14 Kasım 2014 Cuma

BABALAR VE OĞULLARI

BABALAR VE OĞULLARI

babalar_ve_ogullari
Ama bugün ama yarın, zaten olacağı buydu.. Kim yaptı, niye şimdi yaptı, arkasında kim var? Gibi lakırdıların hiç bir kıymeti yok.. Üstelik bununla da yetinilmeyecek, daha çok bohçalar açılacak ve mallar sokağa dökülecektir..
Bunlar da kültür şudur: “ Devletin malı deniz, yemeyen domuz.” “Milli irade” diye diye; soy babam soy..
Devlet bürokrasi geleneği şudur: Sen İçişleri Bakanı olacaksın ve senin haberin olmadan oğlunu, polis takip edecek, dinleyecek, yolsuzluk ve rüşvetten gözaltına alacak!. Bunun anlamı; oğlun öyle bir halt yedi ki, ve bu yediği halt o kadar net ve açık ki, senin yapabileceğin bir şey yok, bırak yapacağın bir şeyi, senin de sonunu getirecek işler yapıldı demektir..
Gene devletin her hangi bir kademesinde, özel kalem müdürleri, kimin özel kalemiyse, ona ait bir çok özel ve mahrem bilgilere sahiptir. Bunlar bilecekler ama siz oğullarınızın ne işler çevirdiğini bilmeyeceksiniz öyle mi? Kargalar bile buna güler, şu olup bitenlere, kargalar değil, sap ve saman bile güler. Üstelik bu özel kalemler, dönen dolapların da içindeler..
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulduğu günden bu güne geçen süre de üç bakanın oğulları, babalarının özel kalemleriyle iş birliği içinde, yolsuzluk ve rüşvet suçundan gözaltına alınıyorlar. Bunun, laf cambazlığı yaparak, sağa sola demagog salvoları atarak savuşturmaya kalkmak, düşülen acziyetin dozunu artırmaktan öte hiç bir işe yaramayacağı da gün gibi aşikardır.
Aslında satıldığımız ve soyulduğumuz, kabak gibi ortadayken, akıl almaz bir sinme, suskunluk ve korku altındaki ahalinin bir şeyler bekler gibi bir durumu vardı. İşte beklenen oldu. Arkası mı? Çorap söküğü gibi gelecek..
Dünya’ya devlet ve millet olarak rezil olduk. İki hareket tarzı var:
1. Soruşturma derinleştikçe derinleştirilecek ve bu üç bakan derhal istifa edecek. Bu yapılmazsa daha da rezil rüsva oluruz..
2. Meselenin içinde üç bakanlık olduğu için hükümet derhal istifa edecek. Dünyada bunun tersi bir örnek yok..
Biz HEPAR olarak, ilk günden itibaren: “Yalan yok, hırsızlık yok.” “Uyutmaya, avutmaya, soymaya son vereceğiz.” “Başı dik devlet, onurlu millet” diye boşuna yırtınmadık..
AKEPE’nin on bir yılın sonunda getirdiği yer; soyulmuş, halkı ve toprakları bölünmüş bir ülkedir.. Bütün bunlar bir anda mı oldu? Hayır. Peki, düzen partileri ne yapmışlar bu güne kadar, kuru sıkı atmaların dışında?.
Babalar ve Oğulları sayesinde devletin idaresi kokuşmuş ve çürümüş; şimdi de, buram buram kokmaktadır..
“Armut dibine düşer” sözü bir kez daha kanıtlanmıştır…
Osman Pamukoğlu
Hak ve Eşitlik Partisi
Genel Başkanı
http://hepar.org.tr/babalar-ve-ogullari.aspx
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder