29 Ocak 2015 Perşembe

Bağımsızlıktan ve özgürlükten ödün verilemez

Bağımsızlıktan ve özgürlükten ödün verilemez


Yekta Güngör Özden
Yabancıların yönetiminde yaşayan tutsak toplulukları yüreklendiren, tüm dünyaya örnek olan Ulusal Kurtuluş Savaşı’nı kazanıp Türk Ulusu’nun bağımsızlığını, özgürlüğünü, egemenliğini ve çağın mucizesi Türk Devrimi’ni gerçekleştirerek çağdaşlaşmanın olanaklarını sağlayan Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yurtta barış, dünyada barış” ilkesinin içtenlikli izleyicisiyiz. Yaşamsal olmayan savaşları en büyük insanlık suçu biliyoruz. Kimsenin toprağında gözümüz olmadığı gibi topraklarımızın zerresini de kimseye vermemeyi namus ve onur sayıyoruz.
Ekonomik sıkıntılar, Avrupa Birliği üyeliği ve Irak olaylarının getireceği tehlikeler açmazında Kıbrıs için yürütülen gözdağı ve dayatmaları, yetkisiz kişilerin Türkiyemizi güç durumlara düşüren sorumsuz ve ikili davranışlarını, ABD ile AB’nin yaklaşımlarını, Kıbrıslı Rumların “Enosis”, Yunanistan’ın “Megali İdea” amaçlarının aracı niteliğindeki Kofi Annan Plânı’nı asla uygun bulmuyoruz. Tarihsel gerçeklere, insani ve hukuksal gereklere aykırı, Yunanistan yanlısı, İngiliz düzenlemesi plân, 1963-1974 soykırımı kalkışmalarını, Londra ve Zürich Antlaşmaları’nı, garantör Türkiye Cumhuriyeti’nin el koymasıyla yaşanan barışı, komşu Kıbrıs’ta ve Yunanistan’da cuntanın yıkılışını, Güney Kıbrıs ve Yunanistan yöneticilerinin açıklamaktan çekinmedikleri amaçlarını göz ardı etmiştir. Bu arada Güney Kıbrıs’ta EOKA’cı Papadopulos’un Başkan seçilmesi yanında, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ı uzaklaştırmak için sergilenen oyunları, çevrilen dolapları, terbiye ve ulusal kimlikle bağdaşmayan davranışları kınıyoruz. “Ver-kurtul” ya da “Çöz-ver” anlayışı, AB üyeliğinin bedeli olamaz. Bağımsızlıktan, özgürlükten, egemenlikten, onurdan ve güvenlikten ödün verilemez. Karen Fogg dostlarının, dolar ve euro çıkarcılarının, Türkiye ve Türklük düşmanlarının geçmişi unutmaları, yanlı uygulamaları görmezlikten gelmeleri, Rum-Yunan sorumluluğuna soyunmaları acıdır. Mütareke basınını aratmayan medyanın büyük bölümünün utandırıcı tutumu, yurtseverleri uyandırmalıdır.
Atatürk ilkeleri doğrultusunda tüm evrensel değerleriyle çağdaş demokrasiyi amaçlayan Atatürkçüler baskılara, tehditlere, oyunlara, çirkin pazarlıklara, gerici tezgahlara, haksızlık ve satılmışlıklara karşıdır. KKTC’nin ve Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın yanındadır. Büyük Atatürk’ün ışıklı yolundadır. İki toplumun eşitliği ve egemenliği üzerine kurulu Kıbrıs devletini, yürekten dostluğu ve gerçek barışı savunmaktadır.
Türkiye ve Kıbrıs hiç kimsenin oyuncağı değildir. Onurumuzu korumak en doğal hakkımızdır. Onursuz yaşamaktansa ölmeyi yeğleyen anlayışla bugünlere ulaştık, yarınlara çıkacağız. Kimsenin kuşkusu ve başka beklentisi olmasın!



..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder