3 Temmuz 2016 Pazar

SURİYELİ MÜLTECİLERİ VATANDAŞLIĞA İSTEMİYORUM..



SURİYELİ MÜLTECİLERİ VATANDAŞLIĞA İSTEMİYORUM..



DR.TAHİR TAMER KUMKALE,
03 TEMMUZ 2016 PAZAR

intro-1458162343









  
Harp zaruri ve hayati olmalı. Gerçek kanaatim şudur; Milleti harbe götürünce vicdanımda acı duymamalıyım. ”Öldüreceğiz” diyenlere karşı “Ölmiyeceğiz” diye harbe girebiliriz. Lakin, millet hayatı tehlikeye uğramadıkça, harp bir cinayettir. (Gazi Mustafa Kemâl Atatürk – 1923)


————————————–

BANA SORMADAN SURİYELİ MÜLTECİLERE VATANDAŞLIK HAKKI TANIYAMAZSINIZ…
KABUL ETMİYORUM VE İZİN VERMİYORUM… 
SİZDE İZİN VERMEYİN..

Haber aynen şöyle; Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2 Temmuz 2016’da Kilis’te Kızılay’ın şehit aileleri ve Suriyelilere verdiği iftar yemeğinde yaptığı konuşmada  “ Suriyeli mültecilerden isteyenlere vatandaşlık verileceğini ” söyledi.

Vatandaşlık; bu vatanın gerçek sahiplerine yani bu toprakları kanı ve canıyla vatanlaştıran Türklerin çocuklarına verilen anayasal bir haktır. Bu hakkı Türklerden başkasının kullandırmak için bize, yani vatanın gerçek sahiplerine sormanız ve benden izin almanız gerekmektedir.
Hiç bir makam ve mevki sahibinin yani benim seçtiklerimin benim adıma vatan topraklarını ve vatanın bizlere tanıdığı hakları başkaları ile paylaştırmaya, yani bu vatanın nimetlerine başkalarını ortak etmeye hakları yoktur.. 

Olamaz..

Şiddetle reddediyorum.. Ben Suriyelilere Türk vatandaşlığı payesi verilmesini asla kabul etmiyorum ve şahsen izin vermiyorum.
Ben Suriyelileri Suriye topraklarında kendi bayrakları altında dostum ve kardeşim olarak görmek istiyorum.

Bu vatanın nimetlerini kimseyle paylaşmak istemiyorum. Evime gelen misafiri ağırlamaktan gurur duyuyorum. Ama onları asla evime ortak etmek istemiyorum.

Evet, bugün Suriyeliler sıkıntı içindedir. İnsan olarak onlara sahip çıkmak, yardımlaşmak , acısına ortak olmak benim insanlık görevimdir. Ama bu onları bu toprakların sahibi olarak benim sahip olduklarıma ortak olmayı gerektirmez.

Sıkıntılı günler birlikte aşılır ve Suriyeli ailelerin tamamı kendi vatanlarına ve evlerine dönerler.

78 milyon Türkün de benim gibi düşündüğünü biliyorum.
Sonuç olarak; Türk vatandaşlarını Suriyelilere vatandaşlık hakkı verilmesine karşı çıkmaya davet ediyorum.

Birlik olalım sesimizi yükseltelim. Suriye’ye barışın gelmesine destek için Türk yöneticilerini uyaralım.

Gayretlerini Suriyelileri Türkiye’nin nimetlerine ortak etmeye değil, kendi vatanlarına dönmesi için o ülkede barışın sağlanması yönünde kullanmalarını isteyelim.

https://kumkale.wordpress.com/2016/07/03/suriyeli-multecileri-vatandasliga-istemiyorum/

..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder