9 Eylül 2015 Çarşamba

ŞİMDİ NE YAPMALI? NASIL YAPMALI?



ŞİMDİ NE YAPMALI? NASIL YAPMALI?






Milleti idarede prensibimiz milletin müşterek ve umumi fikir ve eğilimlerine uymaktır. Bu fikir ve eğilimlerin hakiki ve ciddi olabilmesi, milletin maddi ve manevi ihtiyaç kaynaklarından gelmesine bağlıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk (1925)
 Türkiye 92 yıllık Cumhuriyet tarihinin en kötü günlerini yaşıyor. Türk devleti ve Türk toplumunun alt yapı ve üst yapı sistemleri tümüyle çöktü..Her şeyin yeniden inşası ve geçmişten alınan tecrübelerle yerine oturtulması gerekiyor.
– Demokratik bir hukuk devleti için gereken her şeye fazlası ile sahip olan bir ülkeyi 13 yıldır yöneten bir tek parti iktidarının nasıl yönetilemez hale getirdiğini birlikte hayretle ve acıyla izliyoruz.
– Hukuk uygulamasının en üst düzeyde askıya alındığı ve rejimin değiştirildiğinin ilan edildiği bir ülkede mevcut hukuk kuralları içinde çözüm üretmek mümkün değildir.
– Ülkemiz benzeri günleri Birinci Cihan Harbinden sonra işgal altına girdiği zaman yaşamıştı. Cumhuriyet tarihi içinde böyle günler yaşamadık. Dolayısıyla Cumhuriyetin yaşanan tecrübeleri ile bugünkü ortama çare bulmamız mümkün değildir.
– Çare için 1919-1923 arası döneme bakmak lazımdır. O günlerin anlatımı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün NUTUK İsimli eserinin sayfalarında bulunmaktadır.
– Ülkemizin yeniden refah ve huzur dönemine girmesi için elini taşın altına sokma ihtiyacı duyan gerçek vatanseverlerin hemen NUTUK kitabını okumaları zorunludur.
– Kendisini Atatürkçü olarak görenlerin şikayete ve başkasının bir şey yapmasını beklemeye hakkı yoktur. NUTUK sayfalarında Atatürk size birey olarak ne yapmanız ve nasıl yapmanız gerektiğimi gösterecektir.
– Çıkış ve kurtuluş Atatürk’te birleşmektir.
– Gün söylem değil eylem zamanıdır.
– 91 yıllık cumhuriyetin kazandırdığı demokratik ortam şartları içinde NUTUK harekete geçirilmelidir.
 DR. Tahir Tamer Kumkale


..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder