruz.
Aklınızı başınıza alınız!

Burası muz cumhuriyeti değildir!

Havada ne sesi olduğunu anlayın artık, uyarın, dizginleyin bu adamı!

http://hepar.org.tr/anlayin-artik.aspx

.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder