10 Ocak 2016 Pazar

GÜLSEN BİLGİN ' BUŞÇU ' SAVAŞ GÖNÜLLÜLERİ




GÜLSEN BİLGİN '  BUŞÇU ' SAVAŞ GÖNÜLLÜLERİ 


Prof. Dr. EROL MANİSALI
MART 2003 - Sayı: 55  

    
     "   - Olur mu canım, Amerika sonra Para vermez.
- Savaş karşıtıymış: Bu bir realpolitik, ABD'nin yanında olmalıyız, başka yol yok.

- Nasıl hayır deriz, o bizim stratejik ortağımız.

- Vallahi, ben Amerika'nın yanındayım; nerede olacaktım ki.

   Bu utanç verici konuşmaları hayret ve ibretle haftalardır televizyonlarda izliyoruz. bazı kıdemli gazeteciler, emekli diplomatlar, bakanlar; bazı akademisyenler, bazı iş adamları ve iş kadınları(!)...
Bazıları ne dediğinin farkında; onlar Bush yönetiminin Türkiye'deki gönüllüleri; "barış gönüllüleri" yerine bu sefer "savaş gönüllüleri". Bush'a taş çıkartan "Bush'tan fazla Buşçu" olanlar. "Emrindeyiz" diyorlar; bağlantıları var, geleceğe yönelik "umutları" var.

- Dünyada yeni değerler "Buşçu" değerlerdir; dün de " Hitlerci " değerlerin peşinden gidenler vardı. Mantık şudur; paylaşım kavgasında güçlünün yanında olursan senin cebine de bir şeyler girer. Bu işte uşaklık yapmak içinse gazetecilik, hocalık, siyaset; iş hayatı en ugun "mesleklerdir".
 Bunlar " Karadeniz uşakları " değil, Bush'un uşakları...

- Bir de, İçerdeki Patronları " Buşçu " olduğu için Bushsever olmak zorundakiler var. Tezkere 2 Mart'ta Meclis'ten geçmeyince, "Şimdi halimiz nice olacak" diye soru yöneltenlerden, " Eyvah, savaşa girmiyoruz, durum kötü " diyebilenlere kadar her türlü yaratık karşımıza çıkıyor.
 " Ne güzel, Türkiye bu işe bulaştırılmaz ise belki savaş da olmaz; insanlar ölmez, bölgemiz kan gölüne dönmez" diye insan gibi, insanlık adına uzun vadeli bakabilmek varken " Emperyalizmin bölgemizdeki uşağı olmak isteyenler kimlerdir?
- Niçin bazı iş çevreleri ve gayri milli sermaye çevreleri "Buşçu ve savaşçı" bir tutum içindeler?
- Niçin bazı siyasiler bu işi kendilerine "misyon" yapmışlar?
- Niçin bazı medya çevreleri (ve patronları) Buşçu kesilmişler?.."


 http://mudafaai-hukuk.com.tr/arsiv/mart03_05.htm

..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder