12 Haziran 2017 Pazartesi

ABD, Silah sattığı Katar’ın terörü desteklediğini bugün mü anladı?



'ABD, silah sattığı Katar’ın terörü desteklediğini bugün mü anladı?'


'ABD, silah sattığı Katar’ın terörü desteklediğini bugün mü anladı?'
Emekli Tuğgeneral Naim Babüroğlu, Katar’a desteğin acele atılmış bir adım olduğunu belirterek, ‘Türkiye, Irak-İran savaşında ikisine de karışmadı. Uzlaşmacı rol oynadı. Katar’a destek olunca hakemlik şansınız ortadan kalkıyor’ dedi.
Emekli Tuğgeneral Naim Babüroğlu, Can Ataklı’nın Yazıişleri programına katıldı. Babüroğlu, Katar’a desteğin acele atılmış bir adım olduğunu belirterek, ‘Türkiye, Irak-İran savaşında ikisine de karışmadı. Uzlaşmacı rol oynadı. Katar’a destek olunca hakemlik şansınız ortadan kalkıyor’ dedi.
Babüroğlu, ABD'nin Katar'a 2016’da 21 milyar dolar silah sattığını belirterek, "ABD yönetimi bunca silah sattığı Katar’ın terörü desteklediğini bugün mü anladı? Katar toprağının yaklaşık 3'te 1'i ABD üssü. ABD'nin Ortadoğu’daki en büyük üssü Katar’da" diye konuştu.
Naim Babüroğlu’nun açıklamaları şöyle:
“Suudi Arabistan 20 milyon dolar savunma bütçesine sahip ve 2 yıldır ordusu olmayan Yemen’e bombardıman yapıyor, yenemedi. 84 milyar dolar savunma bütçesi olan ve iki süper güçten biri olan Rusya Kırım’ı işgal ediyor, Suriye’de masaya oturuyor. Suudi Arabistan neden Rusya’dan daha fazla para harcıyor savunma için, bu para nereye gidiyor? Bunu ABD, Pentagon, CIA, Dışişleri biliyor. (ABD) Dışişleri ve Pentagon genellikle çatışır.
-ABD, Katar'a 2016’da 21 milyar dolar silah sattı. ABD yönetimi bunca silah sattığı Katar’ın terörü desteklediğini bugün mü anladı? CIA yok mu orada? Katar'ın toprağının yaklaşık 3'te 1'i ABD üssü. ABD'nin Ortadoğu’daki en büyük üssü Katar’da, 10 bine yakın asker orada. Oradan Irak, Afganistan, Suriye, Yemen ve Körfez’deki muhtemel operasyonları oradan yönetiyor. ABD Katar’dan vazgeçmez. Körfez ve Arap ülkeleri Türkiye’yi sevmezler. Suudi Arabistan neyi destekliyorsa Katar da onu destekliyor. Mısır ve Suudi Arabistan ABD'den habersiz adım atmazlar. Hedef iran'a karşı cephe açmak. Sıra İran'da. İsrail Ortadoğu'da İran'ı istemiyor. ABD Başkanı Trump’ın damadı ve danışmanı Yahudi ve İsral'i çok seviyor. Bu proje de onun. İran'ı ortadan kaldırmak için Lübnan'ın güneyinde tampon oluşturuyor.
-Katar’ın başkenti Doha, Türk egemenliğindeyken Türk garnizonu vardı. ABD’den önce İngiliz askeri vardı orada. 1971'e kadar İngilizler yönetti. Şu andaki emir İngiltere'de eğitimini gördü. Babası öyle. Şu andaki emir babasını kansız darbeyle devirdi. Ondan önceki de kendi babasını. Katar bu. Katar'da İngiliz etkisi devam ediyor. Mart 2017'de Katar dışişleri 400 kişilik kafileyle İngiltere'yi ziyaret etti. AB'den çıksalar da ilişkiler devam edecek, diye. Trump başkanlık seçimlerinde körfez ülkelerinin güvenliğini biz sağlamıyor muyuz o zaman karşılığını verecekler, dedi. Ana neden para.
-Katar emiri ABD'ye para versin isteniyor. Vermezse kansız bir darbeyle aileden biri gelecek. Katar emiri ABD'ye de Türkiye'ye de gelemiyor. Ülkeyi terk ederse aileden biri gelir korkusu var. Bana göre para verir, ABD yatırımlarına başlar. Suudi Arabistan'la nasıl anlaşma yaptıysa Katar'la da yapar.
-Türkiye ne yaptı, milli çıkarları ne oldu? Hemen Katar tarafında cephe aldı. Türkiye kendini oraya attı, yakın ilişkilerimiz var, dedi. Yatırımları var, üs çalışması var. Uluslararası ilişkilerde altın kuraldır: Ülkeler arasında kişisel dostluklar değil ulusal çıkar esastır. Bu (Katar’ın yanında yer almak) stratejik hatadır. Türkiye’nin 2011'den beri dış politikada çözüm olarak gördüğü her şey bugün sorundur.
(Türkiye) Rus uçağını düşürdü. Stratejik hata. Süleyman Şah türbesini mehter marşıyla çektik. Bu kabul edilebilecek şey değildir. Mustafa Kemal Sakarya'da geri çekilmiştir ama güç toplamak için. Sonra taarruza geçmiştir. Türk toprağını kaybettik.
Çözüm sürecini çözüm olarak gördük, bugünün en büyük sorunu. Çözümde 400 bin kişi göç etti. Bin 700 şehit verdik hala da devam ediyoruz.

-Katar'da taraf tutmak, (Katar’a asker gönderilmesi tezkeresi) TBMM'den hızlıca geçirmek hatadır. 2-3 ay sonra bu da başımıza çorap örecek. Suudi Arabistan'ı, Bahreyn'i, BAE'yi, Mısır'ı karşımıza aldık. Bu acele atılmış bir adımdır. Türkiye, Irak-İran savaşında ikisine de karışmadı. Uzlaşmacı rol oynadı. Katar’a destek olunca hakemlik şansınız ortadan kalkıyor.
-ABD, peşmerge ordusunu eğitti. Şimdi de PYD'ye silah verecek. Trump'la savaş çarkı hızlandı. Katar dünyadaki doğalgaz rezervine sahip 3. ülke. ABD 'biz parayı alır, savaşı da devam ettiririz’ der. Ayda bir Saddam Kuveyt'i işgal edecek, haberi çıkardı. Peçetenin parasını bile Kuveyt'ten tahsil ederlerdi. Katar olayı da böyle.
-Sığınmacıların yüzde 30'u travma geçiriyor. Yüzde 50'si 18 yaşın altında. Okuma-yazma oranı yüzde 10. Şu ana kadar 250 bin bebek doğdu. 3,5 milyon deyince, o 3,5 milyon kalmıyor. Bu Pakistanlılaşma süreci.
-Türkiye'de lise çağındaki çocuklarda sorgulama yaşı yüzde 2'ye düşmüş. Artık sorgulama yerine biat kültürü yerleşiyor. Bu şu andaki Arap ülkelerinin durumuna götürür. Dini hükümler orduya nüfuz ederse o silahlı kuvvetler Balkan Harbini kaybeden silahlı kuvvet olur.

Irak 3 parça, Suriye yok, 4 parçaya ayrılıyor.
Irak'ta Barzani yönetimi var. Kerkük kırmızı çizgimizdi, Barzani aldı. Almanya peşmergeye çok yardım etti, donattı. Barzani'ye Türkiye itiraz ediyor. 25 Eylül'de (bağımsızlık) referandum yapılacak ama uygulama ileriye atılacaktır. ABD ısrar ederse bir bahaneyle erteletmeye çalışırlar. ABD'nin stratejik hedefi bağımsız, birleşik Kürdistan'dır. Suriye ve Irak ne kadar küçük parçaya bölünürse İsrail o kadar rahat uyuyacak.
İran'da 20 yıldır şehirlerde saldırı olmuyor. IŞİD, İran'a 'seni kalbinden vururum' dedi. Bu ABD'nin, İsrail'in projesidir.
Fırat Kalkanı yapılmalıydı ama geç oldu. Süleyman Şah Türbesi risk alınarak eski yerine taşınmalı. Fırat'ın batısında ve doğusunda 10'a kilometrelik koridor sağlanmalı.


VİDEO YU İzle..;

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder