23 Ekim 2017 Pazartesi

BOP_ ISID_ PKK




BOP_ ISID_ PKK


BOP, IŞİD ve PKK (SÖYLEMLER)


Hüseyin KURT
30 Eylül 2014


Ortadoğu’da gündem ve roller çok hızlı değişiyor.

Tarih sanki hızlandırılmış gibi alabildiğince sunilik/yapmacıklık kokuyor…

Suni gündemler, suni olaylar, suni tepkiler, yapay oluşumlar…

Büyük hedef, büyük fotoğraf olabildiğince saklanmaya çalışılıyor.

Türkiye ve bölge açısından gelinen nokta şu;

Rehinelerin salıverilmesi/teslim edilmesi, Birleşmiş Milletler toplantısı ve sonrasında yalnızlaştırılmamız neticesinde, NATO’nun talepleriyle IŞİD’i terör örgütü olarak ilk kez dile getirmemiz ve olası bir kara harekâtına katılacağımızın sinyalini de verdik.

GÜNDEM VE SÖYLEMLER ÇOK HIZLI DEĞİŞİYOR

Cumhurbaşkanı; “IŞİD ve her türlü Terörle mücadele…”, “Terör Örgütünü sadece hava operasyonuyla bitiremezsiniz. Mütemmim güç karadır”

Başbakan; “IŞİD'i terör örgütü Listesinde…”

Almanya; “Terörist IŞİD tehdidine karşı Kürtlere silah yardımında bulunma kararı aldık” “Türkiye’de özellikle şehir merkezindeki yerlerden, toplu taşıma araçlarında bulunmaktan kaçının…”

Yunanistan; “Yunanistan siyasi açıdan insani yardım göndermektedir ve askeri açıdan da Savunma Bakanlığı’nın önerisi ile Kürt kuvvetlerine silah yardımı yaparak katılacaktır"

ABD; “Bu kesinlikle ABD'nin tek başına üstleneceği bir savaş olmayacak. ABD askerlerine Irak'ta savaşma emri vermeyeceğim. Bazı müttefiklerimiz bize havadan destek verecek, bazı ortaklarımız da sahada (karadan) mücadele edecek.”

NATO; “IŞİD’in ilerlemesi durdurulmalı”

IŞİD terör örgütü; “Koalisyon güçlerine karşı sivil ya da asker fark etmez bulduğunuzu öldürün", "Eğer kafirleri öldürmek için silah ya da bomba bulamazsanız yakaladığınız kafirlerin başını taşla ezin, arabanızla ezin, onları uçuruma atın ya da boğun veya zehirleyin"

Bebek katili, bölücü terör örgütü pkk; “Çözüm süreci bitmiştir. Türkiye’ye karşı Savaşı Eylül sonunda başlatabiliriz. Savaş başlatma yetkisi bizdedir”


AYRILIKÇI KÜRTLERE SİLAH VERECEKLER

Bu söylemlerden yola çıkarak; IŞİD’e öncelikli havadan ve devamında bir kara harekatı çok ta uzak görünmüyor. Burada tehlikeli olan Almanya ve Yunanistan’ın “Kürtlere silah vereceğiz” söylemlerinde pkk terör örgütünü hariç tutmamalarıdır.

Yıllardan beri, terör örgütü pkk ya olan silah/para/askeri/ lojistik/taktik desteklerini bildiğimiz ama dünya kamuoyunda bir türlü ispat edemediğimiz ülkeler artık, açıktan ve tüm dünyanın gözü önünde Dünya kamuoyu gözü önünde “Türkiye IŞİD’e destek veriyor, İslami terörü destekliyor” gerekçesiyle bölgeye silah sevkiyatı için kendi parlamentolarından kararlar çıkartıyorlar.


BOP DENİLEN İLLET PROJE TIKIR TIKIR İLERLİYOR!..

Doğu ve Güneydoğu’da terör eylemlerinin arttığı, yol kesildiği, okul yakıldığı, asker/polis şehit edildiği, sınırların yok sayılmak istendiği bir ortamda IŞİD ve pkk Türkiye’nin başına bela olmaya hızla devam edecek görünüyor.

İşte tam da bu noktada insanın aklına BOP denilen illet proje akla geliyor. Eğer bu küresel/emperyalist güçler BOP’a göre ilerliyorsa roller açıkça belli;

IŞİD, BOP’un baş taşeronu. Ayrılıkçı Kürtler desteklenecek, güçlendirilecek, silahlandırılacak ve devamında tanınacak. Bölgeye yerleşen ve kürdistan(!)’ı destekleyen/silahlandıran emperyalist güçler bölgede kalacak.

“Tampon bölgeler” ya da yumuşatılmış tabirle “uçuşa yasak güvenli bölgeler” oluşturularak sonrasında sözde kürdistan(!)’a bırakılacak “Ayrılıkçı kürtlerin Akdeniz’e çıkış koridoru”…

İşte tam da burada önemli olan ve BOP’un da birincil hedeflerindeki; “Türkiye Cumhuriyeti’nin üniter devlet yapısına olan kasıt, tehdit ve saldırılardır ve BOP(!)’a göre kuracakları sözde ‘Büyük Bağımsız Kürdistan(!)’”…

Son sözüm şu; “Ülke olarak IŞİD/pkk ile olası bir savaşa/çatışma ortamına ve yatılı misafirlere hazır olalım…”


Hüseyin KURT

Samsun Haber | Samsun Gazetesi

https://www.samsungazetesi.com/bop-isid-ve-pkk-soylemler-makale,42.html


***

BOP DENİLEN İLLET! 

Ortadoğu’da uzun bir süredir devam eden ve son yıllarda katlanarak artan savaşlar, ambargolar, işgaller, katliamlar, kardeş kavgaları, mezhep çatışmaları; Taliban, El-Kaide derken sonunda IŞİD adında bir canavar yarattı.

İslamiyet adına “Allah-u Ekber” nidaları ile hunharca Müslüman kanı akıtan terör örgütü Suriye’nin ve Irak’ın kuzey bölgelerinde (Türkiye sınırında) kendisine yer buldu.

Katliam ve işgalin devam ettiği bu dönemde yeni bir gelişme oldu ve IŞİD (Irak Şam İslam Ordusu) adını “İslam Devleti” olarak değiştirerek liderleri Ebubekir El Bağdadi, Musul’da Nur Camisi’nde verdiği cuma hutbesinde halifeliğini ilan etti.

Eş zamanlı olarak İsrail, Gazze'ye yönelik kapsamlı bir kara harekâtı başlattı. Atılan bombalar, füzeler ve kara harekatı ile ölenlerin sayısı 715’e yükseldi. Bunların yarıya yakını da masum çocuklar.

Arap baharı, Suriye, Irak, IŞİD, İsrail derken Ortadoğu’daki bu gelişmeler endişe verici boyutlara ulaştı.

Peki bölgede bundan sonra neler olabilir;

• Lübnan başta olmak üzere Mısır, Libya ve birçok Müslüman Afrika ülkesinde, teröristler kitlesel eylemler ve halk ayaklanmaları yapacak. Lübnan için en büyük tehlike, Lübnan dahil İsrail’in bu bölgede karmaşa ve iç çatışmadan dolayı inisiyatifi ele alacak.

• Barzani sözde Kürt Referandumu ile sözde Kürdistan’ın bağımsızlığını ilan edecek.

• Türkiye’de özerklik şartı ile masaya oturanlar muhtemel bir başkanlık sistemi ile özerkliğe kavuşacak ve kısa bir süre sonra yapılacak referandum ile Barzani’nin kurduğu sözde Kürdistan’a katılma kararı alacaklar.

• IŞİD Bağdadı işgal edecek. Sonrasında IŞİD in Sünni devlet kurmasına izin verilmesi karşılığında Bağdat’tan çekilmesi pazarlık konusu olacak. İran denetiminde/desteğinde Maliki’ye Şii devleti kurdurulacak. Böylelikle Irak resmen üç e bölünmüş olacak. (Kürdistan, Sünni İslam Devleti (IŞİD) ve Irak Şii Devleti)

• Eski Saddam yönetiminden/döneminden kalanlar IŞİD in kurduğu Sünni İslam Devleti nin başına geçecek.

Bu gelişmeleri görmek için Kahin veya Stratejist olmaya gerek yok. Emperyalist güçlerin ve Siyonizm’in bölge için planladıkları BOP (Büyük Ortadoğu Projesi) bu senaryoyu içeriyor. Bunları görmemek için ileri seviyede saf olmak gerekir…



Bir asır sonra Ortadoğu’da sınırlar yeniden çiziliyor. Suriye çöküşün eşiğinde, Irak’ı bölüyorlar, Mısır diplomasi masasından atılıyor.

Arap Baharını yanlış okuyan, dünya ve komşular ile ters düşen, Şam ve Bağdat’la kavgaya girişen ve enerjisini suni iç siyasette tüketen Ankara, güney sınırımızın yeniden şekillenmesini sadece uzaktan seyrediyor!

Ortadoğu ’da hiçbir şey eskisi gibi olmayacak.  Ne Irak parçalanmadan kalabilir ne Suriye ! Mezhepçilikten beslenenlerin tetiklediği etnik-mezhebi kaos ve çatışma ortamı, çarpan etkisiyle büyüyor.

Süreci frenleyebilecek Batı dünyasının işine geldiği için de olup bitene duyarsız!

“Müslüman Müslüman’ı katlediyor ne de olsa!”

Yeni Ortadoğu denkleminin kazananları İsrail, Avrupa, ABD ile sınırlı değil, İran da bu grubun içerisinde.

Bölgede ateşi giderek yükselen mezhep çatışmaları, El Kaide/IŞİD varlığı Sünni İslam’ı kafa kesen radikal bir İslam mezhebi olarak gösteriyor ve İslamofobi yi güçlendiriyor.

Avrupa mezhep savaşları yaşadı. Binlerce insan telef oldu.

İslam dünyasını bekleyen büyük tehlike Yüzlerce yıl bölgede sürebilecek mezhep savaşları!

Batı şimdi bu oyunu sahneye koydu ve oynamaya başladı. Oyunun merkezi Irak’tan başlıyor. Pakistan, Afganistan ve tüm İslam dünyasına yayılıyor ve diğer Müslüman Devletlerin gündemlerini oluşturmaya başladı.

Bu süreçte bizlere düşen görev; Oluşabilecek muhtemel bir mezhep çatışmasını önlemek amaçlı insanları mezheplerine göre yargılamamak, Türkiye Cumhuriyetinin birliğini bütünlüğünü savunan bir duruş sergilemek, Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde yaşayan herkesi “TÜRK” olarak görmek, Kaosun ve çatışmaların ortasında kalan Türkmenler için maddi manevi destekte bulunmak olacaktır kanaatindeyim.

Barış, huzur ve birlik içerisinde bir İslam Alemi, Türk Coğrafyası ve Türkiye Cumhuriyeti dileğiyle…

Hüseyin Kurt

https://www.academia.edu/8770892/BOP_-_I%C5%9E%C4%B0D_-_PKK

***

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder