23 Aralık 2014 Salı

' Müzakereye oturulmaz İse...' Ya iç Şavaş veya Darbe



'Müzakereye oturulmazsa...'


KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanı Cemil Bayık: ABD arabulucu olsun; müzakereye oturulmazsa ya iç savaş gelişir ya da darbe.



'Müzakereye oturulmazsa...'Saat: 02:39



GAZETEPORT - KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanı Cemil Bayık, tahammül sınırlarının sonuna geldikleri için müzakere taslağı sunduklarını belirterek, "Müzakerelere oturulmazsa ya darbe gelişir ya da iç savaş" diye konuştu.
Bayık, müzakere aşamasında her şeyin belgeli olması ve yazıya dökülmesi gerektiğini ancak Türkiye'nin müzakere sürecini diyalogla yürütmek istediğini ve arkada arkada belge bırakmak istemediğini söyledi.
 
IMC TV'den Ayşegül Doğan'ın sorularını yanıtlayan CEMİL BAYIK , AKP'nin Kemal Derviş'in ekonomik politikalarını uyguladığını ancak sona gelindiğini ifade ederek, "Ekonomik kriz Türkiye'nin kapısındadır" diye konuştu,

Olası bir CHP HDP ittifakı ile ilgili de yorumda bulunan Bayık, "Böyle bir ittifakın gelişmesini biz doğru görmüyoruz. Böyle bir ittifak olursa hem HDP tabanından hem CHP tabanından bazıları oy vermez. Böyle bir ittifak aynen MHP-CHP'nin cumhurbaşkanlığı seçimindeki yaptığı ittifaka benzer sonuçlar yaratır. Sanıyorum bunu hem CHP görüyor hem HDP görüyor. Bu açıdan böyle bir ittifakın seçimlerde gelişmesi düşünülemez" dedi.


 http://www.gazeteport.com/haber/185661/muzakereye-oturulmazsa---


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder