7 Şubat 2021 Pazar

WhatsApp, 1 Ocak’tan itibaren bu telefonlarda çalışmayı bırakacak

WhatsApp, 1 Ocak’tan itibaren bu telefonlarda çalışmayı bırakacak




Adnan Güney




İOS 9 bulunmayan iPhone 4 veya Android 4.0.3 bulunmayan Samsung Galaxy S2 gibi on yıl öncesine ait telefonlar artık uyumlu olmayacak.

Tekrar eden bir bilgidir. WhatsApp, destek sunmayı bıraktığı mobil işletim sistemlerinin sürümlerinin listesini her yıl günceller. Yeni yılın gelişiyle birlikte, popüler mesajlaşma uygulaması yalnızca iPhone’lar durumunda iOS 9 ve sonraki işletim sistemlerinde ve Android 4.0.3 ve sonraki sürümlerde çalışacak. Henüz bu sürümlerle çalışan çok sayıda telefon olmamasına rağmen, bazıları hala çalışıyor olabilir.

İOS 9’dan önceki güncellenebilen Apple modelleri iPhone 4S, iPhone 5, iPhone 5s, iPhone 6 ve iPhone 6S’dir.

Apple cep telefonları söz konusu olduğunda, iOS 9’u desteklemeyenler iPhone 4’tür. İPhone 4S ve sonrası gibi diğer modeller, uyumlu kalması için sistemlerini güncelleyebilir. İPhone 4, 10 yıllık bir telefon olduğu için WhatsApp kullanma yeteneğini kaybeden eserlerde çok fazla olmayabilir. İOS 9’dan önce piyasaya sürülen ancak en azından bu sisteme güncellenebilen Apple modelleri: iPhone 4S, iPhone 5, iPhone 5s, iPhone 6 ve iPhone 6S.

Android cep telefonları için, 4.0.3 sürümü Aralık 2011’de piyasaya sürüldü. Çanlardan WhatsApp’ın tükenebileceği cep telefonlarının listesi arasında Samsung Galaxy S2, LG Optimus Black, Motorola Droid Razr, ve HTC Desire, ancak başkaları da olabilir. Uygulamayı kullanabilmek için güncellenmesi gerekenler Samsung Galaxy S3, Samsung Galaxy Note, LG Lucid, Sony Xperia Pro, Motorola Droid veya HTC Sensation.

Android’de yüklü sürümü Ayarlar> Telefon hakkında ve iOS’ta Ayarlar> Genel> Bilgi bölümünden kontrol edebilirsiniz.

Her telefondaki işletim sistemini bilmenin en kolay yolu, Android’de bunu Ayarlar> Telefon hakkında’da kontrol etmektir. Sürüm 4.0.3 veya üzeri ise WhatsApp’ın çalışmaya devam etmesi için herhangi bir sorun olmayacaktır. İPhone’lar söz konusu olduğunda, yüklü olan iOS sürümünü öğrenmek için Ayarlar> Genel> Bilgi’ye gidin. WhatsApp, iOS 9 veya sonraki sürümlerde çalışacaktır.
Kaynak: https://www.lavanguardia.com/tecnologia/20201231/6157052/whatsapp-dejara-funcionar-telefonos-partir-1-enero.html
 
https://www.adnanguney.com/whatsapp-1-ocaktan-itibaren-bu-telefonlarda-calismayi-birakacak/

****

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder