12 Ekim 2014 Pazar

ZİHİNSEL VE FİZİKSEL MÜCADELE İLKELERİ

ZİHİNSEL VE FİZİKSEL MÜCADELE İLKELERİ

zihinsel_ve_fiziksel
Sun Tzu:
“ Hazırlıksız oldukları anda saldırın, hiç beklemedikleri bir yerde karşılarına çıkın. Düşmanı yenme fırsatını, bize düşmanın kendisi verir.”
Osman Pamukoğlu:
Hasmınızın en hazırlıksız olduğu zaman, kendini güçlü hissettiği ve bundan emin olduğu andır. Bu onun en büyük zaafıdır. Tedbirleri gevşetecek, patavatsız davranacak, fazla yayılacaktır..Cepheden hiç zorlamayın, kanatların birinden “kuyruk savurmasıyla” gerisine sızın. Gündüz köstebek ve atmaca; gece baykuş ve tilki olun, onlarca yerden defalarca vurun.. Darbelerin büyük olması gerekmez, onu devirecek olan güç değil, yumruğun nereden nasıl geldiğini bilmediği olacaktır. Hasmını gözünde büyütme..
Türkiye’de hükümet olduğunu sanan partinin durumu bugün, işte böyledir!.
Sun Tzu:
“Güneşi ve ayı görebilmeniz keskin gözlerinizin olduğunu göstermez; gök gürültüsünü duyabilmeniz kulaklarınızın hassas olduğu anlamına gelmez.”
Osman Pamukoğlu:
Göz sağlam, kulak da hassas olabilir ama ikisi de zihnin dış nesnelere dönük araçlarıdır. Bunların çok iyi olmaları, zihin çoraksa hiçbir işe yaramaz..Esas olan, analiz ve sentez yapan, muhakemenin doğru ve sağlıklı olmasını temin edecek olan zihnin kendisidir. Göz ve kulak efendileri olan beyne hizmet ederler. Efendinin kavrama, alma yetileri düşükse, göz ve kulağın yapabileceği bir şey yoktur..
Türkiye’de 30 yıllık, 40 yıllık, 90 yıllık partiler mevcutken AKEPE aniden seçime girdi ve her seçimde oylarını, %34’den %44’e ve %49’a çıkarabildi. Bu yılların düzen partileri onun önünü kesebildiler mi? Bu gün hala, “oylarımız boşa gitmesin, ya baraj geçilemezse” gibi korkak, kolaycı ve kilitlenmiş zihinlilerin somun pehlivanı gibi ortalıkta dolanıp durmasından geçilmiyor. Göz ve kulak nesneyi alır, işlemi, özne olan zihin yapar..
Sun Tzu:
“Shuai-Jan, Chung dağlarında yaşayan bir yılandır. Başına vurursanız, kuyruğuyla saldırır; kuyruğuna vurursanız, hem başıyla hem kuyruğu ile saldırır. Dört mevsim gibi olun geçip gidin ama sonra yine gelin.”
Osman Pamukoğlu:
Yenilmezlik ve atılganlık ruhu, tüm mücadelelerin anasıdır. Dertsiz ve sorunsuz yaşam doğa yasalarına aykırıdır. Pes etmezlik, vazgeçmezlik, azimkarlık olmadan kimse hiçbir şey kazanamaz. Peşini bırakma, ısrarcı ol ve iste, mutlaka gerçekleşecektir. Bir avcının avı, artık onu kaybettiğini sandığı an önüne çıkar..Ve şunu söyle: “Ey rüzgar! Nereden esersen es, götüreceğin her yer bizimdir.”
Türk ulusunun bugün böyle evlatlara ihtiyacı var…
Osman Pamukoğlu
Hak ve Eşitlik Partisi
Genel Başkanı
Sun Tzu: Çinli savaş filozofu ve general. MÖ 400’lerde yazdığı “Savaş Sanatı” kitabı halen dünyada baş yapıt.
http://hepar.org.tr/zihinsel-ve-fiziksel-mucadele-ilkeleri.aspx

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder