15 Ekim 2014 Çarşamba

DOĞU PERİNÇEK VE TÜRKİYE GENÇLİK BİRLİĞİ, CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNDE NEDEN SAHAYA İNMEDİ?

DOĞU PERİNÇEK VE TÜRKİYE GENÇLİK BİRLİĞİ, CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNDE NEDEN SAHAYA İNMEDİ?


.

Devletin içine düştüğü yok olma tehlikesinin korkunç derinliğini görmekten aciz olan zavallılar, elbette ciddi ve hakiki çareyi görmemek için gözlerini yumarlar. Gazi Mustafa Kemâl Atatürk (1924)
Soru şu; Yedi yıldır Tayyip Erdoğan ve AK Parti diktatoryasına karşı mücadele eden, Silivri zindanının duvarlarını yıkarak tutsak yurtseverlerin özgürlüğe kavuşmasını sağlayan büyük halk hareketlerini organize eden, TOMA’lara, biber gazlarına ve orantısız polis şiddetine karşı direnen, sağduyulu ve vatansever Atatürkçü milyonlarla meydanları dolduran Türkiye Gençlik Birliği (TGB) 10-15 Ağustosta yapılacak rejim mücadelesinde niye yoktur. TBG’nin eylem ve söylemleri İşçi Partisi lideri Sayın Doğu Perinçek Silivri’den çıktıktan sonra neden bitmiştir?
Doğu Perinçek ve İşçi Partisi; Ekmeleddin İhsanoğlu’nu beğenmediğini açıkça beyan etti. Ulusal değerleri olan ve ulusal mücadelelere fiilen katılmış bir aday çıkarılması için siyasi mücadelesini verdi fakat başarılı olamadı. Bu çok doğal bir süreçti ama bitti.
Şimdi yeni bir süreç başlamıştır ve bu sürecin şartlarının yeniden değerlendirilmesi gerekmektedir. Aksi takdirde 10 Ağustosta Cumhurbaşkanlığı makamını devralacak olan Tayyip Erdoğan’ın devletin zirvesinde 10 yıl süre kalması kaçınılmaz olacaktır.
Türkiye tarihinde ilk defa halkın seçeceği cumhurbaşkanı süreci ile çok kritik bir döneme girmiştir. Bir tarafta cumhurbaşkanı olduğu zaman parlamenter rejimi değiştireceğini açıkça bildiren Tayyip Erdoğan vardır. Diğer tarafta tüm halkı kucaklayacağını belirten on siyasi partinin desteklediği bilim ve hukuk adamı Ekmeleddin İhsanoğlu vardır. Kanaatimce, Doğu Perinçek gibi tecrübeli bir siyasi liderin ve ekibinin bu hayati mücadelenin dışında kalması tarihi bir hatadır. Ve bunun kamuoyuna izahı zordur. Şimdiye kadar çok büyük bir demokrasi mücadelesi veren Ulusal Kanal ve Aydınlık gazetesinin izlenme ve okunma oranlarının son günlerdeki düşüşün bu organların yetkililerinin gözünden kaçmadığını sanıyorum. Bunun nedenleri arasında bugünkü pasif tutumun olduğunu değerlendiriyorum. 
Sonuçta, Başbakan sıfatıyla devletin tüm imkanlarını ve gücünü Cumhurbaşkanlığı seçimi yolunda kullanan Tayyip Erdoğan’a karşı Ekmeleddin İhsanoğlunun TGB’nin ve TLB’nin fiziki gücüne acilen ihtiyacı vardır.
Türkiyenin ülke ve dünya çapında en iyi teşkilatlanan örgütü olduğunu defalarca ispat eden Türkiye Gençlik Birliği (TGB) ve (Türkiye Liseliler Birliği’nin (TLB) bu büyük mücadelede mutlaka yer alması gerekmektedir. 
Sayın Perinçek ve arkadaşlarının bu rejimi koruma mücadelesinde fiilen yer aldıkları takdirde ulusalcı çizgilerinden asla uzaklaşmayacaklarını, ama cumhuriyetin geleceği açısından bu tarihi noktada görev yaparak büyüyeceklerini ve ülkeye hizmet için çok daha iyi imkanlar elde edeceklerini değerlendiriyorum..
Dr. Tahir Tamer Kumkale
http://kumkale.wordpress.com/2014/07/20/dogu-perincek-ve-turkiye-genclik-birligi-cumhurbaskanligi-seciminde-neden-sahaya-inmiyor/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder