31 Ekim 2017 Salı

CUMHURİYET; KURUCU İRADENİN IŞIĞINDA SONSUZA KADAR YAŞATILACAKTIR

CUMHURİYET; KURUCU İRADENİN IŞIĞINDA SONSUZA KADAR YAŞATILACAKTIR,


Türk Milletinin tabiat ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir.- Gazi Mustafa Kemâl Atatürk- 1924)

 28 Ekim 2016 Cuma 


Dr. Tahir Tamer Kumkale
28 Ekim 2016 Cuma



Türkiye Cumhuriyeti Devleti; Anadolu'daki Türk milli varlığının tarihi ömrünü tamamlamış Osmanlı İmparatorluğu içinden çıkardığı, geliştirdiği ve yücelttiği bir milli oluşumdur. Sömürgecilere karşı gerçekleştirilen şanlı kurtuluş mücadelesini müteakip şehit ve gazi kanları ile oluşturulan bu muhteşem eser, bu coğrafyadan çıkar ve rant elde etmek isteyen küresel güçler tarafından kolay kabul edilmemiştir.

Cumhuriyetimiz; sahip olduğu milli güç potansiyeli ve coğrafi konumunun kazandırdığı özellikleri dolayısıyla küresel çıkar çevrelerinin her zaman göz diktiği bir varlıktır. Bütün iç ve dış saldırılara rağmen devletimizin ulaştığı gelişmişlik seviyesi milletimize ve dostlarımıza güven verirken ülkemiz üzerinde milli çıkarları bulunan küresel güçlerin de korkulu rüyası olmuştur..

Son yıllarda yaşadığımız çok ciddi yönetim zafiyetlerine rağmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk milletine ve Türklük camiasına hediye ettiği bu muhteşem eser dimdik ayakta durmaktadır . Milli kültür değerlerimiz ve kazanımlarımıza karşı sürdürülen saldırılar ve tüm yıkma çabalarına rağmen bu yüce eser sonsuza kadar ayakta kalacaktır. İnanıyorum ki bu ulu çınardan bir dal dahi koparmaya kimsenin gücü yetmeyecektir.

Çünkü içeriden ve dışarıdan kaynaklanan tüm baskılar Türk milletinin gönlünde yer tutan Atatürk sevgisini ve vatanseverlik duygusunu söndürmeye yetmemiştir. Türk milleti, Ata'sının eserine sahip çıkacak, Cumhuriyetle birlikte tattığı bağımsızlık ve özgürlüğünden asla taviz vermeyecek ve egemenliğine ortak kabul etmeyecektir.

Son yıllarda Cumhuriyetimizin kurucu iradesine karşı yönlendirilen Küresel Asimetrik Psikolojik Harekat saldırıları ısrarlı çabalara rağmen hasımlarımızın planladığı şekilde gelişmemiştir. Türk milleti, yediden yetmişe Atatürk’ün emanetini sahiplenmiş v e üzerinde oynanan küresel oyunları bozmuştur.

İnanıyorum ki; 29 Ekim 2016’da Türk cumhuru, cumhuriyetin gerçek sahibi olduğunu tüm yurt sathındaki meydanlarda haykıracak, O’nu yıkmaya çalışanlara anlayacakları dilden cevabını verecektir.


Dr. Tahir Tamer Kumkale
28 Ekim 2016 Cuma


***

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder