21 Kasım 2014 Cuma

TÜRKİYE’Yİ AĞLATAN ŞİİR!.



TÜRKİYE’Yİ AĞLATAN ŞİİR!.

turkiyeyi_aglatan_siir
15 Aralık 1993, Hürriyet, tam sayfa başlıktan: “Sızma harekatı: Hakkari’de PKK’ya son yılların en büyük darbelerini vuran güvenlik güçleri, önceki gün de ilk defa gece sızma harekatı gerçekleştirerek PKK’yı pusuya düşürdü. 200 kişilik PKK grubu Hakkari’nin Çukurca İlçesi Üzümlü karakoluna baskın için gelirken, Kuzey Irak’a sızma harekatı gerçekleştiren komandoların pususuna düştü. İlk anda PKK’ya 17 kayıp verdirdiler.”
Üzümlü’de 12 Aralık 1993 gecesi saat 21.30’da Kuzey Irak’a sızan iki komanda timinde bulunan ve çarpışmalar sırasında şehit olan; 1972 Sakarya doğumlu, Mustafa oğlu, Jandarma Komando Onbaşı Zekeriya Gülyaman’ın (1972-4 tertip) şahsi eşyaları bir çantayla ailesine gönderilmek için hazırlanırken, küçük bir el defterinde kendisinin yazdığı bir şiir çıktı..
Zekeriya’nın, herkesin tüylerini ürperten, inanç, duygu ve sanat yüklü şiiri, 1993-1995 yılları arasında, Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanı ve Hakkari Güvenlik Komutanı olan genel Başkanımız Sayın Osman Pamukoğlu tarafından 10 binlerce çoğaltılarak Hakkari’de görev yapan subay, astsubay, uzman erbaşlar ile tüm askerlere, ceplerinde taşımak üzere verildi. Kışla ve karakolların tamamına her şekilde görülebilecek yerlere, özel levhalar üzerine yazıldı. Dağ ve Komando Tugayın girişindeki duvara pirinç pano üzerine, Hakkari’den ayrılmadan önce yaptırdıkları “İsimleriyle Güneşi Yükseltenler” Anıtına, mermer pano üzerine kabartma harflerle yazılarak, yerleştirildi. Zekeriya’nın şiiri sonraki aylar ve yıllar içinde gazetelerde de zaman zaman yazıldı. Televizyonlar da okundu. Genel Başkanımız yıllar sonra yayımlandığı, “Hakkari ve Kuzey Irak Dağlarındaki Askerler / Unutulanlar Dışında Yeni Bir Şey Yok” kitabında, Zekeriya’nın şiirine yer vererek bir kez daha bellekleri tazelediler..
İşte, Türkiye’yi ürperten ve ağlatan şiir:
KOMANDO OLMAK ONURUMDUR
Olur ya bir çatışmada ölürsem
Arkamdan yas tutmayın
Bırakın, toprağım da rahat için de yatayım
Bedenimden komandomu çıkarmayın
Onlar benim gururumdur
Botlarımı çıkarmayın
Onlar nice yollar aşacaklar
Şehit olursam sırat köprüsünden geçecek
Elimden tüfeğimi almayın
O benim namusumdur
Ölünce mezarıma sembol olacak
Yaramın kanını silmeyin
Ahirette hesabı sorulacak
Göğsümden kör kurşunu çıkarmayın
O benim madalyam olacak
Bir de bugün Türkiye’nin PKK meselesinde getirildiği yere bakın.. Ne bir söz ne de bir hareket, aziz şehidimizin bu şiiri kadar; siyasetçi, bürokrat, gazeteci, televizyoncu, medya patronu gibi vicdansız işbirlikçilerin suratına tüküremez!.
Tüm şehitlerimizin ruhları şad olsun.
İşi ahirete bırakmayacağız! Kalbimiz nöbette…
HEPAR GENÇLİK KOLLARI.,
http://hepar.org.tr/turkiyeyi-aglatan-siir.aspx

.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder