25 Ekim 2017 Çarşamba

İyiyiz Anacığım


İyiyiz Anacığım


Teoman Alili


Ergenekon davası tutuklusu önderlerimizden Mehmet Bedri Gültekin'in annesi ağır hastalanmış. Tunceli yiğidi Bedri abimizin anasının da hasta yatağında bir fotoğrafını gördük hasta ama tunç bir kadın. Silivri'den ring aracıyla getirilen Bedri Gültekin'i karşılayanlar arasında Hıdır Hokka'da vardı. İşgüzar görevliler kollarından çekiştiriyor Bedri abiyi ama susturmak ne mümkün 'yıkılıyorlar' diyor, O çok daha iyi görüyor bizden. Arkadaşı Hıdır işgüzarlara çıkışıyor arkadaşının hemen yanında. 

Anamızın sorusu

Bir fotoğraf karesi: Bedri abi anasının ellerini tutuyor, anamız bir cümle söylüyor: 'Doğu Perinçek ve arkadaşları nasıl' işte bu soru Bedri abi gibi evlatlar yetiştirenlerin cümlesi. Ben değil, biz diyebilenlerin hal hatır sorusu. Varsın evladı yıllardır mahpus olsun O ana davayı sorar, davanın neferlerini ve arkadaşları. Öyle analardan doğan evlatlar yenilir mi sizce? Ne mümkün! Nefes zorluğu çeken anamız, oğlunun elini tutarken ilk nefeste bizi sual etmiş. 

Az kaldı be anam

Bizi sual etmiş dedim çünkü o sorunun muhataplarından biriyim, Doğu Perinçek'in arkadaşlarındanım. (Ben de) Bedri abi gibi, Turhan abi, Erkan abi, Hikmet abi, Hasan komutanlar gibi, diğer komutanlar gibi ve Deniz gibilerdenim. Doğu Perinçek'in arkadaşlarından. Anamızın sorusunu muhattap aldım ve cevabı veriyorum herkesin önünde... İyiyiz anacım çünkü birbirine düştü haramzedeler, duanın hayrını bilmeyenler bedduaya sarılır oldular. İyiyiz anacım, duvarlarda kocaman gedikler açıldı, demirciler asıldı körüklere arkadaşlar yine deldi dağları. İyiyiz anacım az kaldı bebelerin donmadığı güzel ülkeyi kurmaya az kaldı hesap sormaya. Ellerimizi tuttun hepimizin ve sordun nasıl olduğumuzu ya şimdi daha sıcak avuçlarımız ve güç biriktirdi son şanlı sille için.  



***


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder