6 Şubat 2021 Cumartesi

TEĞMEN MEHMET ALİ ÇELEBİ’NİN CHP’DEN İSTİFA ETMESİ ÇOK YANLIŞTIR.

TEĞMEN MEHMET ALİ ÇELEBİ’NİN CHP’DEN İSTİFA ETMESİ ÇOK YANLIŞTIR. 


BU ZAMANDA BU DAVRANIŞINI SİYASİ İNTİHAR OLARAK DEĞERLENDİRİYORUM


29 Ocak 2021

Bir milletin siyasi alın yazısında mevki sahibi olabilmek için onun ihtiyacını görebilme ve onun kudretini takdir edebilmede ehliyet sahibi olmak birinci şarttır.
- Gazi Mustafa Kemal Atatürk-1927

Birkaç gündür Teğmen Mehmet Ali Çelebi’nin de içinde olduğu üç CHP Milletvekili genel başkanlarına yazdıkları mektupla gündeme gelmişlerdi. Bilahare demokratik bir olgunlukla Kemal Kılıçdaroğlu tarafından davet edilerek isteklerini ilk elden iletmeleri sağlanmıştı. Sonunda bu üç vekilin istifa ettikleri haberi ajanslara düşmüştü.

18 Ocak 2016’daki aşağıdaki tebrik yazısı ile Atatürkçü CHP tabanının oylarıyla listeleri delerek CHP Parti Meclisine girmeyi başaran genç siyasetçi Çelebi’yi gönülden kutlamıştım. Şimdi ise istifa eylemini kınıyorum. Yanlış yaptığını vurguluyorum.

Ergenekon ve Kumpas davalarının en göz çarpan ismi olarak temayüz eden Teğmen Mehmet Ali Çelebi Türk ordusunun yetiştirdiği Atatürkçü subaylar için örnek alınması gereken bir modeldi. Mahkemelerdeki tutum, davranış ve söylemleriyle gerçek bir Atatürkçünün nasıl olması gerektiğini tüm millete ve dünyaya haykırmıştı.

Bu genç ve başarılı Atatürkçü subayın Atatürk’ün kurduğu partide olması çok doğaldı. Nitekim CHP seçmeni kendisine sahip çıkarak önce Parti Meclisine sonra da TBMM’ne taşımıştır. TBMM sitesi incelendiğinde Mehmet Ali Çelebi’nin çok kısa milletvekilliği yaşamına sığdırdığı aktivitelerin normalin çok üstünde olduğu görülecektir. Yani Çelebi teğmenin inanılmaz enerjisi TBMM’ne taşınmıştır.
Şimdi işin nedenine bakmadan diyorum ki; ülkemizin her alanda içinde bulunduğu buhran döneminde Mehmet Ali Çelebinin her ne sebeple olursa olsun CHP’den istifa etme lüksü ve hakkı da yoktur. İstifa eylemi; doğal olarak Çelebi teğmeni siyaset yapsın diye CHP yönetimine taşıyan halkımızın gözünde “düşman ateşi altında cepheden kaçmak” olarak görülecektir.

Kemal Kılıçdaroğlu eğer gerçek bir lider olduğunu göstermek istiyorsa önce kendi milletvekillerini kucaklamalı, onlarla inatlaşmamalı, isteklerini dikkatlice değerlendirmeli ve Türk milleti önünde Teğmen Çelebi ile iki arkadaşının CHP’den ayrılmasının kabul edilmeyeceğini vurgulamalıdır.
Eğer bunu yapamadıkları takdirde kamuoyu nezdinde kendi partili milletvekillerini elinden kaçıran bir partinin tüm milleti kucaklamasının mümkün olmadığı gerçeği tartışılacaktır.

Türk halkı CHP’nin birleştirici ve bütünleştirici iradesini görmek istiyor.

18 Ocak 2016 Pazartesi

Ergenekon kumpasından uzun süre tutuklu kalan, tutukluluk süresinde Atatürkçü ideal bir Türk subayına yakışan dimdik duruşuyla gönüllerde taht kuran Teğmen Mehmet Ali Çelebi; Kılıçdaroğlu’nun ortada bırakmasına ve istememesine rağmen gerçek Atatürkçü CHP tabanının oylarıyla listeleri delmiş ve CHP parti meclisine girmeyi başarmıştır.

Rütbesi küçük, fikir ve idealleri büyük olan ve Atatürkçü subayların sembolü haline gelen bu silah arkadaşımızı candan kutluyorum. Kendisini her geçen gün Atatürk’ün çizgisinden uzaklaşan yeni CHP’ni tekrar Atatürkçü çizgiye oturtacak kişi olarak görüyor ve sonuna kadar destekliyorum.

Siyasi tecrübesi hiç olmamasına rağmen hiç bir işe yaramayan içi boş kalabalık siyasetçiler içinde Tğm. Çelebi bir yıldız gibi parlayacak ve giderek halkın umudu olan siyasi liderlik tahtına oturacaktır.

O’nun Atatürkçü kişiliğinin, dağınık CHP’ni gerçek muhalefet partisi haline dönüştürerek yeniden iktidar alternatifi yapacağına inanıyorum.
Silah arkadaşları olarak bu genç siyasetçiye her türlü desteği vermeyi bir vatan borcu olarak görüyorum ve arkadaşlarımı bu alanda göreve davet ediyorum..

***

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder