12 Kasım 2014 Çarşamba

Daha Kötü Şeyler Olacak !

.


Daha Kötü Şeyler Olacak !

reyhanli_slayt
Daha Kötü Şeyler Olacak !
Osman Pamukoğlu, Reyhanlı’daki patlamayı, “Yakın tarihin en vahim olayı” olarak niteledi.
Balıkesir İl Teşkilatı’nı ziyaret eden Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, Reyhanlı’daki patlamayı, “Yakın tarihin en vahim olayı” olarak değerlendirdi.
Pamukoğlu, “Sınıra komşu ülke ve hükümetlerin iç işlerine karışmanın sonucu budur. Bunu dünya siyasi tarihini ve harp tarihini bilen herkes bilir. Devlet yönetiminde sezgi ve öngörü gelir. Devlet yönetimi çapaçulluğa gelmez” dedi. PKK’ya, onun siyasi doktrinlerini yerine getirmedikçe silah bıraktırılamayacağını öne süren Pamukoğlu, “Eskiden PKK faaliyetlerine ve eylemlerine 340 kilometre sınırımız vardı, şimdi bu sınır 1250 kilometreye çıktı. Bekleyin, görecekleriniz var” diye konuştu.
HEPAR Genel Başkanı Osman Pamukoğlu bugün partisinin Balıkesir örgütünü ziyaret edip, yeni il binasının açılış kurdelesini kesti. 7 haftalık bir çalışma için yollara çıktığını kaydeden Pamukoğlu, bu süre içinde 18 il ve bu illere bağlı bazı ilçeleri ziyaret edeceğini belirtti. Basın mensuplarının Hatay’ın Reyhanlı İlçesi’ndeki saldırı ve PKK’nın çekilme sürecine ilişkin soruları üzerine değerlendirmede bulunan Pamukoğlu, “Bundan iki sene önce partimizin sitesinde ‘Ortadoğu yanacak’ diye yazmıştım.
Ortadoğu’da bize komşu ülkelerin topraklarında olacakları ve bize nasıl sirayet edeceğini yazmıştım. Dün akşam bu yazıyı siteye yeniden koydum. Eğer PKK’yı soruyorsanız; 10 yıl önce yazdığım bir kitap vardı. Bu kitabın adına bakar mısınız; ‘Unutulanlar Dışında Yeni Bir Şey Yok’. Benim için şaşırtıcı bir şey yok. Sınıra komşu ülke ve hükümetlerin iç işlerine karışmanın sonucu budur. Bunu dünya siyasi tarihini ve harp tarihini bilen herkes bilir. Devlet yönetiminde sezgi ve öngörü gelir. Devlet yönetimi çapaçulluğa gelmez” dedi.
‘YAKIN TARİHİN EN VAHİM OLAYI’
Afganistan, Irak derken sıranın Suriye’ye geldiğini ve radikal grupların çarpıştığını kaydeden Pamukoğlu, “Siz de hükümet olarak savaş kışkırtıcılığı yapıyorsunuz. Bunun böyle olacağı belliydi. Güneş hep doğudan doğar, batıdan batar. Horoz Siyam’da da, Rusya’da da Kanada’da aynıdır. Horozun resmi yapılıp altına horoz yazılmaz. Savaş kışkırtıcılığının, başka ülkelerin siyasi ve anarşik faaliyetlerine burun sokmanın sonu budur. Bu yakın tarihin en vahim olayıdır. Bu hükümetle, bu hükümetin dış politikasıyla sorunlar çözülmez” ifadelerini kullandı.
‘PKK ÇEKİLİYOR DA NEREYE GİDİYOR?’
PKK’nın silahlı olarak çekilmesiyle ilgili soruyu yanıtlayan Pamukoğlu, “Yok çekiliyormuş da, yok güzergah şuymuş da, bekleyin, göreceksiniz. PKK çekiliyor da nereye gidiyor? PKK’nın ana kampları Kuzey Irak’ta değil mi? Ana kamplar hem emniyetlidir hem güçlenmek için iyidir. Silahlı- silahsız bunlar boş laflar. PKK’ya, onun siyasi isteklerini ve doktrinlerini yerine getiremediğiniz sürece silah bıraktıramazsınız” dedi.
‘SAVAŞI DA BARIŞI DA DEVLETLER YAPAR’
HEPAR Lideri çözüm süreciyle ilgili ise şunları söyledi:
“Barış ya da savaşı konuşacaksanız önce devleti korsunuz ortaya. Savaşı da barışı da devletler yapar, onların orduları yapar, onların hükümetleri yapar. Karşı tarafın devleti kim, hükümeti kim, ordusu kim? Savaşın, barışın konuşulduğu yerde hukuk vardır, savaşın hukuku vardır. Barış niye yapılır? Kim yendiyse onun isteklerini yerine getireceksiniz. PKK’nın yenildiği filan yok. Kandil’de oturmuş PKK generalleri tavrında konuşan adamlar var. Savaş bir ulusun milli gücünün tamamıyla yapılır. Siz milli güç olarak, diyelim Balıkesir olarak savaşa katıldınız mı?
O zaman niye savaştan bahsediyorsunuz. PKK, 30 yılda siyasi ve askeri faaliyetler itibariyle en üst noktada. Savaş antlaşma ile biter, antlaşmanın adına barış denir? Bu antlaşmaya ne yazacaksınız. Bu antlaşmada PKK lehine ne yazacaksınız. Bir, anayasanın üç maddesini yazacaksınız. İki, adadaki komitacı başına özgürlük; üç, Fırat’ın doğusuna özerklik. Hadi imzalayın antlaşmayı. ‘Efendim imzalamayız’ Gör o zaman PKK neler yapacak” diye konuştu.
OLAYLARIN TIRMANACAĞINI SAVUNDU
Pamukoğlu, İstanbul, Bursa ve Adapazarı’nda birçok insanla biraraya geldiğini ve insanların gerçeği gördüğünü kaydedip, “Artık uyanıyorlar. Boş ve sıradan sözlere milletin karnı tok. Ancak bu gidişle olaylar tırmanacak. Reyhanlı olayı barış sürecinde provakasyonmuş, ne alakası var? Üç gün önce ‘Suriye’nin kuzeyinde uçuşa yasak bölge ilan edilirse biz de ABD’ye yardım ederiz’ demediler mi?
1991′de de 36′ncı paralelin kuzeyini uçuşa yasak bölge ilan etmiştiniz. Şimdi görüyorsunuz değil mi, Güney Kürdistan diyorlar. Şimdi ‘Suriye’nin kuzeyi’ diyorlar. Eskiden PKK faaliyetlerine ve eylemlerine 340 kilometre sınırımız vardı, şimdi bu sınır 1250 kilometreye çıktı. Bekleyin, görecekleriniz var” dedi.
http://hepar.org.tr/daha-kotu-seyler-olacak.aspx

.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder