25 Aralık 2015 Cuma

PSİKOLOJİK SAVAŞ VAR MI?




PSİKOLOJİK SAVAŞ VAR MI?


select









Felaket başa gelmeden evvel , onu önleyecek ve ona karşı savunulacak gerekleri düşünmek lazımdır. Geldikten sonra dövünmenin faydası yoktur. 
Gazi Mustafa Kemal Atatürk
 (Nutuk – 1927)
Ne yazık ki son 14 yılda hayalimizden geçiremeyeceğiz olayları bire bir yaşamak zorunda bırakıldık. Ben tarihçi olmanın verdiği avantajla eskiye dönüyor ve daha kötü şartlardan çıkmasını bildiğimiz durumları inceliyor, bir bakıma daha o kadar olmadık diyerek kendimi kandırıyorum. Ama halkımızın buna hiç şansı olmuyor.
Müthiş bir psikolojik harekat bombardımanı altında kalan milletimiz algısını kaybetti. Mankurtlaştırıldı. Düşünemiyor. Uyuşturulmuş halde sürükleniyor.

Gerçek şu ki halk olmadan, halka dayanmadan, ona gerçekleri gösterip sorunları sahiplenmesi sağlanmadan ülkeyi yönetmek ve başarı mümkün değildir.
Hukuk, eğitim, tarım, finans, güvenlik v.s. her şeyi kısa sürede yeniden inşa edebilirsiniz. Ama binlerce yıllık kültürel değerleri kaybettirilerek beyni boşaltılmış insanları yeniden Türk milleti haline döndürmek kolay olmaz . İnsan mühendisliği gerektirir zamana ve profesyonel çalışmaya ihtiyaç gösterir.
Kanaatimce AK Partiye ilk yaptırılan büyük yanlış 23 yıllık bilgi birikimi ve tecrübeye sahip MGK. Genel Sekreterliği bünyesinde görev yapan ve benimde kurucusu olduğum Toplumla İlişkiler Başkanlığını (Psikolojik Harekat Teşkilatı) 2004 başında tamamen kaldırmak olmuştur.

Bu şekilde Türk toplumu 24 ayrı ülkeden yönlendirilen Psikolojik Savaş saldırısı karşısında savunmasız bırakılmıştır. Saldırılar karşısında “Karşı Psikolojik Harekat Planı” yapabilme imkanı kalmamıştır. Ve sonunda ülke insanı bölünüp parçalanarak birbirine düşman hale getirilmiştir.
Konu hakkında defalarca yazılar yazdım. Kitaplar kaleme aldım. Televizyon proğramlarına katıldım. Konferanslar verdim. Üniversitelerin hazırladığı bilimsel toplantılara iştirak ettim. Fakat bazı bilinçli üniversiteli gençler dışında yetkililere ulaşmak fırsatım olmadı.

Devleti yönetmede “Psikolojik Savaş” konusuna öncelik vermenin zorunluluk olduğunu biliyor ve ilgili makamları uyarıyorum.
Bu konuda devletin hafızasında yeterli bilgiler mevcuttur. Bu konuyu iyi bilen personel de mevcuttur. Kısa sürede hayata geçirmek mümkündür.
Ülkenin geleceğinde çok önemli görevler üstleneceğine inanan kişilerin beyninin bir kenarında psikolojik savaş olgusunun bulunması gerekmektedir.
Bu sistem kurulmadığı takdirde toplumun ve dolayısıyla ülkenin bölünüp parçalanmasına sadece seyirci kalınacaktır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder