15 Ekim 2014 Çarşamba

BÜYÜK ŞEF DALTONLARA KARŞI !

BÜYÜK ŞEF DALTONLARA KARŞI !


10 Şubat 2012   


Büyük şef Obama, kendi kabilesinin Vietnam, Somali, Irak, Afganistan’da fiyaskoyla biten siyasi ve askeri operasyonlarından çıkardığı yüksek derslerden sonra, Ortadoğu’daki kaynak savaşlarında Daltonlarla işbirliğine gitmeyi her yönden kendi çıkarlarına daha uygun görüyor.
Büyük şef uyanık, çünkü sahne karman çorman, kimin ne maksatla, ne zaman ne yapacağı ve nasıl yapacağına şeytan bile akıl erdiremez durumda.. Niye kabilesinin çocuklarını ve milyar dolarlarını tehlikeye atsın!..
Anadan doğma vesayeti seven ve mandacılığa can atan Daltonları kullan, hizmetlerini al, çıkarlarını elde et..
Lübnan’ın güneyindeki Hizbullah, 1967- 1973 Arap İsrail Savaşlarının galibi İsrail Ordusunun fiyakasını birkaç yıl önce bozdu ve halen de bozabilecek bir güce sahip.
İran’la sıkı temasta..
Suriye’nin hali yürütülen diplomasiler nedeniyle yürekler acısı. Irak kabak gibi üçe bölündü. Sunni ve Şii Araplar ile kuzeyde otonom kürtler.. Dün Irak merkezi hükümeti, Türk Büyük Elçisi’ni çağırıp ‘‘ İç işlerimize burnunuzu sokmayın’’ ültimatomu verdi, Irak Şiileri de İran’la içi içe. İran’ın nükleer programı bir tarafa Malatya Kürecik’deki ABD Radar üssü, günü, zamanı gelince kapışmak için yeter de artar özellikler taşımakta..
Daltonlar kim? Erdoğan Tayyip, Barzani Mesud, Kılıçdaroğlu Kemal ve Bahçeli Devlet. Son ikisinin ne alakası var demeyin.. İlk iki Dalton Büyük şefin talimatlarını ya başka bir ülkeden ( G.Kore gibi ) ya da Amerika’ya gidip alıyor.. Diğer ikisine rüzgarlar getiriyor.. Daltonların lafları: ‘‘ Müzakere, mücadele; güvenlik kuvvetlerinin operasyon gibi bir derdi yok!.’’ ( Bu ülke salmalık ya ) ‘‘Türkiye ve PKK ateşkes yaparsa, katkı sağlarım’’ ( Büyük adam dediğin böyle konuşur) ‘‘ Terörün bitmesi için hükümetin getireceği her projeyi destekleriz’’ ( Aslında hükümetin ne yapmak istediğini biliyor, kendisinin de niyeti aynı ama bunu AKP’ye söyletmek istiyor. Tıpkı somun pehlivanı) Dördüncü Dalton ise mangal yelliyor.. Savur savurabildiğin kadar.. ‘‘ Kandile bayrak dikelim.’’ Aradan 30 yıl geçmiş, hala bu değirmeni kimin döndürdüğünü anlamamazlığa geliyor.. Uyan babaya geldik, ne söyleyeceksen, ki yok, şunu Büyük şefe söylesene ( Bir şey dikersinde, bu ancak tüy olur..)
Aslında Büyük şef ve Daltonların tuzu kuru. Olan bu milletin çocuklarına oluyor.
Ortada operasyon vesaire görülmezken gün geçmiyor ki gazetelerde tek tek şehit ilanları çıkmasın..
Kaçırılan askerler, polis ve kaymakam ise kimsenin umurunda değil..
Son PKK hareketlerine TV.lerde ve gazetelerde yorum yapan avanaklar halen ‘‘ son çırpınışı, tükenmenin sebepleri’’ demezler mi!.
Türkiye’nin ne gidişi gidiş, ne de yolu yol..
Her şey olacağına varacak..
İş İşten geçtikten sonra saç baş yolmanın ve dövünmenin de kimseye faydası olmayacak..
Her şey göz göre göre oluyor, yazık çok yazık…
Osman Pamukoğlu
Hak ve Eşitlik Partisi
Genel Başkanı
http://hepar.org.tr/buyuk-sef-daltonlara-karsi.aspx


..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder