18 Kasım 2014 Salı

SOYTARI..,

SOYTARI..,



soytari-makale
Her insanda olduğu gibi beyin, soytarıda da mevcuttur..Ne var ki beyin, davarlar da, büyük ve küçük ot yiyicilerde de mevcuttur. Kafatası açılıp bakıldığında genel yapısı ve kıvrımlarıyla soytarınınkinden farksızdır!.
Soytarı internetin sağladığı sosyal medyayı, haberleşme sistemi, bilgi deposu, ansiklopedi, belge kaynağı ve kütüphane gibi görmez..
Soytarının her zaman edebiyat, felsefe, bilim, sanat, strateji ve taktikler üzerine söyleyecek bir sözü vardır. Bir kaç akademi veya fakülte bitirmiş olanlar bile, soytarının sanki magma tabakasıymış gibi, her fikre, her düşünceye, her görüşe (okuma yazma bildiği anlaşılıyor!.) yorum yetiştirmeye kalkışmasına yetişemezler..
İnsan doğası değişmez. Geçmişte de zeki, akıllı, aptal ve cahil insanlar vardı. Bundan sonra da aynı olacak ama, eskiden herkes sadece kendi civarındakileri bilirdi. İnternet, malı meydana döktü, teşhircilik başladı; Soytarı malını sunmada ve ben bu’yum demekte olağanüstü becerikli!.
Yaşamın gerçek ve fiili alanlarında çon’unu (uzun iş donu) bile toplama yeteneği gösteremeyen soytarı, teknolojinin sunduğu olanaklardan yararlanarak, cehaletinden kurtulacağını sanıyor..Zorlama!. On kuruşluk çorbadan ipekli mendil çıkmaz!.
Soytarının yeri, sirktir. Tabii, iş verirlerse..
Karga, adını değiştirse de sesinden tanınır…
TEK YOL TEK UMUT HEPAR
Osman Pamukoğlu
Hak ve Eşitlik Partisi
Genel Başkanı
http://hepar.org.tr/soytari.aspx

.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder