1 Mayıs 2015 Cuma

PKK - KADEK KADEK'E AVRUPA'DA AĞIR DARBE




PKK - KADEK  KADEK'E AVRUPA'DA AĞIR DARBE



Avrupa Birliği'nin terör örgütü listesine alınmasından sonra ismini KADEK olarak değiştirerek Avrupa ülkelerinde rahat faaliyet göstermeyi hedefleyen terör örgütü PKK mensuplarına yönelik olarak güvenlik güçlerinin operasyonlaıi aralıksız sürüyor.

"Terör örgütüne üye olmak", "adam öldürmek", "çocuk kaçırmak", "haraç toplamak" ve "uyuşturucu satmak" gibi suçlardan dolayı terör örgütü PKK-KADEK sorumlusu bir terörist Almanya'da, 4 terörist ise İngiltere'de tutuklanırken, bir örgüt sorumlusu Fransa'da, diğeri ise Almanya'da ağır hapis cezalarına çarptırıldı.

Alman Federal Kriminal Dairesi (BKA) tarafından yapılan basın açıklamasında, terör örgütü KADEK (PKK) sorumlusu olduğu belirlenen Ali Zoroğlu isimli teröristin, "terör örgütü adına faaliyet gösterdiği" gerekçesiyle 6 Kasım 2002 tarihinde tutuklandığı vurgulandı. Kriminal Daire polisleri tarafından yakalanan Ali Zoroğlu isimli teröristin evinde yapılan aramalarda da, terör örgütü KADEK'e ait çok sayıda örgütsel dökümanın ele geçirildiği belirtildi.

Bu arada, terörist Abdullah Öcalan'ın yakalanması sonrasında Frankfurt'ta kamu düzenini bozarak, terör örgütü PKK adına şiddet eylemleri gerçekleştiren ve çok sayıda işyerine maddi zarar verdikleri belirlenen terörist Abdurrahman Çelebi ve Mustafa Külekçi isimli teröristlerin ağır hapis ve para cezasına çarptırıldıkları açıklandı.

Terör örgütü KADEK (PKK)'e bir büyük darbe de Fransız mahkemesinden geldi. Fransa'da Saint-Etienne Temyiz Mahkemesi, 8 Aralık 2002 tarihinde terör örgütü KADEK (PKK) sorumlusu Haşim Altay isimli teröristi, terör örgütü üyesi olmak ve adam öldürmek suçlarından 20 yıl ağır hapis cezasına çarptırdı. Fransız Savcı, terör örgütü PKK adına uyuşturucu, haraç ve silah kaçakçılığı faaliyetleri yürüttüğü belirlenen terörist Haşim Altay'ın, 1998 yılında Lyon kentinde, uyuşturucu gelirinin paylaşımı nedeniyle çıkan kavgada, Afrika kökenli Fransız yurttaşı Uvadi Bellavel'i, intikam duygusuyla öldürdüğünü vurguladi.

Öte yandan, 4 KADEK'li terörist Londra'da haraç topladıkları ve İngiltere'de yasaklanan terör örgütü PKK'ya yardım ettikleri gerekçesiyle, 27 Kasım 2002 tarihinde tutuklandılar. Southwark Kraliyet Mahkemesi'ne çıkartılan 4 KADEK (PKK) sorumlusu, terörle mücadele kapsamında 2000 yılında İngiltere Parlamentosu tarafından alınan kararları ihlal etmekle suçlu bulundular. Fransa'ya geçmek üzereyken Dover yakınlarında polis tarafından durdurulan teroristlerin kullandıklari araçta, Fransa'daki terör örgütü PKK sorumlularına götürülmek üzere 25.000 Euro ele geçirildi.

Almanya'nın  Anayasayı Koruma Teşkilatı tarafından 24 Mayıs 2002 tarihinde açıklanan "Terörizm Raporu"nda; "PKK'nın silahlı kadroları halen tehdit oluşturmaktadır. Avrupa ülkelerinde bağış adı altında haraç toplamayı sürdüren PKK, Medya TV ve Özgür Politika Gazetesi aracılığıyla  sempatizan kitleyi de yönlendiriyor" denilirken, Bavyera Eyaleti İçişleri Bakanlığı Basın Bürosu'nun 6 Haziran 2002 tarihli basın açıklamasında; "KADEK'in, PKK'nın devamı olduğu, bu nedenle KADEK'e ait sembol ve sloganların da Almanya'da yasaklandığı" vurgulanmış, Almanya İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Eva Schmierer de; "PKK, adını KADEK olarak değiştirse de yasak kararı geçerli olacaktır" diyerek, PKK'nin isim değişikliğinin örgütün terörist kimliğini gizleyemeyeceğine dikkat çekmişti.

Uluslararası kamuoyu, Almanya, Fransa ve İngiltere'nin teröristlere yönelik bu yaklaşımlarını sürdürmelerini, diğer Avrupa Birliği üyesi ülkelerinin de benzer uygulamalara yönelerek, yasaklı PKK'nın devamı olduğunu açıkca beyan eden KADEK'in biran önce AB terör örgütleri listesine alınmasını bekliyor.

http://www.angelfire.com/dc/arastirma/tw033-42.htm

..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder