7 Şubat 2021 Pazar

Microsoft Edge için üç yeni özellik geliyor

Microsoft Edge için üç yeni özellik geliyor



Adnan Güney




Chromium tabanlı Microsoft Edge, pek çok değişikliğin ardından nihayet Microsoft’un istediği kıvama gelmiş durumda.
 
Firefox, Chrome ve Opera gibi tarayıcılara güzel bir alternatif haline gelen Microsoft Edge, yeni özellikler ile kullanıcıları memnun etmeye devam etmeyi planlıyor. Microsoft’un belirttiğini göre tarayıcı, bir ay içerisinde gelecek üç yeni 

    Bu üç yeni özellik ise şifre üretici, hazır temalar ve uyuyan sekmeler olarak adlandırılıyor.
Microsoft Edge için gelecek yeni özellikler belli oldu

VİDEO İZLE


Windows yöneticisi Liat Ben-Zur tarafından yayınlanan bir blog gönderisinde ortaya çıkan üç yeni özellik, ortalama olarak bir ay içerisinde kullanıcılarla buluşturulacak. Gelecek yenilikler arasında olan hazır temalar özelliği, kullanıcılara tarayıcılarını daha farklı bir görünüme kavuşturmalarına yardımcı olacak. Şimdilik sadece 24 adet hazır temaya yer verilirken, ileride bu sayının artması planlanıyor.
    Edge’ye gelecek hazır temalar özelliği ile tarayıcının çeşitli simgeleri, Microsoft’un “akıcı tasarım” stili ile uyumlu hale getirilecek. Gelecek güncellemeler ile simgeler yuvarlatılıp, daha yumuşak bir görünüme kavuşacaklar. 


Yeni gelecek tasarım değişikliklerinin tarayıcı performansına etki etmeyeceği de belirtildi.Microsoft Edge için gelecek yeni özellikler arasında uyuyan sekmeler de var. Bu özellik ile tarayıcıyı kullanırken çok fazla sekme açan kullanıcılar, önemli ölçüde performans kazanabilecek. Uyuyan sekmeler özelliği ile aktif olmayan sekmeler, işlemci ve sistem belleğini daha fazla kullanamayacak. Özellik, Ayarlar -> Sistem kısmından aktif hale getirilebilecek.
Gelecek son yenilik ise şifre üretici olarak geçiyor. Microsoft Edge, parolalarınızı kaydetmeye ek olarak artık sizin için şifre de üretebilecek. Bu özelliğin tam olarak nasıl çalışacağı hakkında henüz bir bilgi yok.
 
https://www.adnanguney.com/microsoft-edge-icin-uc-yeni-ozellik-geliyor/

***

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder