11 Eylül 2016 Pazar

TSK'nın Yeniden Yapılandırılması






TSK'nın Yeniden Yapılandırılması... 














01 Ağustos 2016 BASIN TOPLANTISI


Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Türk Silahlı Kuvvetlerinin yeniden yapılandırılmasıyla ilgili konuştu; "Genelkurmay başkanlığı sembolik bir makam değil" dedi, silahlı gücün tek bir elde toplanmasını önlemeyi amaçladıklarını belirtti... Almanya'daki mitinge Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın telekonferans yolu ile katılımının engellenmesine sert tepki gösteren Kurtulmuş, Amerika'ya da iade konusunda "empati yapın" çağrısında bulundu.

" GENELKURMAY BAŞKANLIĞI SEMBOLİK BİR MAKAM DEĞİL, CUMHURBAŞKANI VEYA BAŞBAKAN ARTIK, ÖRNEĞİN KOLORDU KOMUTANINA DİREK TALİMAT VEREBİLECEK "

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından kameraların karşısına çıktı, Türk Silahlı Kuvvetlerindeki yeniden yapılandırmaya ilişkin açıklamalarda bulundu. 

" TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ'NİN YENİDEN YAPILANMASI İLE İLGİLİ GELİŞMELERİN, ÖYLE TESADÜFEN, 'DARBE OLDU BUNDAN SONRA NE YAPARIZ' ŞEKLİNDE ANLAYIŞLARLA DEĞİL, ÇOK İYİ HAZIRLANMIŞ ANA FİKRİ VE ANA ÇERÇEVESİ ÇOK PLANLANMIŞ BİR ÇALIŞMANIN SONUCU OLDUĞUNU İFADE ETMEK İSTERİM. BUNUN İÇİN JANDARMA VE SAHİL GÜVENLİĞİN İÇİŞLERİ BAKANLIĞINA, KUVVET KOMUTANLIKLARININ MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞINA, GENELKURMAY BAŞKANLIĞININ DA DOĞRUDAN DOĞRUYA CUMHURBAŞKANIMIZA BAĞLANMASI BU AMAÇLA, YANİ SİLAHLI GÜCÜN TEK BİR ELDE TOPLANMASINI ÖNLEMEK AMACIYLA ATILMIŞ BİR ADIMDIR. "

Konuyla ilgili kararnamenin Türkiye’nin demokratikleşmesine katkı sağlayacağını belirten Kurtulmuş, istihbarat birimlerinde de yeniden yapılandırmanın gündemde olduğunu söyledi. 

" ÖYLE BİR SİSTEM KURALIM Kİ TSK İÇERİSİNDE HİÇ KİMSE BİR DAHA DARBE YAPMAYI AKLININ UCUNDAN DAHİ GEÇİREMESİN. "

Hükümet Sözcüsü, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Almanya'daki mitinge telekonferansla bağlanmasına izin verilmemesine de sert tepki gösterdi. 

" ALMAN ANAYASA MAHKEMESİ, SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZIN MİTİNGE TELEKONFERANSLA KATILMASINI 24 SAATTEN AZ BİR SÜRE İÇİNDE MAHKEME KARARIYLA YASAKLADI. MAŞALLAH ALMAN ADALETİNE. BU KADAR HIZLI ÇALIŞABİLEN ALMAN ADALETİNİN DİĞER DOSYALARDA NİYE BU KADAR YAVAŞ ÇALIŞTIĞINI DA ANLAMAMIZ MÜMKÜN DEĞİLDİR. BU AÇIK BİR ÇİFTE STANDARTTIR. "

Numan Kurtulmuş, fetullah gülenin iadesi konusunda Amerika'ya empati yapın çağrısında bulundu. 

" ABD’NİN HİÇBİR YÖNETİCİSİNİN SAF OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM. ABD’LİLERİN EMPATİ YAPMALARINI İSTERİZ. "

Kurtulmuş, kozmik odadaki aramaları da hatırlattı. 

" KOZMİK ODA'DAKİ BİLGİLER NEREDE, FAİLİ MEÇHULLERİN ARKASINDA NELER VARDIR? KAPAK AÇILDI. KAPAK AÇILDIKTAN SONRA ÜZERİMİZE DÜŞEN NE VARSA ORTAYA ÇIKARILACAK. BU MİLLET GEÇMİŞİNİN ŞÜPHESİYLE GELECEĞE YÜRÜYEMEZ. "

Ve Kamudaki darbe operasyonları...

" BU ÖRGÜTLE HERHANGİ BİR ŞEKİLDE İLİŞKİSİ OLAN HERKES KAMUDAN AYIKLANACAKTIR. ANCAK BUNU YAPARKEN DE İLİŞKİSİ OLMAYAN, İRTİBATI OLMAYAN HİÇBİR KİMSEYE EN UFAK BİR ZARAR GELMEYECEKTİR. YANİ BU ÇETE MENSUPLARINA MERHAMETLE HAREKET ETMEYECEĞİZ. AMA BUNU YAPARKEN DE ASLA ADALET DUYGUSUNDAN ŞAŞMAYACAĞIZ İLİŞKİSİ OLAN DA KORKSUN, KUSURA BAKMASIN. HER ŞEYİN DE BİR BEDELİ VAR "

Kurtulmuş, Memurların izinlerinin kaldırılmasıyla ilgili tarih vermedi. 




http://kanalb.com.tr/haber.php?HaberNo=81262



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder