7 Şubat 2021 Pazar

Kar Kalınlığı 2 metre! Otoyoldan şok fotoğraf

Kar Kalınlığı 2 metre! Otoyoldan şok fotoğraf



Adnan Güney

Kuzey Yarımküre’de birçok ülkeyi vuran kar fırtınasında, Japonya’da bir otoyolda ortaya çıkan görüntü dehşete düşürdü. 

1000’i aşkın araç mahsur kaldı, 15 kilometreyi geçen kuyruktaki bekleyiş 40 saati buldu.



Yeni yıla günler kala Kuzey Yarımküre’de birçok ülke kara kışa teslim oldu, ani kar yağışıyla kapanan otoyolda mahsur kalan 1000’den fazla aracın görüntüsü şok etkisi yarattı.

 
ABD‘nin doğu eyaletlerini günlerdir beklenen kar fırtınası vurdu, Associated Press (AP) haber ajansı yaşananları “İnanılmaz kar yağışı ABD’nin kuzeydoğusunu kapladı” başlığıyla haberleştirdi.
AP, New York’un bazı bölgelerinde kar kalınlığının bir metreyi aştığını, rekor yağışla birlikte her bir saatte yollarda 10 santimetre kar biriktiğini duyurdu.



 
Pennsylvania ve Massachusetts eyaletlerinin bazı bögelerinde de şimdiye kadar görülmemiş oranda kar yağışı var. Yetkililer, halihazırdaki tabloyu ‘Kar yağışında yeni rekor’ olarak tanımlıyor.
AP, New York'un bazı bölgelerinde kar kalınlığının bir metreyi aştığını, rekor yağışla birlikte her bir saatte yollarda 10 santimetre kar biriktiğini duyurdu.
Batı Virginia’ya bağlı Glenville’de gece saat 01.00 ila 06.00 arasında 76 santimetre kar yağdı, Binghamton’ın merkezindeki Broome County’de kar kalınlığı 107 santimetreyi buldu.


New York’un, okyanus kenarındaki semtlerinde ise sel alarmı verildi. New York ve çevresinde binlerce eve elektrik verilemiyor, evsizler ise barınaklara yerleştiriliyor.
Ancak bazı evsizler koronavirüs korkusuyla barınaklara gitmeyi reddediyor. Hava sıcaklığının eksi 12 derece hissedildiği New York sokaklarında barınaklara gitmeyen en az 4 bin evsizin olduğu belirtiliyor.
Doğu kıyısındaki birçok şehirde ise kara kış ve kar yağışı koronavirüs test merkezlerinin kapanmasına yol açtı, ayrıca okullar tatil edildi.


New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, şiddetli bir kar fırtınasıyla mücadele ettiklerini belirterek, “Araçlarınızla yola çıkmayın, toplu taşıma araçlarını kullanın” çağrısında bulundu.
Çarşamba günü etkisini gösteren ve halen devam eden kar yağışı nedeniyle şehir içi trafikte ve otoyollarda yüzlerce kaza yaşandı.
New York, Virginia ve Pennsylvania’daki trafik kazalarında en az dört kişi yaşamını yitirdi, çok sayıda yaralı hastanelere taşındı.
Rekor kar yağışının görüldüğü New York New Rochelle’de bir otomobil galerisinin çatısı çöktü, yetkililer şans eseri kimsenin yaralanmadığını açıkladı.

 
Pasifik Okyanusu’ndaki ada ülkesi Japonya’da ise ani kar yağışı nedeniye Tokyo-Niigata otoyolu kapandı, binden fazla sürücü trafikte mahsur kaldı.
Japon medyasına göre kar yağışı Çarşamba günü başladı. Kyodo haber ajansı, halen otoyolda 670 aracın kurtarılamadığını ve ekiplerin zamana karşı yarış verdiğini bildiriyor.

15 kilometreyi aşan kuyrukta bazı sürücüler 40 saat arabalarında bekledi. Mahsur kalan sürücülere sivil savunma ekipleri yiyecek, battaniye ve benzin dağıttı.
Bazı sürücüler, yolun trafiğe açılması konusundaki çalışmalar sırasında kendilerine bilgi verilmediğinden yakındı. NHK’ya konuşan bir sürücü kar yağışını anlatırken “Arabalar bir anda kara gömüldü. Çok korktum. Arabadaki yiyecek ve suyumu bitirdim. Şimdi eritip içmek için pet şişeye kar doldurdum” dedi.
Kyodo haber ajansına konuşan bir sürücü de Tokyo’dan Niigata’daki evine giderken trafikte mahsur kaldığını belirterek “Ne olduğunu bilmediğim için kaygılandım ve hiç uyumadım” dedi.
Yoshinobu Wakiya adlı bir sürücü ise Asahi Shimbun'a arabasından 17 saat çıkamadığını anlattı ve "Hiç bu kadar kısa bir süre içinde bu kadar çok kar yağdığını görmemiştim" dedi.

Yoshinobu Wakiya adlı bir sürücü ise Asahi Shimbun’a arabasından 17 saat çıkamadığını anlattı ve “Hiç bu kadar kısa bir süre içinde bu kadar çok kar yağdığını görmemiştim” dedi.Wakiya, içeri duman girmesini engellemek için gece boyunca egzoz borusundaki karları temizlemek zorunda kaldığını söyledi.
Wakiya, içeri duman girmesini engellemek için gece boyunca egzoz borusundaki karları temizlemek zorunda kaldığını söyledi.
Japonya Televizyonu NHK, üç günde kar kalınlığının 2 metreye ulaştığı bölgede 10 binden fazla evin de elektriksiz kaldığını duyurduKuzey Yarımküre'de birçok ülkeyi vuran kar fırtınasında, Japonya'da bir otoyolda ortaya çıkan görüntü dehşete düşürdü. 1000'i aşkın araç mahsur kaldı, 15 kilometreyi geçen kuyruktaki bekleyiş 40 saati buldu.

Kaynak: https://www.milliyet.com.tr/galeri/son-dakika-kar-kalinligi-2-metre-otoyoldan-sok-fotograf-6383171/18

https://www.adnanguney.com/kar-kalinligi-2-metre-otoyoldan-sok-fotograf/


***

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder