17 Nisan 2015 Cuma

ORTAK PAYDA.





                          ORTAK PAYDA...



ORTAK PAYDA...
24 Nisan 2011 Pazar

Deniz Baykal, 2008 yılında AB’ye tam üyelik konusunda şöyle konuşuyordu:
"Biz bu projeyi başından beri istiyoruz. Türkiye'nin tam üyeliği için AB'de irade var mı, yok mu? Asıl mesele bu. Tam üye olacaksak 20 yıl da 30 yıl da bekleriz, ama tam üye yapılacağımızı bilirsek daha iyi motive oluruz." (Milliyet, 11.4.2008)
Deniz Baykal, 2010 yılında CHP Genel Başkanlığı’ndan düştü, yerine Kemal Kılıçdaroğlu CHP Genel Başkan oldu. Kılıçdaroğlu ve ekibi, Baykalcıları tasfiye etti!
Kemal Kılıçdaroğlu liderliğindeki CHP’nin Seçim Bildirgesi’nde AB’ye tam üyelik konusunda şunlar söyleniyor:
“AB’ye tam üyelikten başka hiçbir seçenek kabul edilmeyecek.”
CHP’de oyuncular değişse de "AB aşkı" hep baki!
***
Deniz Baykal, 2007 seçimleri öncesinde ABD ile ilişkiler hakkında da şunları söylüyordu:
“Amerikan aleyhtarı bir oluşuma hiçbir şekilde katkı vermedik. Hiçbir şekilde Amerikan düşmanlığı sergileyecek bir tavır içine girmedik. Meydanlara çıkmadık, örgütümüze kesin talimat verdik; 'bu konulardaki yürüyüşler, kitle gösterileri içinde kesinlikle yer almayacaksınız' diye. Ve bunları sonuna kadar kararlılıkla uyguladık. Çünkü biliyoruz ki ABD, bizim aramızda bir takım sorunlar da olsa sonunda bir araya geleceğimiz, birlikte çalışmamız gereken bir ülkedir" (Star, 1.5.2007)
Dört yıl sonra Türkiye yeni bir genel seçime gidiyor ve Kemal Kılıçdaroğlu liderliğindeki CHP’nin Seçim Bildirgesi’nde ABD ile ilişkiler hakkında şunlar söyleniyor:
“ABD ile stratejik ve askeri ilişkilerle sınırlı olmayan, dengelenmiş, ekonomik ve kültürel etkileşime açık yeni ve çağdaş ortaklık tesis edilecek. Türkiye’de artış gösteren Amerikan karşıtlığını dengelemek için öğrenci, iş adamı, yerel yönetici değişimi yapılacak, ortak kültürel ve sanatsal etkinlik düzenlenecek.”
CHP’de oyuncular değişse de "ABD aşkı" hep baki!
***
İster Kemal olsun lider
İster Deniz…
AB’ye üyelik,
ABD’ye hizmet
Ortak paydamız,
Değişmez hedefimiz…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder