27 Haziran 2017 Salı

Dostlarımıza Teşekkür,


Dostlarımıza Teşekkür, 


İçişleri Bakanlığı’na Uyarımızdır,

Atatürkçü Gençlere vahşi saldırı

TÜRKSOLU’na yönelik bölücü terör saldırısı 5 Mayıs günü Yıldız Teknik Üniversitesi’nde yine işbaşındaydı. 200 kişilik saldırgan güruh, ellerindeki döner bıçakları ve satırlarla 30 Atatürkçü gence hunharca saldırdı. Saldırıda 25 Atatürkçü genç yaralandı.

Bu vahşi saldırı nedeniyle TÜRKSOLU’nu bir hafta önce çıkartıyoruz.

Gönül isterdi ki gazetemizi erken çıkartmamızı gerektirecek mutlu gelişmeler olsaydı da onları duyurmak için böyle bir zorunluluk hissetseydik.

Saldırı sonrası özellikle Hürriyet gazetesi öncülüğündeki medya PKK saldırısını gizleyerek yaralı Atatürkçü gençlere ikinci bir saldırı başlattı.

Gazetemizin bu sayısında yaşanan olayların aslını ortaya koyuyoruz. Aynı zamanda tarihe belge bırakıyoruz. Bu ülkede Atatürkçü gençler satırlarla doğranırken, kimlerin sevinç çığlıkları attığını, kimlerin Atatürkçü gençlerin yanında yer aldığını herkes görecek.

Saldırı sonrasında bizleri telefonla arayan, internet yoluyla mesaj yollayan, bürolarımıza gelerek destek olan tüm okurlarımıza teşekkür etmek istiyoruz.

Bu saldırı bizler için karagün dostlarını tanıma fırsatı vermiş oldu. Burada bazı dostlarımıza çok değerli yardımları dolayısıyla özel teşekkürlerimizi de sunmak istiyoruz.

Teşekkürler

Öncelikle yaralı arkadaşlarımızın tedavisi için uğraşan, bir doktorun çok ötesinde bir yardım sağlayan Cerrahpaşa Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Sebati Özdemir’e, yine aynı üniversitenin Nöroşirurji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Cengiz Kuday’a,

Saldırıyı duyar duymaz yanımıza, yardımımıza koşan yazarımız Bedri Baykam’a,

Yine aynı şekilde hemen yardımımıza koşan yazarımız ve Cumhuriyetçi Demokrasi Partisi Genel Başkanı Yekta Güngör Özden’e ve onun şahsında tüm CDP örgütlerine,

Saldırı sonrası tüm Atatürkçü kamuoyunu harekete geçiren, aynı zamanda gerek yaralı arkadaşlarımızın gerek gözaltına alınan arkadaşlarımızın hukuki sorunları ile ilgilenen Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı Halil İbrahim Şahin’e ve onun şahsında tüm ADD şubelerine,

Değerli aydınlarımız ve yazarlarımız, Öner Yağcı’ya, Doç. Yıldız Sertel’e, Prof. Dr. Cihan Dura’ya, Yılmaz Yeşildağ’a, Mustafa Aykut Akşit’e, Zafer Temoçin’e,

Emin Sami Arısoy’a

İstanbul Barosu’na ve avukat Ayşe Eren’e,

Avukat Zeki Hacıibrahimoğlu’na,

Sevgi Erenerol’a,

Yurt Partisi Genel Başkanı Saadettin Tantan’a,

yaralı arkadaşlarımızın ailelerine,

gösterdikleri büyük dayanışma için teşekkür ederiz.

İstanbul Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi rektörlüklerini kınıyoruz

Saldırı öncesi ve saldırı sonrasında uyarılarımıza rağmen gereken önlemleri almayan, Atatürkçü gençlerin bu pusuya düşmesine göz yuman gerek İstanbul Üniversitesi gerekse Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörlerini ise kınıyoruz.

Okullarındaki Atatürkçü gençler satırlarla doğranırken sessiz kalan bu bayları, kendi vicdanları ile başbaşa bırakıyoruz.

İçişleri Bakanlığı’nı uyarıyoruz

Bu arada bir konu hakkında İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nü uyarıyoruz:

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından gözaltına alınan arkadaşlarımıza, gözaltında, olayla hiçbir ilgisi olmayan bir sorgulama yapılmıştır.

Atatürkçü gençlerin, gazetemizin okurlarının fikirlerinden dolayı sorgulanması Türkiye için utanç vericidir. TÜRKSOLU yayın çizgisiyle, yazarlarıyla, verdiği mücadeleyle kimliği ortada bir gazetedir. Gazetemizin Atatürkçülük anlayışını sorgulamak Emniyet Teşkilatının vazifesi değildir. Ne zamandan beri bu ülkede yasal gazetelerin yayın çizgisi ve ideolojisi Emniyet tarafından denetlenmeye başlandı?

Üstelik bu kadar da değil.

Yasal Atatürkçü Düşünce Kulüpleri bu sorgulamada hedef alınmıştır. Atatürkçü Düşünce Kulüplerinden yasadışı bir örgüt yaratmak ya da o yolda çaba göstermek, son derece provokatif bir tavırdır. Emniyet Genel Müdürü’nü uyarıyoruz: Ülkemizin yasal öğrenci örgütlenmeleri ve bunlara bağlı üniversite öğrencilerini illegal örgütlenmeye çekmeye çalışmak, bu yolda baskı uygulamak, teşvik etmek son derece tehlikeli bir iştir. Sorgulamada bulunan Emniyet Mensuplarına gereken uyarılar derhal yapılmalıdır.

TÜRKSOLU ne yasadışı terör örgütlerinin, ne de Emniyet içindeki tertipçilerin bu tür oyunlarına gelmemeye kararlıdır. Bu yolda çaba harcayacaklar, boşa çabalarlardır.

Gerek Atatürkçü Düşünce Kulüpleri gerekse TÜRKSOLU yasal haklarını bilmektedir ve bu yasal haklarını sonuna kadar kullanacaktır. Bizleri yasadışı işler yapmaya zorlayanlar her kim olurlarsa olsunlar yasadışı işlerle uğraşmaktadırlar ve bu kimseler hakkında derhal yasal yollara başvuracağımızı buradan ilan ediyoruz.

Cumhuriyet Başsavcılığı’nı gereken duyarlılığı göstermeye davet ediyoruz. Ülkenin yasal düzeninin ve işleyişinin korunması savcılarımızın görev alanı içindedir.

Atatürkçü gençlere geçmiş olsun

Gazetemizin herşeyi Atatürkçü gençlere de buradan geçmiş olsun diyoruz.

Verdikleri vatan savunmasını, büyük milli mücadeleyi gururla izliyor ve takdir ediyoruz.

Türkiye’nin size ihtiyacı var; Aynen devam edin...


http://www.turksolu.com.tr/30/tesekkur.htm


---


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder