21 Kasım 2014 Cuma

KALE





KALE

kale_slayt
1999 yılında, komitacı başını Amerika teslim ettiğinde, rahmetli Ecevit: “Bunu niye bize teslim ettiler, anlayamadım!” demişti..
Kürdistan İşçi Partisi (PKK) “ Büyük Kürdistan için, halkın kuruluşu için, gerilla savaşı başlattık” diye ortaya çıkmıştı..
Neresiydi bu “Büyük Kürdistanın toprakları?” “ Türkiye, İran ve Suriye.” Diye cevaplandırılıyordu. Pekiyi, bu üç ülke dünyanın neresindeydi? Ortadoğu!..ABD’nin, Avrupa’nın enerji için çeviremeyecekleri dolabın olmayacağı stratejik bir bölge..
Hali hazırda durum ne? PKK ile Türkiye’yi tırmalıyorlar, İran’a tehdit üzerine tehdit, Irak üçe bölündü, Suriye ise alt üst oldu..
PKK’nın tüm geçen yıllar içinde, hem de kesintisiz üç mevsim eylem yaptığı yıl hangisi? 2012 değil mi? Nedeni belli! “Ne yaptık ne ettiysek PKK’yı silahlı olarak dize getiremedik” algısını halk ’ta yaratmak içindi. Ve arkasından neyin geleceği belliydi, geldi..
Ortadoğu da, Amerika’nın tam kontrolünde ve yarı kontrolünde ülkeler mevcuttur. Bunlardan; Türkiye, Suudi Arabistan, Katar ve Bağdat hükümeti, tam kontrolünde olanlardır..
Kürecikler, patriotlar, Suriye başıbozuklarına silah desteği, Kuzey Suriye’nin gittikçe kürt gruplara teslim edilmesi, K.Irak’a harekat yapılamaması, hepsi belli bir planın destekleridir..
ABD olup bitenlere; “BOP” diyor. Yani, “Büyük Ortadoğu Projesi” Türkiye’de
Hükümette olan da “ Ben BOP’uneşbaşkanıyım” diye böbürleniyor..
Uzun lafın kısası: Kahya, planın PKK bölümünün üçüncü perdesini açtı. “İmralı’daki komitacı başı, derece derece özgürlüğüne kavuşturulacak. Genel af çıkacak. Bazı ülkeler, PKK elebaşlarından bir kısmını kabul edeceklerdir. Federasyonun alt yapısını meydana getirecek hukuki düzenlemeler bitirilecek. Anayasa da buna göre hazırlanacak!..”
Senaryo bu olunca, bunu oynayacak aktör ve figüranlar da şart tabii. Onlar zaten hazır, emre amade bekliyorlar..
İş, çadır tiyatrosu olunca, seyirci toplamak için halkın arasında tellal dolaştırmak lazım. Dolaştılar: “ İdam geri gelecek, dokunulmazlıklarını kaldıracağız. Görüşen şerefsizdir. Görüşüyoruz ama biz değil, devlet. (Etekleri zil çaldığı için, üst tarafı da oynuyor.) Savaş bitsin barış gelsin!,
Analar ağlamasın. 30 yılda silahla olmadığı görüldü. ( 5000 PKK’ya karşılık 720.000 kişilik ordu var. Polis teşkilatı da cabası) Bu son fırsattır, kaçırırsak gider.” Ve daha neler neler!..
ABD Dışişleri Yardımcısı ne demişti? “ önce medyayı ona göre düzenlemek lazım!”
Düzenki ne düzen! Şimdi o bile şaşırıyordur.. kukumavlar, şakşakçılar, kuyruk sallayanlar, arap bülbülleri ve çalı kakıcılar..
Üstelik bahar da değil, kışın ortasında şakıyorlar!..
Kuşatılmış bir kale görüşme talep ediyorsa, yarı yarıya teslim alınmış demektir..
Su iyice bulanmadan durulmaz…
Osman PAMUKOĞLU
Hak ve Eşitlik Partisi
Genel Başkanı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder