14 Mart 2015 Cumartesi

Afganistan‘da İntihar Saldırısı! 1 Astsubay Şehit oldu



Afganistan‘da İntihar Saldırısı! 1 Astsubay Şehit oldu,




Afganistan‘da intihar saldırısı! 1 astsubay şehit oldu

Afganistan'ın başkenti Kabil'de bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda, Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) mensup bir personelin şehit olduğu, bir personelin de yaralandığı bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığının İnternet sitesinde yer alan açıklama da,  Kabil'de, Afganistan Türk Görev Kuvvet Komutanlığından, NATO'nun Afganistan'daki Kıdemli Sivil Temsilcisi Büyükelçi İsmail Aramaz'a tahsisli koruma timinin aracına, Türkiye saati ile 05.45 sularında, bomba yüklü bir araçla saldırıda bulunulduğu belirtildi. Açıklamada, saldırıda, TSK mensubu bir personelin şehit olduğu, bir personel de yaralandığı kaydedildi. 
Açıklamada, "Şehidimize Allah'tan rahmet diler, aile fertlerine, Silahlı Kuvvetlerimize ve Yüce Türk Milletine başsağlığı dileriz" ifadesine yer verildi.

KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Afganistan'ın başkenti Kabil'de Türk büyükelçinin koruma timinin aracına bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Saldırıda 1 uzman çavuş şehit oldu, 1 uzman çavuş yaralandı. 
Şehit ve yaralı askerimizin kimliği belli oldu. Şehit Piyade Uzman Çavuş Adem Şengül. Yaralı Piyade Uzman Çavuş Ahmet Basatlı. Basatlı'nın hayati tehlikesinin bulunmadığı hastanede tedavisinin sürdüğü öğrenildi.




aksam.com.tr

aksam.com.tr

BİR ASTSUBAY ŞEHİT OLDU, VİDEO




Afganistan'ın başkenti Kabil'de Türk askerlerinin bulunduğu araca düzenlenen bombalı saldırıda bir astsubay şehit oldu, 1 astsubay yaralandı. Taliban örgütü saldırıyı üstlenirken hedeflerinin Amerikalılar olduğunu iddia etti.
NATO'nun Afganistan'daki Kıdemli Sivil Temsilcisi Büyükelçi İsmail Aramaz'ı almak üzere Afganistan Türk Görev Kuvvet Komutanlığından Türk Büyükelçiliği'ne gelen iki zırhlı araca, yol kenarında duran bomba yüklü bir araçla saldırı düzenlendi.  
Büyükelçiliğe arka kapıdan giriş yapmak üzere olan araçlardan biri ağır hasar gördü. İçindeki iki astsubaydan biri şehit oldu, diğeri yaralandı.
İkinci araçta bulunan astsubaylar, yaralı arkadaşlarını Bagram'daki NATO üssü hastanesine götürdü.   
Afgan yetkililer saldırı esnasında yoldan geçen bir Afgan sivilin de hayatını kaybettiğini açıkladı.
Patlama sırasında Büyükelçilik lojmanlarının camları kırıldı.
  
aksam.com.tr

- Yaralı astsubayın sağlık durumu iyiye gidiyor

Afganistan'ın başkenti Kabil'de Türk askerlerinin bulunduğu araca düzenlenen bombalı saldırıda yaralanan astsubayın sağlık durumunun iyiye gittiği öğrenildi. 
Bölgedeki Türk askeri kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Bagram'daki NATO üssü hastanesinde tedavi gören astsubayın sağlık durumu iyiye gidiyor. 
Kabil'de sabah saatlerinde Afganistan Türk Görev Kuvvet Komutanlığı'ndan Türk Büyükelçiliği'ne giden iki zırhlı araca, yol kenarında duran bomba yüklü bir araçla saldırı düzenlenmişti. Saldırıyı Afganistan Talibanı üstlenmiş ancak Türklerin değil Amerikalıların hedef alındığını iddia etmişti.

-Taliban'dan açıklama

Saldırının ardından AA muhabirinin ulaştığı Taliban örgütünün sözcüsü Zabihullah Mücahit, saldırıyı üstlendiklerini ifade ederken, "Kabil'deki Türk Büyükelçiliği sokağından geçen ABD aracının hedef alındığını" öne sürdü.  Mücahit bu açıklamanın ardından AA muhabirini arayarak yaptığı ikinci açıklamada, ''Bölgeden geçen ABD'ye ait araçları hedef aldık, ölenler de ABD vatandaşı, eğer saldırı anında Türklere ait araç da bölgede varsa yanlışlıkla onlar da zarar görmüştür, bizim Türklerle düşmanlığımız yok'' diye konuştu.
GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA: TSK PERSONELİ ŞEHİT OLDUGenelkurmay Başkanlığı'ndan, Afganistan Türk Görev Kuvvet Komutanlığından, NATO'nun Afganistan'daki Kıdemli Sivil Temsilcisi Büyükelçi İsmail Aramaz'a tahsisli koruma timinin aracına Kabil'de, Türkiye saati ile 05.45 sularında bomba yüklü araçla saldırıda bulunulduğunu, bir TSK personelinin şehit olduğu, bir personelin de yaralandığı bildirildi.Bomba yüklü araçla gerçekleştirilen   saldırının Türk konvoyunu hedef aldığını Afganistan İçişleri Bakanı yardımcısı General Ayoub Salanghi açıkladı. Salanghi, patlamada aracın sürücüsünün yaşamını yitirdiği bilgisini verdi.Kabil'deki intihar saldırısı Türk, Alman ve İran Büyükelçilikleri'ne oldukça yakın bir noktada gerçekleştirildi. 

ERDOĞAN BİLGİ ALDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afganistan'da Türk askerlerinin bulunduğu araca bombalı saldırıya ilişkin, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve NATO'nun Afganistan'daki Kıdemli Sivil Temsilcisi Büyükelçi İsmail Aramaz'dan bilgi aldı.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Erdoğan, Özel ve Aramaz'la telefon görüştü. Erdoğan, görüşmede bombalı saldırı ve ayrıntıları hakkında bilgi aldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın olayda hayatını kaybeden uzman çavuşa Allah'tan rahmet, şehidin ailesi, yakınları ve Türk Silahlı Kuvvetlerine başsağlığı, yaralılara da acil şifa dileğinde bulunduğu öğrenildi.

ÇİÇEK'TEN TAZİYE MESAJI

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Afganistan'ın başkenti Kabil'de düzenlenen bombalı saldırıda bir askerin şehit olması dolayısıyla Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'e taziye mesajı gönderdi. 
Çiçek, taziye mesajında, bir askerin şehit olduğu, bir askerin yaralandığı olaydan büyük üzüntü duyduğunu ifade etti.
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Afganistan'da kamu düzeninin kurulmasında tarihi bir görev yürüttüğünü belirten Çiçek, "Yapılan hizmetleri Afgan halkı takdir ve şükranla karşılamaktadır. Barışı ve huzuru temin etmek için görev yapan şehidimize Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralı kurtulan görevlimize de şahsınızda geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, acil şifalar diliyorum" dedi.

- Dışişleri Bakanlığı, saldırıyı şiddetle kınadı

Dışişleri Bakanlığı, Afganistan'ın başkenti Kabil'de, Türkiye'nin Kabil Büyükelçiliği'ne ait araçların geçtiği güzergahta düzenlenen saldırıyı şiddetle kınadı.
Bakanlık'tan yapılan yazılı açıklamada, bu sabah Türkiye'nin Kabil Büyükelçiliği'ne ait iki resmi aracın geçtikleri güzergahta bomba yüklü bir aracın patlaması sonucu, Afganistan’daki NATO Kıdemli Sivil Temsilcisi Büyükelçi İsmail Aramaz’ın güvenliğinden sorumlu bir piyade uzman çavuşun şehit olduğu, bir piyade uzman çavuşun ise yaralandığı belirtildi. Yaralı uzman çavuşun NATO'ya ait bir helikopterle tedavi için Bagram Üssü’ne nakledildiği kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"Bu alçakça saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Şehidimize Allah’tan rahmet, aile efradına ve milletimize başsağlığı diliyor, yaralı uzman çavuşumuzun en kısa zamanda sağlığına kavuşmasını temenni ediyoruz. Afgan makamlarının saldırı sonrasında gösterdikleri ilgi ve dayanışmayı takdirle karşılıyor, saldırının sorumlularının bir an önce yakalanarak adalet önüne çıkarılmalarını bekliyoruz."

İRAN'DAN KINAMA

İRAN Dışişleri Bakanlığı, Afganistan'ın başkenti Kabil'de bomba yüklü araçla düzenlenen terör saldırısını kınadı. 
Bakanlık Sözcüsü Merziye Afham yaptığı açıklamada, "Nerede, hangi grup ve kişi tarafından yapıldığına bakılmadan her türlü terör eylemiyle mücadele edilmeli" dedi. İranlı Sözcü, "İlkeli bir şekilde, çifte standartlar ortaya koymadan terörizm ve radikalizmin üzerine gidilmeli" diye konuştu. Afham, Kabil'deki İran Büyükelçiliği'nin yakınında düzenlenen intihar saldırısında elçilik binasının ve çalışanlarının zarar görmediği belirtti. İranlı sözcünün basına gönderilen yazılı açıklamasında, Türkiye'nin ismi zikredilmedi.

..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder