14 Eylül 2015 Pazartesi

ANADOLU AJANSI CUMHURİYET DÖNEMİ ÇOK ÖZEL FOTOĞRAFLARI BÖLÜM 2






ANADOLU AJANSI CUMHURİYET DÖNEMİ ÇOK ÖZEL FOTOĞRAFLARI  

BÖLÜM 2





Erzurum ve çevresinde meydana gelen 6.8 şiddetindeki depremde 1155 kişi öldü ve 500 dolayında kişi yaralandı.

TBMM genel kurul toplantısında genel af görüşmeleri yapıldı. Görüşmelere yaralı milletvekilleri sedye ile getirilerek genel kurula katılmaları sağlandı.

MHP Genel Başkanı Alpaslan Türkeş (solda önde), miting için gittiği Yozgat'ın girişinde ülkücüler tarafından karşılandı.

Keban Barajı inşaatı.

CHP Genel Başkanı Bülent Ecevit, Atatürk Lisesi'ndeki ön seçimde çıkan olaylarda inceleme yaptıktan sonra, provokasyonlar konusunda sert açıklamalarda bulundu..

Van'ın Yüksekova ilçesinde düzenlenen askeri tatbikatta, yasadışı güçleri temsil eden unsurlar da yerel giysilerle rol aldılar.

Başbakan Bülent Ecevit (solda), Bağdat Havaalanı'nda Irak Devrim Komuta Konseyi Başkan Yardımcısı Saddam Hüseyin (sağda) tarafından karşılandı.

Resmi bir ziyaret için Ankara'ya gelen Filistin Kurtuluş Örgütü Yürütme Komitesi Başkanı ve Filistin Devrim Kuvvetleri Genel Komutanı Yaser Arafat, yabancı konuklar köşkünde bir basın toplantısı düzenledi.

Kahramanmaraş olaylarının 1. yıldönümünde protesto amacıyla Ankara'da çıkan olayların ardından, meclis muhafız taburu TBMM'de geniş güvenlik önlemleri aldı.

Başbakan Süleyman Demirel ve CHP Genel Başkanı Bülent Ecevit TBMM'de bir araya geldi

Hükümeti kurmakla gorevlendirilen AP Genel Başkanı Süleyman Demirel (ortada), Milli Selamet Partisi (MSP) Genel Başkanı Necmettin Erbakan (solda) ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Alparslan Türkeş (sağda), TBMM'de bir araya geldiler. TRT muhabiri Ayhan Çetinkaya (soldan birinci), Cumhuriyet muhabiri Engin Karadeniz (Çetinkaya'nın arkasında) ve AP Bolu milletvekili Ahmet Çakmak (sağdan birinci, arkada.

Behiçbey İstasyonu'nda arızalanan banliyo trenine başka bir banliyo trenin arkadan çarpması sonucu 31 kişi yanarak öldü, çok sayıda kişi yaralandı. Olaydan kısa süre sonra yardım ekipleri kurtarma çalışmalarına başladı.

12 Eylül 1980 tarihinde yönetime el koyan Milli Güvenlik Konseyi'nin başkanı ve Genelkurmay Başkanı Org. Kenan Evren basına ilk açıklamasını yaptı. TBMM'deki açıklamada (sağdan sola) Deniz Kuvvetleri Komutanı Ora. Nejat Tümer, Hava Kuvvetleri Komutanı Org. Tahsin Şahinkaya, Kara Kuvvetleri Komutanı Org. Nurettin Ersin (sağ 4.) ve Jandarma Genel Komutanı Org. Sedat Celasun (sag 5.) de hazır bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Bülent Ecevit'in seçim otobüsü Tokat'ın Niksar ilçesinde kurşunlandı. Saldırıda 10 kişi yaralandı

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı, 19 Mayıs Stadyumu'nda düzenlenen törenlerle kutlandı. Törende motosiklet gösterileri yapıldı.

Türkiye - Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği A milli maçı öncesi Türk takımı toplu halde.

MSP Genel Başkanı Necmettin Erbakan (ortada), Şevket Kazan(solda) ve Süleyman Arif Emre (sağda) ile birlikte duzenlediği basın toplantısında fiyat artışlarını eleştirdi. Erbakan, fiyat artışına örnek olarak odun, zeytin, soğan ve maydonozu örnek gösterdi.

Ermeni Asala örgütü üyesi 2 terörist Esenboğa Havaalanı'na silahlı saldırıda bulundu. Olayda teröristlerin açtığı ateş sonucu 3'ü polis 9 kişi ölürken, çok sayıda kişi de yaralandı. Teröristlerin biri ölü diğeri ise yaralı olarak yakalandı.

ANAP'ın 1. Büyük Kongresi, Atatürk Spor Salonu'nda yapıldı. Turgut Özal yeniden Genel Başkan seçildi. Özal ve eşi Semra Özal delegeleri, "Anap selamı" ile selamladı.

Kumkapı sahilinde balıkçı lokantalarının yıkımı sırasında çatıya çıkan lokanta çalışanı üzerine benzin döktü. Bu arada polisle yaşanan ardebede çalışanların biri elindeki çakmağı ateşleyince ortalık can pazarına dönüştü.

Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Denizkurdu - 2 tatbikatına katıldı. Demirel, bulunduğu Fatih Fırkateyni önünden geçit yapan gemilerin personelini şapkasını sallayarak selamladı.

8 yıllık kesintisiz temel eğitim ve imam hatip liselerinin orta kısmının kapatılmasına karşı çıkan bir grup Kızılay'da eylem yaptı. Eylemi izleyen basın mensuplarına polis saldırdı. Olayda, aralarında Kanal D kameramanı Durak Doğan'ın da bulunduğu birçok gazeteci yaralandı.




1 Mayıs kutlamaları sırasında Piyalepaşa Bulvarı'nda polisler ve göstericiler arasında arbede yaşandı. Ali Narin adlı sol görüşlü bir ögrenci, polisten kaçarken yanlışlıkla girdigi Okmeydanı'ndaki MHP ilçe merkezinde partililerce dövülmek istenince kendisini pencereden atmaya çalıştı.




.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder