23 Ekim 2016 Pazar

KARATAY HOCA YALNIZ DEĞİLDİR,



KARATAY HOCA YALNIZ DEĞİLDİR,

dd











Dünyanın bize hürmet göstermesini istiyorsak evvela bizim kendi benliğimize ve milliyetimize bu hürmeti hissen, fikren, fiilen, bütün iş ve hareketlerimizle gösterelim; bilelim ki milli benliğini bulmayan milletler başka milletlerin avıdır. ( Gazi Mustafa Kemâl Atatürk – 1923 )

  Profesör Dr. Canan Karatay çağdaş bir cumhuriyet kadınıdır. Rahmetli Türkan Saylan hocanın açtığı yaktığı çağdaşlaşma meş’alesini devralmıştır. Ve başarı ile Türk halkını aydınlatmaya devam etmektedir.
  Türk milleti Karatay Hocayı benimsemiş ona inanmış ve coşku ile bağrına basmıştır. 
  Sayın Karatay’ın Türk insanının sağlığına yaptığı katkıları unutmak ve söylemlerini yok saymak mümkün değildir.
Hatta bana göre, bu mümtaz insan sağlık alanında gerçek bir devrim yaparak Atatürk devrimlerinin tamamlayıcısı olduğunu ispat etmiştir..
Son günlerde Prof. ünvanlı Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın bu değerli Türk bilim insanı hakkındaki isnat ve suçlamaları çor çirkindir. Heykeli dikilmesi gereken bir insan insafsızca eleştirilmekte ve mesnetsiz iddialarla halkın gözünden düşürülmeye çalışılmaktadır.
Oysa bu cumhuriyet aydınını karalamak ve O’nu halkın gözünden düşürmek asla mümkün değildir. O, Milletin gönlünde yaşamaya devam edecek ve her yeni söylemi ile insanlarımızın hizmetinde olduğunu vurgulayarak daha da yücelecektir.
İnanıyorum ki Canan Hoca’ya yapılan saldırının en önemli sebebi başının açık ve çağdaş bir cumhuriyet kadını olma özelliğini taşımasıdır..

Ve yine inanıyorum ki Canan Hoca başörtüsü takarak ayni hizmetleri yapsa idi, mevcut iktidar o’nu göklere çıkarır ve belki de her şehre bir heykelinin dikilmesini sağlardı.
İyi ki Canan Karatay gibi aydın ve çağdaş bir bilim insanımız vardır. Atatürk’ün evlatları olarak O’nunla gurur duyuyoruz..


..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder