27 Kasım 2014 Perşembe

TÜRKİYEDE ŞEHİT HABERİNİN GİTMEDİĞİ KÖY VE KASABA KALMADI


TÜRKİYEDE  ŞEHİT HABERİNİN GİTMEDİĞİ KÖY VE KASABA KALMADI

OSMAN PAMUKOĞLU
HAK VE EŞİTLİK PARTİSİ
GENEL BAŞKANI



19 Ekim 2011'de Hakkari Çukurca'da gerçekleşen hain saldırıda şehit olan 24 askerimizi saygıyla, sevgiyle ve minnetle anıyoruz.
Ruhlarınız şad olsun. Bu vatan size minnettar
Hakkari'de hain saldırı: 24 şehit
Giriş Saati : 19.10.2011 11:07:20
Çukurca'da gece saat 01:00'de baskın düzenleyen PKK'lı teröristler uzun namlulu tüfek ve roketatarlarla saldırdı. Sabahın ilk ışıkları ile yüreğimizi yakan tablo ortaya çıktı: Çukurca' daki saldırılarda 24 asker şehit oldu, 18 asker de yaralandı...
Aynı anda 8 ayrı PKK grubu saldırdı
Hakkari'ye bağlı Çukurca ilçesinin Keklikdere bölgesinde ve Çukurca ilçe merkezinde konuşlu birliklere 8 ayrı PKK grubu tarafından saldırı düzenlendi. Gece saat 01.00 sıralarında başlayan saldırı sonucu çıkan çatışma sabah saatlerine kadar sürdü.
Teröristler tarafından gece saatlerinde emniyet ve jandarma binalarına yönelik gerçekleştirilen saldırıların bilançosu sabah saatlerinde ortaya çıktı. Gece saatlerinde başlayan saldırılarda 24 askerin şehit olduğu, 18'inin yaralandığı belirtildi.


200 PKK'LI SALDIRDI

PKK'lı teröristler, önce Çukurca ilçe merkezindeki polis ve askeri alanlara, ardından da sınırın sıfır noktasında bulunan askeri birlik ve karakollara saldırı düzenlediği belirtildi. İlçe merkezi ile karakollara yapılan saldırının 200 kişilik bir PKK'lı grup tarafından gerçekleştirildiği öğrenildi.

ÇATIŞMA SONRASI İLK GÖRÜNTÜLER

TÜRK ASKERİ IRAK TOPRAKLARINDA

Gece başlayan ve sabahın ilk ışıklarına kadar süren çatışmaların ardından PKK'lı grubun özel birlikler tarafından takibe alındığı, 2 ayrı nokta sağlanan sıcak temasın ardından da Özel birliklerin bu iki noktadan sınırı geçerek Irak topraklarına girdikleri belirtildi.

ÇUKURCA'YA GİRİŞ-ÇIKIŞLAR KONTROL ALTINDA

Gece başlayan ve sabahın ilk ışıklarına kadar süren çatışmaların ardandan Çukurca ilçe merkezine giriş ve çıkışlar da kontrol altına alındı.

KAZAN'DA OPERASYON

Bu arada en çok kayıpların olduğu Işıklı bölgesinde bulunan Kekliktepe ile yine sınırın sıfır noktasında bulunan Kazan vadisi ve Sabır Dağı bölgelerinde de yoğun bir operasyon sürdürülüyor. Kobra tipi helikopterlerin havadan destek sağladığı operasyon özel birlikler tarafından yürütüyor.

PKK'LILARIN KAÇIŞ GÜZERGAHI, ASKERİ BİRLİKLER TARAFINDAN TOP ATEŞİ ALTINA ALINDI

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde düzenlenen hain saldırının ardından, PKK üyelerinin kaçış güzergahı askeri birlikler tarafından top ateşi altına alındı.
Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki hain saldırının ardından, PKK üyelerinin kaçış güzergahı askeri birlikler tarafından top ateşi altına alındı. Hava ve kara operasyonları sürerken, güvenlik önlemlerinin en üst seviyeye çıkarıldığı ilçeye giriş ve çıkışlar kontrol altında tutuluyor. Saldırıda mermilerin isabet ettiği birçok ev zarar görürken, ilçe halkının endişeli bekleyişi devam ediyor.

ORGENERAL ÖZEL BÖLGEDE

Bu arada saldırının ardından Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve kuvvet komutanları, olay yerinde incelemelerde bulunmak üzere bölgeye geldi.
18 yıl aradan sonra en kanlı ikinci baskın
Giriş Saati : 19.10.2011 11:07:20
Dün gece PKK terör örgütünün Hakkari Çukurca'da emniyet ve jandarmaya yönelik düzenlemiş olduğu hain saldırıda 26 güvenlik gücünün şehit olduğu bildirildi.
SALDIRIDA AĞIR SİLAHLAR KULLANILDI
PKK'lı terörist grubu saat 01.00 sıralarında Çukurca'da güvenlik güçlerinin bulunduğu binaları uzun namlulu silahlarla yoğun ateş altına tuttu. Teröristlere polis ve askerler de anında karşılık verdi. Ağır silahların kullanıldığı ilçe merkezindeki çatışma 30 dakika aralıksız devam etti.
ÇATIŞMALAR DEVAM EDİYOR
Bölgede sıcak çatışmanın devam ettiği belirtilirken, gelen şehit haberleri üzerine Türkiye teröre en ağır kayıplarından birini daha verdi.
SİLVAN SALDIRISINDA 13 ASKER ŞEHİT VERMİŞTİK
Son zamanlarda hain saldırlarını sıklaştıran PKK terör örgütü yakın zamandaki en kanlı baskınını 15 Temmuz'da Silvan saldırısında gerçekleştirmişti. Bu saldırıda 13 asker şehit olurken 7 asker de yaralanmıştı.
33 ER SONRASI EN KANLI BASKIN
PKK'ya verdiğimiz en ağır kayıplardan biri de 1993 yılında gerçekleştirilen 33 erin şehit düştüğü Bingöl saldırısı olmuştu. Tarihte kara gün olarak yerini alan Bingöl saldırısı sonrası bu sabah Hakkari'den gelen haber, bugünü teröre verdiğimiz en ağır kayıplardan biri olarak tarihe geçti.
SABAH Haberler Gündem Haberleri18 yıl aradan sonra en kanlı ikinci baskın

24 kahramanımızın isimleri belli oldu

Giriş Saati : 19.10.2011 11:17:30
Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki terör saldırısında şehit olan askerlerin isimleri belli oldu.
İçişleri Bakanlığı Basın Müşavirliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, şehitlerin isimleri şöyle:
''Jandarma Üsteğmen Murat Bek (Yozgat), Jandarma Kıdemli Başçavuş İbrahim Geçer (Konya), Piyade Astsubay Bilal Özcan (İstanbul), Piyade Uzman Çavuş Halil Özdoğru (Sinop), Piyade Uzman Çavuş Mustafa Aslan (Çorum), Piyade Uzman Onbaşı Reşit Eracan (Elazığ), Piyade Çavuş Koray Özel (Adana), Piyade Çavuş Yunus Yılmaz (Ankara), Piyade Çavuş Birol Elmas (Sakarya), Piyade Onbaşı Mesut Cengiz (Hatay), Piyade Onbaşı Mesut Kazanç (Erzurum), Piyade Onbaşı Yavuz Çoban (Aksaray), Piyade Onbaşı Fikret Özer (Samsun), Piyade Onbaşı Hüseyin Güldal (Kocaeli), Piyade Onbaşı Soner Ateşsaçan (Artvin), Jandarma Er Eyüp Çolakoğlu (İstanbul), Piyade Er İdris Çam (Kahramanmaraş), Piyade Er Fevzi Kazak (Gaziantep), Piyade Er Mehmet Çetin (Aydın), Piyade Er Süleyman Kalkan (Isparta), Piyade Er Ahmet Tunçer (Bitlis), Piyade Er Mehmet Ağgedik (Elazığ), Piyade Er Ramazan Akın (Ağrı), Piyade Er Ufuk Bozkurt (Kırklareli)''

''AH BEN KIZANIMA, YAVRUMA DOYMADIM"

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde teröristlerle girilen çatışmada şehit olan Piyade Er Ufuk Bozkurt'un Kırklareli'nin Vize ilçesine bağlı Çakıllı beldesindeki evinde hüzün yaşanıyor.
Pınarhisar Kaymakamı ve Vize Kaymakam Vekili Mevlüt Özmen, Vize Garnizon Komutanı Jandarma Albay Hasan Basri Küçük, Vize Belediye Başkanı Selçuk Yılmaz ve askeri yetkililer, sağlık görevlileri ile birlikte gittikleri şehidin Çavuşköy'de yaşayan babası Fedai Bozkurt'a acı haberi verdikten sonra Çakıllı beldesindeki yaşayan annesi Naciye Kösem'i de ziyaret ettiler.
Oğulunun şehit haberini alan anne Naciye Kösem, fenalık geçirmesi üzerine ambulansla Vize Devlet Hastanesine kaldırıldı.
Şehidin anneannesi Sebahat ve dedesi Halim Kösem'e sağlık ekipleri tarafından sakinleştirici iğne yapıldı. Sebahat Kösem, feryat ederek, ''Zor ayrılık bu. Torunuma doymadan ellerimle büyüterek askere gönderdim. Ah ben kızanıma, yavruma doymadım. Ona kıyanların elleri kırılsın. Ben askere gönderdikten sonra torunumu 4 kez görebildim. Biri birimize hasret gittik'' diye gözyaşı döktü.
Bu arada şehit yakınlarını ziyaret eden Tekirdağ'ın Saray Kaymakamı Gülihsan Yiğit de şehit dedesi Halim Kösem'e sarılarak, birlikte ağladı.
Şehidin evine Çakıllı Belediyesi tarafından Türk bayrağı asıldı.

15 GÜN ÖNCE İZNE GELEREK NİŞANLANDI

Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki terör saldırısında şehit olan Uzman Çavuş Reşit Ercan'ın (25), Elazığ'ın Kovancılar ilçesine bağlı Yarımca beldesindeki evinde yas var.
Fatih Mahallesi'ndeki iki katlı kerpiç evde yaşayan aileye, Ercan'ın şehit olduğu haberi askeri yetkililer tarafından verildi.
Ercan'ın oturduğu eve büyük bir Türk bayrağı asılırken, şehidin eve gelen bazı yakınları baygınlık geçirdi.
Kovancılar Kaymakamı Selçuk Aslan da eve gelerek şehit Ercan'ın babası İsrafil Ercan'a başsağlığı diledi.
6 çocuklu ailenin en küçüğü olduğu belirtilen Ercan'ın 15 gün önce izne geldiği, izindeyken amcasının kızıyla nişanlandıktan sonra Çukurca'ya döndüğü öğrenildi.

BABA EVİNE ATEŞ DÜŞTÜ

Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki hain terör saldırısında şehit olan Uzman Çavuş Halil Özdoğru'nun (41), Sinop'taki baba evine ateş düştü.
Sinop Garnizon Komutanı Jandarma Albay Mehmet Erkan Arıkan, Uzungürgen köyünde yaşayan ailesine oğullarının şehit olduğu haberini verdi.
Acı haberi duyan şehit uzman çavuşun yakınları fenalık geçirdi. 5 kardeşin ikincisi olan şehit Uzman Çavuş Özdoğru'nun Çukurca'dan önceki görev yerinin Afganistan olduğu ve kısa süre önce Çukurca'ya gittiği öğrenildi.
Güçlükle ayakta durduğu gözlenen şehidin babası Osman Özdoğru, oğluyla en son bir ay önce görüştüğünü belirterek, ''Vatan sağolsun, Allah geride kalan askerlerimize uzun ömürler versin, terörle mücadele gücü versin'' dedi.
Oğlunun kısa süre önce memleketi Sinop'a izne geldiğini ifade eden anne Şehriye Özdoğru da, ''Oğlum Afganistan'da görevliydi. Yeni gelmişti Afganistan'dan. İzne geldiğinde az kaldı, daha doyamadan yeni görev yeri Hakkari'ye gitti, şimdi şehit oldu'' diyerek ağıt yaktı.
Şehidin evli ve 3 çocuk babası olduğu, ailesinin ise kent merkezindeki askeri lojmanlarda yaşadığı öğrenildi.

ŞEHİT ER MEHMET AĞGEDİK'İN ELAZIĞ'DAKİ EVİNDE YAS VAR

Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki terör saldırısında şehit olan er Mehmet Ağgedik'in (21) Elazığ'daki evinde yas var.
Ağgedik'in şehit olduğu haberi 8. Kolordu Komutanlığından askeri yetkililer tarafından, Olgunlar Mahallesi Atatürk Caddesi'nde yaşayan ailesine verildi.
Şehit haberinin duyulmasının ardından komşuları tarafından apartmana Türk bayrakları asılırken evi ziyaret eden bazı yakınları fenalaştı.
Ağgedik'in babası Bekir Ağgedik, gazetecilere yaptığı açıklamada, ''Vatan sağolsun ne yapalım başka bir şey yok'' dedi.
En son pazartesi günü görüştüğü oğlunun 8 aylık asker olduğunu ifade eden Ağgedik, ''Milletimizin başı sağ olsun ne yapalım. Yeter bu artık'' diye konuştu.
Ağgedik'in 3 kardeşin en büyüğü olduğu, askere gitmeden önce bir avukatın yanında çalıştığı, yaz mevsiminde Ağın ilçesinde dedesine tarlada yardım ettiği öğrenildi.

SAMSUNLU ŞEHİDİN EVİNE ATEŞ DÜŞTÜ 

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde şehit düşen Piyade Er Fikret Özer'in Samsun'da bulunan baba evine ateş düştü. Çukurcu'da teröristlerin hain saldırısı sonucu şehit düşen 90/1 tertip 8 aylık asker Piyade Er Fikret Özer'in, Samsun'un Atakum ilçesi Esenevler Mahallesi'nde ikamet eden ailesi acı haberle yıkıldı. Garnizon Komutanlığı yetkilileri, saat 13.30 sıralarında Özer ailesinin evine giderek, acı haberi verdi.
Şehit askerin evine giden Vali Yardımcısı Haluk Şimşek, Atakum Kaymakamı Salim Demir, Atakum Müftüsü Adem Sayılır, baba Celal Özer'e taziyelerini bildirdiler. Müftü Sayılır, şehit için dua okudu. Anne
İnci Özer ise, oğlunun şehit olduğu haberini misafir olarak gittiği yerde aldı. Bunun üzerine eve gelen İnce Özer gözyaşlarına boğuldu. İki kızı ve bir oğlu olan baba Celal Özer, tek oğlunu şehit vermenin acısıyla gözyaşlarına boğuldu. Oğluyla en son dün akşam telefonda görüştüğünü belirten baba Özer, "'Göreve çıkacağız baba. 8 gün arayamam' dedi. Oğlum 8 aylık askerdi. Aziz Türk milleti sağ olsun. Dostlar sağ olsun. Hainlere fırsat vermesinler. Hainlerin bir an önce işini bitirsinler" diye konuştu.
Ağabeylerinin şehit haberini okulda alarak eve gelen Buket (17) ve İrem (14) de kardeşler gözyaşlarına boğuldu. Bekar olduğu öğrenilen şehit askerin babasının Kuzey Irak'ta çalıştığı ve Türkiye'ye Ramazan Bayramı'nda döndüğü öğrenildi. Şehit Fikret Özer'in evinin balkonuna dev bir Türk bayrağı asıldı. Şehidin akrabası ve en yakın arkadaşlarından Sinan Erbil, "Allah ailesine sabır versin. Sözü özü bir, çok dürüst ve efendi bir arkadaşımızdı. Hiç kimseyi kırmaz ve kötü söz söylemezdi. Acımız büyük" şeklinde konuştu.

TERHİSİNE 5 AY KALMIŞTI

21 yaşındaki jandarma komando onbaşı Yavuz Çoban'ın, memleketi Aksaray'daki baba ocağına ateş düştü. Şehit onbaşı Çoban'ın terhisine 5 ay kaldığı öğrenildi.
Şehit jandarma komando onbaşı Yavuz Çoban'ın acı haberi, ailesine Aksaray İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli subaylar tarafından sağlık ekibi eşliğinde verildi. Oğlunun şehit olduğunu öğrenen 4 çocuk annesi 50 yaşındaki Dürdane Çoban, sinir krizi geçirdi. Dürdane Çoban, hazırda bulunan sağlık görevlileri tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı. Şehit Çoban'ın kamyon şoförü olan babası 50 yaşındaki Ekrem Çoban'ın ise işte olduğu belirtildi.
Askerden önce şoförlük yapan ve terhisine 5 ay kalan şehit Yavuz Çoban'ın, bekar olduğu, kız kardeşinin nişanlısı er Cengiz Ertuğrul'un ise Hakkari'de vatani görevini yaptığı öğrenildi. Şehit Çoban'ın cenazesinin yarın Aksaray'da toprağa verilmesi bekleniyor.
ADANA YASA BOĞULDU
Jandarma Er Koray Özel'in acı haberi, memleketi Adana'nın Feke İlçesi'ndeki ailesini yasa boğdu.
Feke'ye bağlı Süphandere Köyü'nde oturan ve terhisine 50 gün kaldığı öğrenilen Jandarma Er Koray Özel'in şehit olduğu haberini sabah saatlerinde alan anne 43 yaşındaki Elif Özel, sinir krizi geçirdi. 2 çocuğundan erkek olanını kaybeden Elif Özel'e eve gelen sağlık ekipleri müdahale etti. Sakinleştirici iğne yapılan Özel'i yakınları teselli etmeye çalıştı.
Orman işçisi olan baba 47 yaşındaki İdiris Özel'in ise bölgenin ormanlık alanında çalıştığı öğrenilince, yakınları acı haberi vermek için yanına gitti. Bu arada şehidin tek katlı ahşap evinine gelen yakınları ve köylüler ise teröre tepki gösterdi.
Feke Kaymakamlığı'na vekalet eden Saimbeyli Kaymakamı Mustafa Çiftçiler, Feke Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Akgün Baydar, Feke Belediye Başkanı MHP Ahmet Sel de eve gelerek aileye taziye dileklerinde bulundu.

"YAVRUM, KUŞUM ÖLDÜ MÜ?"

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin ağır silahlarla düzenlediği saldırı sonrasında çıkan çatışmada şehit düşen 21 yaşındaki jandarma komando er Süleyman Kalkan'ın acı haberini alan Isparta'nın Yalvaç İlçesi'ndeki ailesi gözyaşlarına boğuldu. Anne Şerif Kalkan, "Yavrum, kuşum öldü mü? Ben 'Hakkari'ye gitme' dedim. Böyle olacağını biliyordum" diye feryat etti.
Çukurca'da PKK terör örgütnün düzenlediği saldırıda şehit düşen jandarma komando er Süleyman Kalkan'ın şehit haberini Yalvaç'ın Sücüllü Beldesi'nde oturan ailesine, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Hakan Güler, Müftülük'ten bir din görevlisi ve sağlık ekipleriyle birlikte verdi. Kalkan Ailesi'nin oturduğu Harmanyeri Mahallesi'ne giden Güler ve beraberindekiler, sokakta komşularıyla birlikte oturan anne Şerif Kalkan'a şehit haberini verdi. Oğlunun şehit düştüğünü o anda öğrenen Şerif Kalkan, "Yavrum, kuşum öldü mü? Şimdi bana kim kanat gerecek? Yavrum Süleyman'ım. Ben 'Hakkari'ye gitme' dedim. Böyle olacağını biliyordum" diye feryat etti. Sinir krizi geçiren anne Kalkan'a sağlık ekipleri müdahale etti.
Kendisine sakinleştirici vermek isteyen sağlık ekiplerine izin vermeyen acılı kadın, kendini yerden yere attı.
Şehit er Süleyman Kalkan'ın kardeşleri 18 yaşındaki İlknur, 15 yaşındaki Ayşe, 13 yaşındaki Burcu ve 10 yaşındaki Murat da gözyaşlarına boğuldu.
Torunu ile aynı ismi taşıyan Süleyman Kalkan ise terörü lanetledi. Oğlu İsa Kalkan'ın 8 yıl önce vefat ettiğini belirten Süleyman Kalkan, "Sabah uyandığımda haberlerde şehitler olduğunu duydum. İçime torunumun şehit olduğu kuşkusu düşmüştü. Ben torunumu yetim büyüttüm. Böyle olsun diye mi büyüttüm?" dedi.
Diğer yandan, şehidin evine ve beldenin birçok yerine Türk bayrakları asıldı.

TERHİSİNE 1,5 AY KALA ŞEHİT DÜŞTÜ

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde şehit olan askerlerden Gaziantepli Fevzi Kazak'ın baba ocağına ateş düştü.
Şehadet haberini alan Kazak ailesi sinir krizleri geçirdi. Şehit askerin terhisine de yaklaşık 1,5 ay kaldığı öğrenildi.
24 askerin şehit düştüğü saldırıda, acı haberlerden biri de Gaziantep'i vurdu. Şehitk'mil ilçesine bağlı Zeytinli mahallesinde 133 nolu sokakta oturan Kazak ailesine, çocuklarının şehit olduğu haberi askeri yetkililer tarafından verildi.
Evin önünde sağlık ekipleri ve emniyet güçlerinin de hazır bekletilirken, acı haberi alan aile üyeleri sinir krizleri geçirdi. Anne Fatma Kazak, evin penceresinden askeri yetkilileri görünce gözyaşlarına boğularak feryat etti. Bu sırada evin önünde şehit askerin kardeşleri de emniyet güçleri tarafından güçlükle sakinleştirildi. Sağlık ekipleri tarafından da evin önünde hazır bekletilen ambulanslarda, şehidin yakınlarına sakinleştirici iğne yapıldı.
Öte yandan, 8 kardeşten en büyüğü olduğu öğrenilen şehit askerin ailesinin, Karpuzkaya köyünden Gaziantep'e yeni göç ettikleri, baba Mehmet Kazak'ın da ailesinin geçimini sağlamak için inşaatlarda bekçilik yaptığı öğrenildi.

ŞEHİDİN DRAM DOLU HAYATI

Hakkari'nin Çukurca ve Yüksekova ilçesinde düzenlenen terör saldırısında şehit olan Nazillili Er Mehmet Çetin'in şehit haberinin ardından dram çıktı. Bir yıl önce askere uğurladıkları oğullarının şehit haberini elektrik ve suyun olmadığı baraka evlerinde alan şehidin ailesi acı haberle yıkıldı.
Hakkari'nin Çukurca ve Yüksekova ilçesinde düzenlenen terör saldırısında şehit olan Er Mehmet Çetin'in (21) şehit haberi Nazilli'ye 18 kilometre uzaklıkta bulunan Beğerli köyüne ulaştı. Nazilli Garnizon Komutanı Yarbay Ekrem Turhan ve İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Seydi Salman ile birlikte sağlık görevlileri eşliğinde köye gelen Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, şehidin ailesine acı haberi vermek için köyden 4 kilometre yüksekte dağlık arazide bulunan şehidin baba ocağına geldi. 5 kardeşten en küçüğü olan Mehmet Çetin'in annesi ve babasının elektriği ve suyu olmayan bir barakada çobanlık yaparak geçindiğini gören Kaymakam Okur'un üzüntüsü bir kat daha arttı.
Kaymakam Okur ve askeri yetkilileri karşısında gören baba Bekir ve anne Şerife Çetin çifti, oğullarının şehit olduğunu anlayınca büyük bir şok yaşadı. Sağlık ekipleri ve Kaymakam Okur'un sakinleştirmeye çalıştığı acılı anne baba, oğullarının askerliğinin bitmesine 100 günden az kaldığını belirtti.

ÇORUM'A ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde sınırdaki askeri birliğe PKK'lı teröristler tarafından düzenlenen saldırıda şehit olan 27 yaşındaki Uzman Çavuş Mustafa Aslan'ın Çorum'daki baba evine ateş düştü.
Çorum'un Konaklı Beldesi nüfusuna kayıtlı olan Şehit Uzman Çavuş Mustafa Aslan'ın kayınpederinin oturduğu Merkez Gülabibey Mahallesi Cumhuriyet Caddesi numara 23'de bulunan evine giden Yarbay Selçuk Sazak ve diğer askeri yetkililer, daha sonra anne ve babasının oturduğu Harmanlar 2. sokağa gitti. Baba Ali Aslan (50) ve anne Saniye Aslan'a (47) Jandarma Komutanlığı'nda görevli subaylar tarafından oğullarının şehit olduğu haberi verildi. Şehit haberini alan aile sinir krizleri geçirdi. Yakınları aile
fertlerini teskin etmeye çalışırken, sağlık ekipleri fenalaşan anne ve babaya müdahale etti. Ali ve Saniye Aslan'ın üç çocuğundan en büyüğü olan Mustafa Aslan'ın baba ocağına yakınları ve akrabaları akın etti ve eve Türk bayrağı asıldı.
Şehit Uzman Çavuş Aslan'ın Evli ve Zeynep ile Efe isminde iki çocuk babası olduğu öğrenildi.

SAKARYALI BİROL ELMAS'IN EVİNE ACI HABER ULAŞTIRILDI

Hakkari Çukurca'daki terör saldırısında şehit olan askerlerden birinin Sakaryalı Jandarma Çavuş Birol Elmas olduğu bildirildi.
Elmas'ın, Adapazarı ilçesi Karakamış mahallesindeki evine acı haber ulaştırıldı. Acı haber, Sakarya Merkez Komutanı Albay Kutluay Önay tarafından anne Mübyen Elmas'a verildi. Anne Elmas, haberi alınca sinir krizleri geçirdi, kendisini yerden yere attı. Mübyen Elmas, bayılması üzerine sağlık görevlileri tarafından sedyeye alınarak ambulansla hastaneye götürüldü.
Birol Elmas'ın askerliğini tamamlamasına 120 gün kaldığı öğrenildi. Birol Elmas'ın Kocaeli'de çiftçilik yaptığı kaydedildi. Elmas'ın, biri kız üç kardeş, kardeşlerinden birinin engelli olduğu, babasını da daha önce kaybettiği öğrenildi.

İSKENDERUNLU ERİN BABA OCAĞINA ATEŞ DÜŞTÜ

Hakkari'de şehit düşen İskenderunlu er Mesut Cengiz'in baba ocağına ateş düştü.
Şehit haberinin duyulmasından sonra Hatay'ın İskenderun ilçesine bağlı Denizciler beldesindeki Mesut Cengiz'in baba ocağına ziyaretçi akını yaşandı.
Denizciler'de oturan baba Ahmet Cengiz ile anne Sultan Cengiz'e acı haberi askeri yetkililer verdi.
İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, Denizciler Belediye Başkanı Esabil Soydan ve askeri ve mülki yetkililer ile vatandaşlar acılı aileyi ziyaret etti.
Sinir krizi geçiren şehit yakınlarına sağlık ekipleri müdahale etti. Şehidin evinin önünde bir ambulans ile sağlık ekibi bekletiliyor.

KONYALI ASTSUBAY GERİDE 2 ÇOCUK BIRAKTI

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde dün gece düzenlenen hain saldırıda şehit düşenlerden Astsubay Başçavuş İbrahim Geçer'in Konya'nın Akşehir ilçesine bağlı Yazla kasabasındaki evine acı haber ulaştı.

Çukurca'da görev yapan Komando Astsubay Başçavuş İbrahim Geçer'in de timiyle birlikte teröristlerle çarpışırken şehit düştüğü haberi Konya'nın Akşehir ilçesine bağlı Yazla kasabasında yaşayan annesi Fatma Geçer'e askerler tarafından verildi. Gözyaşlarını tutamayan annenin, "Kurbanı 10 gün önce kutladık, oğlumuzu vatana kurban verdik" dediği öğrenildi.
Babası 2 yıl önce vefat eden 36 yaşındaki şehit İbrahim Geçer'in eşinden ayrıldığı, Mehmet Batuhan (17) ve Murat Geçer (14) isimli iki oğlunun olduğu ve yurt dışında yaşadığı öğrenildi. Şehidin yakınları acı haberi alır almaz gözyaşlarını tutamazken, "Nutkumuz tutuldu, söyleyecek bir şey yok" dediler. Şehidin annesinin kasabada oturduğu ev Türk bayraklarıyla donatıldı.

ŞEHİT ÜSTEĞMENİN BABA OCAĞINA ATEŞ DÜŞTÜ

Hakkari Çukurca'da terör örgütü PKK üyeleri ile girilen çatışmada şehit düşen Üsteğmen Murat Bek'in Yozgat'taki baba ocağına ateş düştü.

HABERİ ALAN ŞEHİT ANNESİ FENALIK GEÇİRDİ


Üsteğmen Murat Bek'in şehit düştüğü haberini ailesine İl Jandarma Komutanlığında görevli Binbaşı Süleyman Gürz, İl Müftüsü Nuh Korkmaz birlikte verdi. Yozgat'ın Söğütlüyayla köyünde ikamet eden şehidin annesi Elmas Bek, askeri araçların evinin önünde durduğunu görünce feryat etti. Ağlayarak askerlere sarıldıktan sonra yere yığılan anne Elmas Bek'e sağlık görevlileri müdahale etti. Sağlık görevlileri ilaçlarını vererek kalp hastası baba Abdullah Bek'i de sakinleştirmeye çalıştı. Anne Elmas Bek, "Yavrum nerede? Yavrum bu şekilde mi gelecektin? Senin yerine ben ölseydim" diye ağıtlar yaktı.
Nişanlı olduğu öğrenilen Üsteğmen Murat Bek'in yakın zamanda evlenmeye hazırlandığı belirtildi.

ACI HABER EYÜP ÇOLAKOĞLU'NUN AVCILAR'DAKİ EVİNE ULAŞTI

Hakkari'deki terör saldırısında şehit olan 26 asker arasında yer alan Eyüp Çolakoğlu'nun İstanbul'daki ailesi, acı haberle yıkıldı. 

Eyüp Çolakoğlu'nun şehit olduğu haberi, askeri yetkililer tarafından İstanbul Avcılar'da oturan aileye ulaştırıldı. Şehidin ailesi, gelen acı haberle adeta yıkıldı. Binaya Türk bayrağı asılırken, evin önünde ambulanslar hazır bekletiliyor.
SABAH Haberler Gündem Haberleri 24 kahramanımızın isimleri belli oldu

..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder