24 Ocak 2021 Pazar

DONALD TRUMP DERHAL AZLEDİLMELİ VE YARGILANMALIDIR.

 DONALD TRUMP DERHAL AZLEDİLMELİ VE YARGILANMALIDIR.


Dr. Tahir Tamer Kumkale
10 ocak 2021

Bir milletin siyasi alın yazısında mevki sahibi olabilmek için onun ihtiyacını görebilme ve onun kudretini takdir edebilmede ehliyet sahibi olmak birinci şarttır.- 
Gazi Mustafa Kemal Atatürk-1927


Dünya demokrasisi önemli bir sınavın eşiğindedir. Gücünü kontrol edemeyen ABD Başkanı Donald Trump hırslarının esiri olmuş ve dünyada demokrasinin beşiği olarak bilinen ABD’nin tarihine kara bir leke sürmüştür.

 Donald Trump

Demokrasilerde seçilerek iktidar olanların yine seçilerek kazananlara yerlerini terk etmeleri kaçınılmaz bir gerçektir. Şimdi ABD’nin önünde tarihi bir görev vardır. Bu görev dünya insanlığına örnek olacak şekilde seçmenin gücünü kendi diktatoryası nı kurmak için kullanan liderlere örnek olacak şekilde Trump’ın cezalandırılmasıdır.

Eğer bu yapılmaz ve son günlerde meydana gelen kanlı olaylar görmezden gelinirse dünya tarihinde karanlık bir dönem başlamış olacaktır. Yani dünyadaki dikta heveslisi devlet yöneticilerine demokrasinin beşiği kabul edilen ülkeden yeşil ışık yakılmış olacaktır. Ve böylece seçimle gelen ve seçimle gitmemek için kendilerini diktatör ilan eden liderlerin önü açılacaktır.
Bekleyip göreceğiz. 

Ama ben ABD’de demokrasinin tüm kurumlarıyla galip geleceğine inanıyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder