3 Temmuz 2016 Pazar

YAŞAR NURİ ÖZTÜRK’Ü KAYBETTİK. BAŞIMIZ SAĞ OLSUN..



YAŞAR NURİ ÖZTÜRK’Ü KAYBETTİK. BAŞIMIZ SAĞ OLSUN..



Türkiye Cumhuriyetinin temeli kültürdür. Kültür; okumak, anlamak, görebilmek, görebildiğinden mana çıkartmak, uyanık davranmak, düşünmek, zekayı terbiye etmektir. – Gazi Mustafa Kemal Atatürk- (1936)
—————————————–




fft267_mf2282610










Değerli dostum. Yakın arkadaşım, Fikirdaşım, gerçek Atatürkçü ve Türk milliyetçisi Kardeşim Prof.Dr. Yaşar Nuri Öztürk Bey hakkın rahmetine kavuşmuştur.
Bütün ömrünü din simsarlarının ve sahte dincilerin yalanlarına karşı mücadele ile geçiren, Yaşar Nuri Öztürk’ün fikir ve düşünceleri henüz hayatta iken dünya insanlığını aydınlatmaya devam etmiştir.
Bu vesile ile , özellikle Kur’an Ayetlerinin iniş sırasına göre yazdığı “ Kur’an Meali ”, her insanın okuyup feyiz alması ve durup üzerinde derin derin düşünmesi gereken “ Allah ile Aldatmak ” kitabı ve son olarak Türkiye’nin din simsarları elinde sürüklendiği durumu açıklayan “Kötülük Toplumu” kitaplarının her Türk vatandaşının tekrar tekrar okunup incelenmesine yarar görüyorum.
Bugün fani vücudu aramızdan ayrılmıştır. Ama O’nun ismi felsefi ve dini bilimler alanında insanlık var oldukça tüm dünyada yaşamaya devam edecektir. Çünkü batı kültürleri bu büyük ilim adamını bizden önce tanımış ve bilim dünyasında kendisine hak ettikleri gerçek değeri vermişlerdir.
Milli değerimiz Yaşar Nuri Öztürk Bey; Time Dergisinin gerçekleştirdiği “20. Yüzyılın En Önemli Kişileri” anketinin “En Önemli Bilim Adamları ve Islahatçılar” listesinde, tüm dünyadan katılımcıların oylarıyla belirlenmiş yüz ismin, 2001 yılı itibariyle ilk onu arasında yer alarak dünyaya açılan aydınlık yüzümüz olmuştur.
Türk milletine ve tüm İslam alemine Kuran Müslümanlığını öğreten, Kur’anı duvardan indirip günlük yaşamımıza sokan bu büyük insanın hakkını bu millet kolay ödeyemez.
Milletçe başımız sağ olsun.
Değerli Kardeşim Yaşar Nuri; seni hep güler yüzünle hatırlayacağım.
Mekanın cennet olsun.
Adın ve namın özgün fikirlerinle dünya durdukça yaşasın.

https://kumkale.wordpress.com/2016/06/24/yasar-nuri-ozturku-kaybettik-basimiz-sag-olsun/


..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder