21 Ekim 2014 Salı

EKONOMİK SOYKIRIMA KARŞIYIZ


EKONOMİK SOYKIRIMA KARŞIYIZ


kapitalizm_slayt

12 Temmuz 2013  

Türkiye yeterince üretmeyen, yeni istihdam sağlamayan, buna karşılık kaynaklarını yabancılara açan, sıcak paranın sarhoş ettiği bir kartpostal ekonomisi haline getirilmiştir.

Hak ve Eşitlik Partisi-HEPAR olarak biz, bu tabloyu bir ekonomik soykırım olarak görüyor ve reddediyoruz.

Sıcak paraya dayalı, yeterince istihdam sağlamayan, asıl olarak sermayeyi ve serveti büyütmeye yarayan bu ekonomik düzen, iktidardakiler ve yandaşlarını zenginleştirme aracı haline gelmiştir.

Yağmacı ve bedavacı zihniyet ülke kaynaklarına tasallut ve tecavüz halindedir.

Halk, işçi, memur, esnaf, çiftçi, emekli, öğrenci her geçen gün yoksullaşmakta, ülke ekonomik olarak elleri kolları bağlı bir hale getirilmektedir.

Kapitalizm ileri ülkeler için zenginleşme ve sömürü aracı, geri ülkeler içinse fakirleşme ve sömürülme mekanizmasıdır. Bu düzenek ülkemizde var gücüyle çalışmaktadır.

Özelleştirme silahsız işgale dönüşmüştür. Özelleştirme basit bir mülkiyet devri değildir. Uluslar arası sermaye ve şirket egemenliği, topraklarımızda sınırlarını her geçen gün genişletmektedir.

Tüm ihalelerin yabancılara açılması, Türk firmalarının idam fermanı olmuştur.

Küresel sermaye topraklarımıza çökmüştür. Ortalama % 350 kar oranıyla az zahmetle yüksek rant elde etmekte ve öz kaynaklarımızı emip yurt dışına pompalamaktadır. Misafir olarak gelip, ev sahibi olarak dönmektedirler.

Özelleştirme adı altında devletin fabrikaları (halkın serveti) yer altı ve yer üstü zenginlikleri yağmalandı. Bu ekonomik soykırımdır. Ulusun serveti, gücünün bir parçasıdır.

En son, stratejik madenlerden biri olan ve Dünya rezervlerinin büyük kısmına sahip olduğumuz Bor Madenine “el atılmaya” çalışılmaktadır.

Bu durum ekonomik talandan yağmaya, yağmadan soykırıma geçtiğimizin anlatımıdır.

Ülkemizin doğal kaynaklarına, maden varlıklarına sahip çıkılmalıdır. Çıkacağız…

“Özelleştirme” adındaki ölçüyü aşmış ve ideolojik saplantı boyutuna ulaşmış tasarruflara dur denilmelidir. “Dur” diyeceğiz!..

Üretkenlikten, yatırımdan yana adil ve dengeli kalkınan bir ekonomi kurulmalıdır. Kuracağız!

Çünkü biz, Hak ve Eşitlik’ten yanayız; HEPAR’ız!

R.Bülend KIRMACI
Parti Sözcüsü ve Medya Sorumlusu


http://hepar.org.tr/ekonomik-soykirima-karsiyiz.aspx

..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder