14 Eylül 2015 Pazartesi

ANADOLU AJANSI CUMHURİYET DÖNEMİ ÇOK ÖZEL FOTOĞRAFLARI BÖLÜM 3






ANADOLU AJANSI CUMHURİYET DÖNEMİ ÇOK ÖZEL FOTOĞRAFLARI  

BÖLÜM 3






Başbakan Mesut Yılmaz'ın Makedonya gezisinde Üsküp'ten Ohri şehrine karayolu ile konvoy halinde seyredilirken meydana gelen trafik kazasında gazeteci Fikret Bila ağır yaralandı.

Kadıköy'de Mavi Çarşı'ya kimliği belirsiz kişilerce molotof kokteyli atılması sonucu çıkan yangında 13 kişi öldü. Yangın sırasında çatıda mahsur kalan 3 kişi, itfaiye ekiplerince kurtarıldı.



Merkez üssü Düzce olan 7.2 büyüklüğündeki deprem can ve mal kaybına sebep oldu. Depremzedeler için yapılan yardımda ekmeğini kucağına alan yaşlı adam ağlıyordu

Cenin dehşeti: İsrail birliklerinin yerle bir ettiği Cenin Mülteci Kampı'nın görüntüsü, bölgeye girebilenleri dehşete düşürüyor. Yüzlerce kişinin öldürüldüğü kampta, aralarında çocukların da bulunduğu çok sayıda yaralı var. Yaralı bir çocuk, elindeki Filistin bayrağını bombardımanda yıkılan evlerinin üzerine dikti.



Dünya Kupası'nda yarı finale yükselerek büyük bir başarıya imza atan ay yıldızlı milli takımımız, gözbebeğimiz oldu. Tüm gözler, Türk milli takımının Brezilya ile yapacağı yarı final maçına kilitlendi.

Letonya'nın başkenti Riga'da yapılan 48. Eurovision Şarkı Yarışması'nda Türkiye adına yarışan Sertab Erener ve ekibi, 'Every Way That I Can' adlı parçayla birinci oldu.

Foto Muhabirleri Derneği'nin düzenlediği Fotoğraflarla Türk Basını 2003 Yarışması sonuçlandı. Anadolu Ajansı foto muhabiri Rıza Özel, Irak'ın başkenti Bağdat'ta çektiği 'namlunun ucunda yaşamak' rumuzlu fotoğrafıyla, jüri özel ödülü kazandı

15. Kolordu Komutanlığı'nın İzmit'in Köseköy beldesindeki garnizonda oluşturulan Engelliler ve Mehmetçik Korusu'nda, engelliler ile askerler birlikte fidan dikti. Fidan dikme töreninde çınar fidanı taşıyan askerlerden oluşan 'fidan dikim birliği, 'rahat, hazır ol, fidan omza' komutu verilerek dikim alanına yönlendirildi.

ABD Başkanı George W. Bush, İstanbul'da Galatasaray Üniversitesi bahçesinde hazırlanan platformda konferans verdi. Bush'un konuşma yaptığı platformun arkasında ise Ortaköy Camii ve Boğaz Köprüsü görünüyordu.

Aydın’ın Kuşadası ilçesinde bir minibüste meydana gelen patlamada 5 kişi öldü, 13 kişi ise yaralandı.

Ordu'da çok sayıda kişi astronomiye meraklı bir kişinin kurduğu 'Astrocumali Gözlemevi'nden 'tam güneş tutulmasını' izledi. Gözlemevine sığmayan bir grup ögrenci ise Cumaittin Turap'ın hazırladığı özel panolarla tutulma anını takip etti.

Yazar Orhan Pamuk, Nobel Ödülü'nü İsveç Kralı 16. Carl Gustaf'ın elinden aldı.

Başkent Ankara'nın iki simgesi Anıtkabir ve Kocatepe Camii, Ramazan ayının ilk gecesi geç saatlerde objektife böyle yansıdı.

2006 yılına imza atan AA fotoğrafları... Vatikan Devlet Başkanı ve Katolik dünyasının ruhani lideri Papa 16. Benediktus (solda), İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mustafa Çağrıcı (sağda) ile birlikte Sultanahmet Camii'nde 'huzur duruşu'nda bulunarak dua etmişti.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni, gazeteci Hrant Dink, gazetesinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu oldu.

Dünya Bankası Başkanı Wolfowitz, Edirne Selimiye Cami'ni ziyaret etti

Beşiktaş Ihlamurdere Caddesi üzerinde toplanan bir grup, slogan atarak yürüyüşe geçti. Gruba polis ekiplerince biber gazı da kullanılarak müdahale edildi. Gruptakiler ara sokaklara girerek kaçmaya çalışırken, polis ekiplerine taş ve şişe attı. Gruptan bazı kişiler kovalamaca sonucu gözaltına alındı.

TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen anayasa paketi hakkında konuşan Denizli Bağımsız Milletvekili Kandoğan, CHP milletvekilleri tarafından protesto edildi. Kandoğan'ın konuşmasi sırasında CHP milletvekili Sami Tandoğdu (ak saçlı), Salih Gün (arka sağda) ve AKP milletvekili Alim Tunç, Hacı Biner (sol önde) ile Veli Kaya (krem ceketli) arasında arbede yaşandı



Mevlana'nın doğumunun 800'üncü yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen Atina'da yaşayan İstanbul Musikiseverler Derneği Korosu kilise ilahileri ve Çağdaş Mevlana Aşıkları Topluluğu sema gösterisi Topkapı Sarayı Aya İrini Kilisesi'nde yapıldı.



Petrol Ofisi Grand Prix'sini Ferrari pilotu Felipe Massa kazandı. Grand Prix'de Vodafone Mclaren Mercedes takımından Lewis Hamilton ikinci Ferrari takımından Kimi Raikkonen üçüncü oldu. Podyum törenine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de katıldı.

Euro 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası Çeyrek Finali'nde Türkiye ile Hırvatistan, Avusturya'nın Viyana kentindeki Ernst Happel Stadı'nda karşılaştı. Milli takımımız, rakibini penaltı atışları sonucu yenerek yarı finale çıktı. Hakan Balta (3), Gökhan Zan (4), Hamit Altıntop, Arda Turan (14), Tuncay Şanlı (17), Sabri Sarıoğlu, Gökdeniz Karadeniz, Emre Aşık, Uğur Boral

19. Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 5. grupta A milli futbol takımı ile Ermenistan karşılaştı. Statta taraftarlar beyaz güvercin uçurdu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İsrail Cumhurbaşkanı Simon Peres, Dünya Ekonomik Forumu kapsamında gerçekleştirilen 'Gazze Ortadoğu'da Barış Modeli' oturumuna katıldı.

Sivas'ta, Çanakkale Zaferi'nin 95. yıldönümü dolayısıyla anma töreni düzenlendi. Törenin ardından şehit mezarları ziyaret edildi. 1 yaşındaki Tuğce Yılmazsoy, amcası Şehit Ali Rıza Yılmazsoy'un mezarı başında objektife böyle yansıdı.

AA


..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder