15 Şubat 2016 Pazartesi

Türkiye Hem Hedef Hem Maşa




Türkiye Hem Hedef Hem Maşa 


Erol Manisalı

Tarih:13/09/2006 

Türü:Ortadoğu 






Türk halkının en az yüzde sekseninin karşı çıkmasına rağmen AKP Meclis'te 340 oyla evet dedi. ABD ve İsrail'in yanında Hizbullah 'a, İran'a ve Suriye'ye karşı oy verenler emperyalizmin yanında yer alarak Türkiye'nin ve bölgenin çıkarlarını çiğnediler.
Şahsi çıkarlar ve emperyalizmin talepleri örtüştü. Ankara'dan ABD'ye gidip ''bizi kullanın'' diyen danışmanlara ABD'nin yanıtı çok net oldu: '' Ortadoğu'da bizim maşamız olun.'' 340 Milletvekilinin oyları '' Kullanılmaya evet oylarıdır ''. Tarih bunu böyle yazacaktır.
Yeni Ortadoğu projesinde Türkiye, ''ABD, AB ve İsrail'in hedefleri arasındadır''. Şahsi çıkarları yüzünden bu gerçeğe gözlerini kapatanlar Türkiye'ye ihanet etmişlerdir. ABD ve İsrail istemediği için Kuzey Irak'taki kukla devlete sessiz kalanlar, onların çıkarları için görev üstlendiler. Yadsınamayacak bazı gerçekleri sıralayıp durumu netleştirelim:
1) ABD, AB ve İsrail Ortadoğu'da sınırları değiştirip petrolü ve pazarı tamamen denetimleri altına almak istiyorlar.
2) Arap ülkeleri, İran ve Türkiye hedefteki ülkelerdir. Fiili gelişmeler ve izledikleri politikalar durumu netleştirdi.
3) ABD, AB ve İsrail'in Kürdistan projeleri Irak, Suriye, İran ve Türkiye'nin parçalanmasına yöneliktir. Bu bir tahmin olmaktan çıkmış fiilen gerçekleştirilmeye başlanmıştır.
4) ABD ve AB önderliğinde Birleşmiş Milletler kullanılarak yürütülen ''Lübnan'a asker'' kararları, yeni Ortadoğu projesinin bir parçasıdır.
5) Lübnan üzerinden, ''İran ve Suriye'nin bölgedeki etkilerinin ortadan kaldırılması hedefleniyor. Hizbullah'ın silahsızlandırılması ve etkisinin yok edilmesi amacı güdülüyor. Bunlar BM kararlarına geçmiş. TSK de bu amaçla kullanılmak isteniyor.
6) TSK, Kuzey Irak'ta etkisiz hale getirilirken Afganistan ve Lübnan'da ''Yeni Ortadoğu'yu kurmak isteyenlerin'' emrine veriliyor.
- TSK'nin, ''Sınır değişmelerine'' angaje edilmesi söz konusu.
- Türkiye kendi ulusal çıkarları yerine ABD, AB ve İsrail'in çıkarlarına hizmet veriyor.
Hükümetin tarihi çelişkisi
Hükümetin tutumu, ''hedeflerden biri olan Türkiye'ye karşı, TSK'nin bir maşa haline dönüştürülmesine yol açıyor''.
- Lübnan'daki askeri güçte ''denetim, kumanda ve çıkarılacak yeni kararlar'' ABD, AB ve İsrail'in elinde olacak.
- Bu misyonda, ''Hizbullah'ın hedef alındığı ABD, İsrail ve birçok AB ülkesi tarafından açıklandı ve belgelere geçti.
- Lübnan'da halkın yüzde doksanı Hizbullah'ı destekliyor.
- İran ve Suriye Hizbullah ile yakın ilişki içinde.
Hizbullah'ın Tasfiyesi ne Sonuç doğurur?
1) İran ve Suriye'nin Ortadoğu'daki etkisi azalır.
2) Bu operasyonlar sırasında Türkiye, İran ve Suriye ile karşı karşıya gelir.
ABD, İsrail ve AB'nin istedikleri şey bu; böylelikle Kürdistan projeleri hızla ilerler. Türkiye de kendi kazdığı kuyuya düşürülmüş olur.
Cumhurbaşkanı Sezer bu tehlikeyi gördüğü için TSK'nin (ve Türkiye'nin) kullanılmasına karşı çıktı. ''Bizi kullanın'' diyen siyasilere ve danışmanlara karşı, ''Türkiye'yi ve TSK'yi kullandırmayın'' dedi.
Olay bu kadar nettir; bir tarafta ''bizi kullanın'' diyen küçük bir azınlık; öte yanda karşı çıkan büyük çoğunluk var. Türkiye'nin stratejik ulusal çıkarlarının yürütülmesi için azınlığın Türkiye'yi yönetmesine son vermek zorundayız.
Gerçek demokrasi bunu gerektirir.



..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder