23 Ekim 2016 Pazar

PROF. DR. FERİT HAKAN BAYKAL’I KAYBETTİK




PROF. DR. FERİT HAKAN BAYKAL’I KAYBETTİK


Türkiye Cumhuriyetinin temeli kültürdür. Kültür; okumak, anlamak, görebilmek, görebildiğinden mana çıkartmak, uyanık davranmak, düşünmek, zekayı terbiye etmektir. – Gazi Mustafa Kemal Atatürk- (1936)

.

11 EYLÜL 2016



dscn5533




Türk milleti, yine yeri zor doldurulacak bir bilim adamını, mümtaz insan Prof. Dr. Ferit Hakan Baykal Beyi Hakkın rahmetine uğurladı.
    Değerli arkadaşım, dostum ve kardeşim kadar sevip-saydığım büyük fikir adamı Sayın Baykal’ın kaybı ile çevremin giderek yalnızlaştığını hissettim..
Türkiye’nin düşünce dünyasının uluslararası hukuk ve özellikle de deniz hukuku alanlarında otorite kabul edilen Ferit Hakan Baykal; çok araştıran, ileriyi görüp milli çözümler üreten ve bunları Türkiye ve insanlık alemine kendine öz üslubu ile aktaran muhteşem bir beyin ve gerçek bir Türk milliyetçisi idi..
1999 - 2008 arasında Güven Hareketi çatısı altında birlikte çalışmaktan onur ve gurur duyduğum değerli kardeşim Ferit Hakan Baykal; ne yazık ki muhteşem beyninin ürettiği fikir ve düşünceleri yeterli ölçüde kitaplara aktaramadan çok erken yaşta aramızdan ayrılmıştır.
Türkiye, Prof. Dr. Ferit Hakan Baykal ile büyük bir tecrübe ve bilgi hazinesini de kaybetmiştir. Bu zamansız ve ani ölüm ile gerek Türkiye ve gerekse dünya insanlığı için uluslararası deniz hukuku alanında boşluk ortaya çıkmıştır.. Dünya denizlerindeki çıkar çatışmalarının neden ve nasıllarını iyi bilen ve bunları uluslararası ortamda paylaşan bir başka beyin ortaya çıkana kadar yeri boş kalacaktır..
Değerli kardeşime Allah’tan rahmet diliyorum.Türk milletinin başı sağ-olsun. Ruhu şad olsun. Mekanı cennet olsun..


Dr. Tahir Tamer Kumkale
11 Eylül 2016 Pazar

https://kumkale.wordpress.com/2016/09/11/prof-dr-ferit-hakan-baykali-kaybettik/
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder