7 Şubat 2021 Pazar

Galaxy cihazlara Google Keşfet ekranı geliyor

Galaxy cihazlara Google Keşfet ekranı geliyor


Samsung One UI 3.1 ara yüzü ile birlikte Galaxy cihazlarının ana ekranlarında Google Keşfet akışları da yer almaya başlayacak. 
Kullanıcılar tercih yapabilecekler.




Adnan Güney

Galaxy serisi mobil cihazların ilk dönemlerinden bu yana ana ekranda kullanıcılara farklı etkileşim yöntemleri sunmaya çalışan Samsung; bu kez ibreyi Google Keşfet özelliğine çevirdi. Yeni dönemde ana ekranda Google Keşfet önerileri olacak.

Google Keşfet dönemi başlıyor

Samsung uzun yıllardır Galaxy serisi mobil cihazların ana ekranlarında etkileşimi arttıracak özelliklere yer veriyor. İlk dönemlerde Flipboard uygulamasından haber akışları ana ekranda yer almıştı. Sonrasında Bixby Home, Samsung Daily ve Samsung Free özellikleri sırasıyla kullanıldı.

Son olarak Samsung’un Google Keşfet özelliğine ana ekranda yer vermeyi planladığı ortaya çıktı. Sızdırılan Galaxy S21 serisi videolarında ana ekranın sol tarafında kalan ekranda Google Keşfet akışları görülüyor.
Android 11 tabanlı One UI 3.1 ara yüzünde kullanılacak olan Google Keşfet bilindiği üzere kullanıcının alışkanlıklarında ve tercihlerine göre haber kaynaklarından derlediği sonuçları kartlar şeklinde gösteriyor.
Samsung kullanıcıların Samsung Free/Display veya Google Keşfet arasında tercih yapma imkanı sunacağı ifade ediliyor. Diğer taraftan tamamen akışları kaldırmak da mümkün. One UI 3.1 güncellemesini alacak tüm Galaxy cihazlarında bu özelliğin yer alması bekleniyor.

Keşfet’in Arama’dan farkı nedir?

Arama‘da kullanıcılar sorgularıyla ilgili faydalı bilgileri bulmak için bir arama terimi girerler ama Keşfet farklı bir yaklaşım benimser. Keşfet, bir sorguya yanıt olarak sonuç göstermek yerine, içeriği Google’ın otomatik sistemleri tarafından kullanıcının ilgi alanlarına uygun olduğu düşünülen sonuçlara dayalı olarak sunar. Keşfet’teki içerik, yeni yayınlanan web içeriklerine veya farklılaşan kullanıcı ilgi alanlarına göre düzenli olarak değişir.

Tesadüfi yapısı sebebiyle Keşfet’ten gelen trafik, Arama’yla karşılaştırıldığında daha az tahmin edilebilir ve güvenilirdir, dolayısıyla Arama trafiğinize ek olarak düşünülmelidir. Bu, arama motoru trafiği için belirli arama ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla içeriği oluşturup optimize edebileceğiniz anlamına gelir, ancak Keşfet’in ilgi alanı eşleştirmesini açıkça hedefleyen içerik oluşturmak mümkün değildir.
 
https://www.adnanguney.com/galaxy-cihazlara-google-kesfet-ekrani-geliyor/

***

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder