20 Ekim 2020 Salı

Artık AF çıkarmayalım.,

 Bu olay bize ders olsun artık af çıkarmayalım.,



22 Ocak 2006 Pazar


Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Ağca'nın tahliye olacağı tarihe ilişkin soruları yanıtlarken, "Şu tarihtir, bu tarihtir, bunun spekülasyonuna girmenin hiçbir anlamı yok. Bu olayın bu yönünü tartışmak yerine, bu olay vesilesiyle hepimizin çıkarması gereken dersler var. Onlar üzerinde yoğunlaşmak daha doğru olur" dedi
   Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Ağca'nın tahliye olacağı tarihe ilişkin soruları yanıtlarken, "Şu tarihtir, bu tarihtir, bunun spekülasyonuna girmenin hiçbir anlamı yok. Bu olayın bu yönünü tartışmak yerine, bu olay vesilesiyle hepimizin çıkarması gereken dersler var. Onlar üzerinde yoğunlaşmak daha doğru olur" dedi. Çiçek, "Bu derslerin neler olduğunun" sorulması üzerine şunları söyledi: "Ağca olayı, bizi 1980 öncesi yaşadığımız şartlara götürdü. Bir defa o şartların tekrar yaşanmaması için gayret göstermeliyiz. Türkiye'de işleyen bir yargı var. Eksiği, yanlışı olabilir. Ama bunu gidermenin yolu, yine hukuk içerisinde kalarak o yanlışı ortadan kaldırmaktır. Bu olay bunu da ortaya koydu."

Kasıt aramaya gerek yok

Çiçek, af yasalarına da değinerek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye'de çok sayıda af çıktı. Bu aflar hukuk sistemini altüst etmiştir, cezaların caydırıcılığı kalmamıştır, yargıda istikrar kalmamıştır. Halen Yargıtay'ın kararına rağmen, 'şu hesap mı, bu hesap mı' diye soruyorsanız, bunun temeli, bu kişinin suç işlediği günden bugüne infaz hukukunda yapılan af nitelikli pek çok düzenlemedir. Türkiye'nin gündemin den artık affı kaldırmamız lazım. Aflar ülkeye fayda getirmedi. 

Yasaları uygulayanlar aynı alanla ilgili birden fazla yasa varsa, o mu, bu mu uygulanacak diye görüş ayrılığına düştü. 

Bunda bir kasıt aramaya gerek yoktur."



***

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder