31 Ekim 2017 Salı

Koltuklar Nasıl Temizlenecek

Koltuklar Nasıl Temizlenecek?



Arslan BULUT


​Zonguldak'ın Kilimli ilçesinde, "Koltuklar kirlenmesin" diye otobüste ayakta seyahat ederek gündeme gelen maden işçileri, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında verilecek resepsiyona davet edildi. Anadolu Ajansı, konuyla ilgili haberi, "Örnek vatandaşların Cumhuriyet Resepsiyonu'na davet edilmesi" başlığıyla servise koydu.
Haberde "Resepsiyona davet edilen 'hayat hikâyeleriyle topluma örnek vatandaşlar' arasında, Zonguldak'ta otobüs boş olmasına rağmen yaklaşık 6 kilometrelik yolda 'koltuklar kirlenmesin' düşüncesiyle ayakta seyahat eden işçiler Gökhan Onur, Musa Uğur, Sabahattin Akkoç, Ali Aktaş, Turgay İnam ve Koray Karabacak da yer alıyor." bilgisi verildi.

*

"Koltuklar kirlenmesin diye" düşünen maden işçileri, ister istemez akla, "Peki, devlet kadrolarında oturdukları koltukları kirletenler ne olacak?" sorusunu getiriyor!

Bazı belediye başkanları istifaya zorlanıyor. Koltukları kirlettikleri için mi? Koltukları sadece onlar kirletmişse, geride kalanlar tertemiz ise mesele yok! Fakat uygulanan kadrolaşma, yandaşları ihalelerle zengin etme, alınan komisyonlarla oluşturulan havuzlarda biriken 200 milyar dolar civarındaki parayı, Katar, Singapur ve Malezya bankalarına yatırma, sonra da bu paralarla, Türkiye'nin mal varlığını satın alma gibi kirli işlere ne demeli?

*

Türkiye'de 20-25 yıldır, devlet kadrolarına çalınmış soruları ezberleyenler girdi. Askeri okullara 1996 yılından itibaren hakkıyla giren olmadı! Poliste durum daha farklı değil. Hâkim-savcılar da temizlemekle bitmiyor. Türkiye'de devlet koltuklarının yarısından fazlası, bu şekilde kirletilmiş durumdadır. Geride kalan koltuklara da parti yandaşları yerleştirildi. Yazılı sınavda 90-100 puan alanlar sözlüde elendi, yerlerine 70'in altında kalanlar yerleştirildi?

Kısacası, ülkede kirlenmemiş koltuk kalmadı. Şimdi, birkaç maden işçisi, koltuklar kirlenmesin diye otobüs koltuğuna oturmadığı için örnek vatandaş ilan edilerek resepsiyona davet edilince, devlet koltukları temizlenmiş mi olacak?

Şimdi de IŞİD'le tehdit ediyorlar!

BBC'nin haberine göre ABD merkezli düşünce kuruluşu Soufan Center'ın hazırladığı "Halifeliğin Ötesi: Yabancı Savaşçılar ve Geri Dönenlerin Yarattığı Tehdit" adlı raporda "IŞİD'in en az 5 bin 600 yabancı savaşçısı Suriye ve Irak'tan ülkelerine döndü. Bu kişiler arasında Türkiye'ye dönen yaklaşık 900 kişi de var ve Türkiye bu kategoride ilk sırada yer alıyor." açıklaması yapıldı.

Raporda, Türkiye'ye dönen 7 bin 240 kişinin IŞİD veya El Kaide üyeliği şüphesiyle gözaltına alındığı ya da tutuklandığı da belirtildi.

IŞİD'li 900 Türkiye vatandaşının da herhangi bir engele takılmadan geri döndüğü hesaplanmış. Verinin kaynağı ise Türkiye Dışişleri Bakanlığı...

Rapor, IŞİD'in toprak kaybetmesine rağmen örgütün lider kadrosunun ülkelerine dönen savaşçıları uzun süreler kullanabileceği uyarısında bulunuyor!

*

IŞİD, öyle bir örgüt ki bir taraftan dünyanın dört bir köşesinden topladığı teröre eğilimli Müslüman gençleri Suriye'ye toplayıp ABD'ye veya bölge ülkelerine imha ettirdi, diğer taraftan Suriye'yi parçaladı, Irak'ın parçalanmasına ve işgal ettiği yerleri adım adım PKK'ya bırakarak, Erbil'den Akdeniz'e koridor açma projesine hizmet etti.

2015 yılında Time dergisinde yayınlanan ABD merkezli Airwars adlı kuruluşun raporuna göre ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Irak ve Suriye'de bir yıl içinde düzenlediği 5800 hava saldırısında 15 binden fazla IŞİD militanı öldürüldü.
Toplamda kaç bin kişi öldürüldü henüz belli değil...

*

ABD ve İngiltere, IŞİD'e yol vererek İslâm dinini öcüleştirme projelerinde de kullandı.

Şimdi de "IŞİD militanlarını, Türkiye'de Türkiye'ye karşı kullanırız" mesajı veriyorlar herhalde!

__._,_.___

Posted by: Tamer Olgun <htamerolgun@gmail.com>

Yılmaz ARSLAN
y.arslan57@gmail.com

***

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder