10 Ocak 2016 Pazar

İnsan Hakları, Üsler ve Sırtlanlar..,



İnsan Hakları, Üsler ve Sırtlanlar..,



BIÇAK SIRTI 
EROL MANİSALI 

İnsan Hakları, Üsler ve Sırtlanlar..,

 ABD ve İngiltere; Hak, Hukuk, Birleşmiş Milletler kararı tanımıyoruz, Irak'ı işgal ediyoruz dediler ve işgal ettiler. 

Üstelik kendi halkına, kendi insanına da yalan söylediler, Sadece dünyayı kandırmadılar. İnanın , İngiltere içinde " Demokrasinin Beşiği " bilinir. 

İçerde Güvercin, Dışarıda " Canavar " bir yaratık gibi. 

İngiltere Avrupa Birliğı içinde, Üç büyük devletten bir tanesi. ingiltere (ve ABD) Irak'ı bir haydut edası içinde, tarihteki ünlü cani Kaptan Blake gibi işgal ederken Ispanya, Portekiz, italya, Danimarka, Belçika ve Polonya işgale destek veriyorlar. 

Avrupa Birliği'nin yansı " Haydutluk " yapıyor, hukuku ayaklar attına alıyor. İnsan haklarını ve insanlığı yıkıyor. Ve aynı Avrupa, Türkiye'ye " Kopenhag kriterieri, insan hakları "  diye dayatıyor. 

Bu işte bir Terslik, bir Gariplik yok mu? 

Üstelik 40 yıldır kapıda tuttuğu, benim deyişimle " Bekleme Odasında İğfal etmekte olduğu ", kandırdığı Türkiye'den 6. Paket, 7. Paket, 10. Paket neyse bunları istiyor. 

Kendisi bir Haçlı Seferi zihniyeti içinde Korsan Blake'ten farksız bir biçimde bir ülkeye 380 bin ton bomba yağdırıyor. 

Bu Haçlı Seferi'ne Avrupa Birliği'nin yarısı katılıyor, İngiltere de baş Aktör oluyor. Ve ardından, Utanmadan Kopenhag Kriterleri diyor. 

Üstelik bekleme odasında iğfal ettiği ve bir kuma gibi tek yanlı bağladığı; San Marino ve Andora kasaba devletlerinin durumuna soktuğu Türkiye'ye, Kopenhag kriterleri diyor. 

Kabahat kimde ? 

Avrupa, karşısında enayi bulursa kandıracaktır. Ancak, İçimizde birileri Avrupa'nın gerçeğini görmezlikten gelip " Kapitalizmin, Emperyalizmin ve Haçlı Seferi'nin " Truva Atı olur iseler bizim sorunumuz " İçimizde " demektir; 

Avrupa'nın tamamen tersi; 

- Avrupa'nın içerde sorunu yok, sorunları dışarda; içerde demokrasi, dışarda emperyalizm diyor ve sömürüyor; 

Türkiye de dahil olmak üzere... 

- Buna karşılık bizim sorunumuz içerde, içimizde  Batı kapitalizminin çıkarları ile kendi çıkariannı bütünleştiren dar bir çevrede. 
  BunlarTürk halkının değil emperyalizmin sözcüleri ve temsilcileri. 
  Hep yaşamadık mı, görmedik mi? 
  Bunlarbugünün İngiliz muhipleri, Emperyalizmin Hizmetkârları... 
   
  Ve Kıbrıs'taki Askerler... 

  - Irak işgal edilirken Kıbrıs'taki iki büyük Ingiliz (ve ABD) Üssü Askeriere, Bombalara, Füzelere, Roketlere yataklık ettiler; Ada'nın yüzde dokuzunu kapsayan bu üsler ağzına kadar dolu: Saldırı için, savunma değil. Saldırı, İşgal, Öldürme amaçlı kullanılan dev üslere diğerleri de eklendi. 

  - Kıbrıs'ta Yunanlılar iki büyük hava ve deniz üssüne Sahip, askerleri var, Modern Silahları var. 

  - Rumlar uzun yıllardan beri her yıl ortalama 400 milyon dolar harcayarak adayı Silahla Doldurmuşlar, en gelişmiş silahlar ile. 
Bütün bu üsler ve silahlar çevredeki Arap Ülkelerine, Iran'a ve " Türklere " yönelik. Ve halen kullanılmakta olan silahlar. 

  - Ada'da Türk Askeri de var. Onlar 20 Temmuz 1974' te Niçın çıkmışlardı? Türklere karşı soykırımı engellemek ve faşist lider Nikos Samson'un adayı Yunanistan'a ilhakını önlemek için. Yani savunma için çıkmışlar, İşgalcileri ve Katilleri durdurmak için oradalar. 
    Ada'da Ingiliz, Amerikan, Yunan ve Rum üsleri ve askerleri var. 
    Bunlar saldırgan olanlar, soykırım yapanlar; Emperyalizmin emrindeki güçler, aynen İstanbul'daki, İzmir'deki mütareke güçleri gibi. 

   Türk Askerleri ise savunma için çıkmışlar. 

   Avrupa ve ABD adayı ağzına kadar Asker, Silah, Bomba, Roket ve Füze ile dolduranlara ses çıkarmıyor, 

Türk Askerine git diyor. 

Daha doğrusu, Kurtla Kuzu Masalında olduğu gibi, " Suyumu kirletiyorsun " diyor aşağıdaki Kuzuya, Tepedeki Kurt Ve içimizdeki Birileri de " Kurt haklıdır " diyor. 
Bunlar saldırgan kurdun kaptığı avlardan kemik ve artık bekleyen Sırtlanlar... Leş Kargaları... 
www.istanbul.edu.tr/iktisat/emanisali

http://www.cumhuriyetarsivi.com/katalog/192/yazar/131/2003/8/1.xhtml

..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder