15 Kasım 2014 Cumartesi

“SİYASETİN SEFALETİ”Nİ GÖZLER ÖNÜNE SERİYOR..,


“SİYASETİN SEFALETİ”Nİ GÖZLER ÖNÜNE SERİYOR..,



90’lı yılların efsanevi askeri Osman Pamukoğlu, kitaplarıyla olay yaratmaya devam ediyor. Pamukoğlu, İnkılâp Kitabevi’nden çıkan son kitabı Siyasetin Sefaleti’nde, içinde bulunduğumuz kıskacı gözler önüne seriyor. 
2013-02-14, 09:59:39

resim


PKK ile mücadeleyle adını duyuran ve politikaya el atana kadar “efsane komutan” olarak anılan Osman Pamukoğlu, sert üslubunu yazı serüveninde de koruyor. Askerlik yaşamı sırasında da şaşmaz kararlılığıyla ün yapan Pamukoğlu, İnkılâp Kitabevi’nden çıkan son kitabı Siyasetin Sefaleti’nde 2013 Türkiyesi’nin mevcut durumunu gözler önüne seriyor. Bu duruma gelişimizin sorumlularını, iktidar, ana muhalefet partisi ve ABD bağlamında masaya yatırıyor. 
Dağlıca korkunç bir hatadır
Yakın tarihimizin en önemli olaylarından 35 sivilin hayatını kaybettiği Dağlıca Baskını’na da değinen Pamukoğlu, “Uludere’de yaşanan olay korkunç bir hatadır. Ancak hükümet ve muhalefet olayı ortaya çıkarmada yetersiz kalmış ve onların bu yetersizlikleri halk arasında parçalanmaya neden olmuştur,” diyor. 
Irak üçe bölünüyor, Suriye sırada
Türkiye’nin sadece içte yaşanan karışıklıklarına değil, aynı zamanda komşuları ve küresel güçlerle ilgili sorunlarına da değinen Osman Pamukoğlu, “Irak üçe bölünerek Kürtler, Sünni Müslümanlar ve Şiiler arasında paylaştırılıyor. Aynı planlarla parçalanacak diğer ülke ise Suriye” tespitinde bulunuyor. 
Bağımsız Kürdistan geliyor ya da Kerkük!
Petrol zengini Arap ülkelerinin ekonomik açıdan güçlü olmalarına karşın, ABD’nin kuklası durumunda olduğunu dile getiren Pamukoğlu, “Bu toplumlar önümüzdeki günlerde bağımsız Kürdistan’ı ortaya çıkaracak. Bu, gün gibi ortadayken, Türkiye duruma seyirci kalıyor,” değerlendirmesinde bulunmakla kalmıyor, Kerkük’ün de acilen Türkiye sınırlarına katılması ve buradan seçilecek vekillerin de mecliste temsil edilmesi gerektiğini dile getiriyor. 
Pamukoğlu, son kitabı Siyasetin Sefaleti ile “karanlık ve sıkıcı bir geceye benzeyen” Türkiye’nin üzerindeki sis perdelerini aralıyor. Karanlık noktalara ışık tutuyor, stratejik zekâsıyla görünenlerin ardındaki gerçekleri okurlarıyla paylaşıyor. Sarsılacaksınız!

..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder