3 Eylül 2015 Perşembe

Ahmedinejat hahamlarla buluştu



Ahmedinejat hahamlarla buluştu



Ahmedinejat hahamlarla buluştu





Her fırsatta İsrail'e veryansın eden İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejat, New York'ta hahamlar başkanlığındaki siyonizm karşıtı bir grup Amerikalı Yahudi ile biraraya geldi.


Hahamlarla büyük buluşma

 İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, siyonistlerin ilk kurbanlarının bizzat Yahudiler olduğunu söyledi. İran'ın resmi ajansı İRNA'nın haberine göre, BM Genel Kurul toplantılarına katılmak üzere ABD'de bulunan Ahmedinejad, hahamlar başkanlığındaki siyonizm karşıtı bir grup Amerikalı Yahudi ile New York'ta bir araya geldi.

Ahmedinejad, Yahudi gruba hitaben, “Peygamberlerin gerçek takipçileri birbirinin kardeşidir. Bu yüzden görüşmemiz, kardeşlerin bir araya gelmesi olarak kabul edilebilir” dedi.

Peygamberlerin öğretilerinin takip edilmesi halinde tüm savaş ve düşmanlıkların son bulacağını anlatan Ahmedinejad, “Yahudilik dininin peygamberi, Allah'ın büyük peygamberlerinden biridir. Müslümanlar ve Yahudiler yüzlerce yıl Filistin'de ve dünyanın başka yerlerinde barış ve huzur içinde birlikte yaşadı” ifadelerini kullandı.

Hahamlar, Ahmedinejat'a "ender kişilerden birisiniz"

Ahmedinejad, siyonistleri “güç ve servet peşinde olan siyasi bir grup” şeklinde tanımlayarak, “Yahudilikle hiçbir bağları yoktur. Onlar, hiçbir millet tarafından, hatta Yahudiler arasında bile kabul görmüyor. Siyonistlerin ilk kurbanları bizzat Yahudiler olmuştur. Onlar, Yahudiler adına cinayet işliyor ve Yahudiler için utanç vesilesi oluyor. İnşallah, siyonist rejim en kısa sürede ortadan kalkacak ve böylece farklı din mensupları, bütün insanlar barış ve huzur içinde yaşayacak” şeklinde konuştu.

Siyonizm karşıtı Yahudiler adına konuşan bir haham da, Ahmedinejad'a hitaben, “Yahudilerin, siyonistlerden farklı olduğunu anlayan ender kişilerden birisiniz. Onlar, kendilerine meşruiyet kazandırmak için Yahudi elbisesini giyiyor” ifadesini kullandı. 

http://www.hurriyet.com.tr/dunya/9986456.asp

..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder