22 Kasım 2014 Cumartesi

MİNCO!.


MİNCO!.

minco
Kerkük Kürtlerin, Musul yobazların eline geçti. Tamamen Türk yerleşim yeri olan Telafer’den, 59.000 kişi kovuldu. Musul konsolosluğundan esir alınan 49 kişi, bir ayı geçmesine rağmen teslim edilmedi. Sınırımızın altında bulunan Kobani, Suriye PKK’sı (PYD)’nin elindeyken IŞİD burayı almasın diye yüzlerce Türk vatandaşı Kürt, sınırdan güneye geçerek PYD’nin yanında savaşa katıldılar..
Güneydoğu Anadolu’nun kırsalında ve yerleşim alanlarında PKK’nın dağ kadrosu ve milisleri, köpeksiz köyde çomaksız oynuyor. Türkiye’yi bölmeye götürecek olan, bölücü başının önerisi 6 maddelik yasa AKEPE, CHP ve HDP(PKK’nın yedek, yeni yüzü) tarafından meclisten hızla geçirildi; klasik noter tarafından da hemen imzalanarak Resmi gazete de yayımlandı. Dün, Kandil’in elebaşlarından biri, bütün dünyaya ilan etti! “Abdullah Öcalan serbest bırakılmalı, Eylül ayına kadar müsaade veriyoruz!”
Bütün bunlar, olup biten kepazelikler kimin umurunda?.
PKK’ya kürtçülük yetmedi, şimdi de “ileri solculuk” jargonuyla Cumhurbaşkanı adaylarını meydana sürdü. Bir anda ortaya TV ve gazete köşelerine türeyen mincolar çıktı! “Çok farklıymış da, yeni şeyler söylüyormuş da.” Keteni atlas kumaş diye millete nasıl yuttururuz, onun, derdine düştüler. O kadar ki, kendini: “Tonton, somuncu, ekmekçi” diye tanıtan çatı adayı bile geri plana düştü..
Yeni trend şu: “Çatıyı bu gün 7’nci parti destekledi diye” el çırpıp sevinmek. (15 günden fazla düşünmüş 7’nci, diğeriyle pazarlıkta uyuşamayınca, bu taraftakinden istediğini almış demek ki!)
Yüksek Seçim Kurulu Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde propaganda yapma hakkı olan partileri açıkladı. Bunların sayısı 27.. Ha gayret, geriye 20 parti, seçime de 24 gün kaldı!.
Seçimin sonucunu tatilciler belirleyecekmiş? Ve bunlar genel de CHP seçmeniymiş! Bunu derken bile kendi seçmenlerine suç atıyorlar. Bir de “Tıpış tıpış gideceksinizci” çıktı meydana. Akılları sıra karşı taraftan oy alalım diye aday çıkarırken, bırakın karşı taraftan oy almayı, kendilerine oy verenlerin seçimlere katılmayacakları derdine düştüler. Tıpış tıpışın arkasından ne gelecek söyleyeyim mi?: “Tin tin tini mini hanım” türküsüyle, “Dönülmez akşamın ufkundayız” şarkısı gelecek..
Bunların hayalleri; çeşme başındaki kızdan öteye geçemiyor, çoban gibi.. Bütün bunların altında çocukluktan başlayan bir güdükleşme ve budamayı, köy kurnazlığı ile giderme yatıyor..
Siyasi, kültürel ve sosyolojik yapıyı dikkate almayan, her zaman bir sahip bulup onun düdüğünü, zamanın koşullarına göre çalan mincolar yine sahnedeki yerlerini aldılar. Testi kırıldıktan sonra bakın bakalım, bunlar yenilgiye ne mazeretler bulup hızla, nasıl dönüş yapacaklar. Karakter ilkelerle değil, mizaçla olur. Ama bunlar da ilkeler bile yok..
“Akıl yaşamak için vahşice savaşmayı öğretir; birbirlerinin benzerini sevmenin hiç de akla uygun bir yanı yoktur.”
(Tolstoy)
Minco, kuru odundan yapılan bir çocuk topacıdır. Küçükken, benim de bir mincom vardı. Bir kış günü, minco’nun yere temas eden sivri ucu körelip de fır döndü yeteneğini kaybedince, ben de onu sobaya attım!.
Mincolar ve taklitçiler her zaman kaybedecektir…
TEK UMUT TEK YOL HEPAR
Osman Pamukoğlu
Hak ve Eşitlik Partisi
Genel Başkanı
http://hepar.org.tr/minco.aspx
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder