8 Ocak 2017 Pazar

Bill Gates balyoz davasını bitirdi



Bill Gates balyoz davasını bitirdi



16.04.2013 11:28



Vatan gazetesinden Öge Demirkan'ın haberine göre Yargıtay aşamasında olan Balyoz davasını ilgilendiren çarpıcı bir gelişme yaşandı. 2003'te kaydedildiği iddia edilen Balyoz davası dijital delillerin Calibri fontuyla yazılmasıyla ilgili olarak Microsoft’tan gelen yazıda “Balyoz metninde kullanılan fontu 2007’de piyasaya sürdük.” denildi.

Sanıkların talebiyle daha önce hazırlanan bilirkişi raporlarında, metinde kullanılan ‘calibri fontu’nun Microsoft tarafından 2007 yılında üretildiği, oysa belgelerin 2003’te oluşturulduğu kaydedilmişti. Sanıklar tarafından alınan bu raporlar mahkeme tarafından kabul edilmedi.

Balyoz davası sanıklarından Beyazıt Karataş, Adalet Bakanlığı’na, adil yargılanma hakkının engelendiğini iddia ederek dava açtı. Dava 16. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde 200/376 Esas numarası ile görülmeye başladı. Karataş’ın avukatı Haluk Pekşen bundan sonraki gelişmeyi gazeteye şöyle anlattı: 

“Darbe planının metni olduğu söylenen belgenin yazıcı çıktıları Microsoft firmasına yollandı. Burada kullanılan yazı karakteri soruldu. Microsoft tarafından bunun Calibri fontu olduğu belirtildi. Ayrıca bu fontun 2007’de piyasaya sürüldüğü ifadesi de yer aldı. Böylece bu belge ‘resmi delil’ statüsü kazandı. TÜBİTAK raporuna göre CD’ler 2003 yılında kapandı. Öleyse bu fontun işi ne? Bugün Yargıtay 9. Ceza’ya müvekkilimin bırakılması için itirazda bulunacağım.”
Odatv.com

http://www.odatv.com/n.php?n=bill-gates-balyoz-davasini-bitirdi-1604131200

--




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder